Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1

3/12/2018 22:01    Δια πυρός και σιδήρου
Το πλασέ γκολ του Βαρέλα έδωσε στον κακό ΠΑΟΚ το πολύτιμο τρίποντο (0-1), καθώς έφυγε νικητής από τη Λαμία που του έβαλε δύσκολα, είχε δοκάρι και δεν της δόθηκε πέναλτι σε καταφανέστατο χέρι του Βιεϊρίνια! 

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Λαμία. Πήρε ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, που τον κρατάει αήττητο και πρώτο στο βαθμολογικό πίνακα, χάρη στο γκολ του Βαρέλα, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για πάνω από μισή ώρα, λόγω της αποβολής του Κάνιας.

ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη γνωστή διάταξη  (4-2-3-1) φρέσκαρε την ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι, επιλέγοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και την «πολυφορεμένη» αμυντική τετράδα, αποτελούμενη από τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Οι Κάνιας και Μαουρίσιο ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, ενώ στη «φροντ λάιν» του «Δικεφάλου» ξεκίνησαν οι Λημνιός, Πέλκας και Μπίσεσβαρ. Στην κορυφή ήταν -ποιος άλλος;- ο Πρίγιοβιτς.

Ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε το ματς, δίχως να υπολογίζει στον Μελίσσα, με τους: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλο, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικα, Δημούτσο, Μπλάζιτς, Μπερτόλιο, Καραμάνο, Επστάιν και Μπαράλες.

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ ΛΑΜΙΑ

Ο Μάκης Χάβος διάβασε αρκετά καλά τον ΠΑΟΚ και την αδυναμία του στην αριστερή πλευρά του, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να μην είναι και τόσο συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του, φόρτωσε τη δεξιά πλευρά της Λαμίας με Βασιλαντωνόπουλο και Καραμάνο να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Βιεϊρίνια.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο σουτ του Επστάιν (11’), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να «εμφανίζονται» στο γήπεδο με το δυνατό, αλλά άστοχο, σουτ του Δημήτρη Πέλκα (15’). Ο Σαράνοφ πρόλαβε τον Πρίγιοβιτς (23’) στην καλύτερη στιγμή του «Δικεφάλου» από την κάθετη του Κάνιας, με τον Ανδαλουσιάνο να είναι αυτός που απείλησε με ένα δυνατό σουτ (27’) εκτός περιοχής.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε και βρήκε άλλη μια καλή στιγμή στο 37’, με το τελείωμα του Μπίσεσβαρ να στέλνει την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η μεγάλη στιγμή για τη Λαμία ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο και τον Πασχαλάκη (μαζί με το δοκάρι) να λένε «όχι» στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΠΑΛΑ

H πρώτη καλή φάση στο β’ μέρος ήταν για τον ΠΑΟΚ, με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Πρίγιοβιτς (47’) να αποκρούεται από τον Σαράνοφ, με τη Λαμία να απαντάει με το δυνατό σουτ του Επστάιν (51’) το οποίο έβγαλε και πάλι ο Πασχαλάκης.

Το γκολ για το «Δικέφαλο» ήρθε στο 54’ από μια στημένη φάση, με τον Πέλκα να εκτελεί το φάουλ, τον Βαρέλα να νικάει τον Μπαράλες και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (0-1). Ήταν το πρώτο φετινό γκολ του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ…

Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν με 10 παίκτες στο 63ο λεπτό, μετά την αποβολή του Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα που του έδειξε ο Τσαμούρης, με τη Λαμία να το εκμεταλλεύεται και να πιέζει τον ΠΑΟΚ ψάχνοντας την ισοφάριση. Αυτοί που βρήκαν στην κόντρα τη φάση για το γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον Λημνιό (82’) να πλασάρει τον Σαράνοφ, αλλά τον τερματοφύλακα της Λαμίας να αποκρούει και να κρατάει το σκορ στο 0-1.  Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε τίποτα, παρά τα γεμίσματα των γηπεδούχων.

Ο MVP: «Βράχος» για τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Βαρέλα που πέτυχε (το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα) ένα γκολ σκέτο χρυσάφι!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Φακούντο Μπερτόλιο ήταν ο ποδοσφαιριστής από τα πόδια του οποίου ξεκινούσε κάθε καλή επιθετική προσπάθεια της Λαμίας, που είχε σε καλή μέρα και τον Ελιν Δημούτσο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό παιχνίδι με πολλά λάθη από τον Μαουρίσιο

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ άργησε κάποια δευτερόλεπτα για να κάνει την αλλαγή του Κάνιας με τον Βέρνμπλουμ και αυτό κόστισε την δεύτερη κίτρινη στον Ισπανό χαφ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη φάση του 11ου λεπτού, μετά το σουτ από τον Επστάιν, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βιεϊρίνια, που είχε γυρίσει την πλάτη του για να την αποφύγει, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας πέναλτι το οποίο δεν υπέδειξε ο Τσαμούρης θεωρώντας το χέρι ακούσιο. Aπόφαση λανθασμένη από τον Πειραιώτη ρέφερι που στο 63’ άφησε χωρίς λόγο τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κάνιας, ο οποίος βρήκε με το χέρι το πρόσωπο του Δημούτσου. Υπερβολική απόφαση για μια διεκδίκηση της μπάλας και τίποτα περισσότερο… Καμία πρόθεση και παράβαση από τον Μάτος στο σουτ του Επστάιν (74’).

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: O ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε από το πολύ δύσκολο και κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ψυχωμένη Λαμία, παίζοντας για πάνω από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Τα κατάφερε και πανηγύρισε την ενδέκατη νίκη του στο πρωτάθλημα, κρατώντας μόνο το γεγονός ότι πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Λαμία (Μ. Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (67’ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Δημούτσος, Μπλάζιτς (75’ Βάντερσον), Μπερτόλιο, Καραμάνος, Επστάιν (85’ Μαστούρ), Μπαράλες

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (72’ Άκπομ), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (53’ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (65’ Βέρνμπλουμ).



gazzetta
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

11:33 6/3/2024

Τετάρτη 06/03 και Πέμπτη 07/03

Στην Καλαμαριά έρχονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά (δείτε το πρόγραμμα)

Στην Καλαμαριά έρχονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά (δείτε το πρόγραμμα)

10:41 6/3/2024

στην Μητρόπολη

Καλαμαριά: Συλλήψεις σε καταστήματα για δυνατό ήχο μουσικής

Καλαμαριά: Συλλήψεις σε καταστήματα για δυνατό ήχο μουσικής

23:42 5/3/2024

έλεγχοι για ηχορύπανση

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Δείτε ποια τρόφιμα περιλαμβάνει

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Δείτε ποια τρόφιμα περιλαμβάνει

23:35 5/3/2024

από τις 13 Μαρτίου

H Kαλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (δείτε το πρόγραμμα)

H Kαλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (δείτε το πρόγραμμα)

23:25 5/3/2024

8/03 - 8:00 μμ - 11:00 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει τον διάλογο για τη βία στα σχολεία

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει τον διάλογο για τη βία στα σχολεία

23:18 5/3/2024

6/03 - 13/03

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην δημοτική αστυνομία

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην δημοτική αστυνομία

23:10 5/3/2024

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Καλαμαριά: Μαθητές δημιούργησαν Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού»

Καλαμαριά: Μαθητές δημιούργησαν Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού»

23:02 5/3/2024

11ο Δημοτικό

Ο Νταλί ζωντανεύει στο λιμάνι

Ο Νταλί ζωντανεύει στο λιμάνι

16:22 5/3/2024

Ένα επαναστατικό θέαμα

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

16:15 5/3/2024

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμά του.

Κλασικά Έπιπλα