ΕΟΠΥΥ: Παράταση ισχύος για τις γνωματεύσεις οπτικών ειδών

29/11/2018 01:03    Αυτό αποφάσισε η διοίκηση
Ως προσωρινή λύση, ο ΕΟΠΥΥ παρατείνει τις γνωματεύσεις για 3 μήνες, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν περιθώριο να βρουν κατάστημα που δέχεται την βεβαίωση πληρωμής (voucher).

Αυτό αποφάσισε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετά την συνεχιζόμενη άρνηση της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών - Οπτομετρών να δεχτούν το voucher.

Όπως ανακοινώθηκε, θα παραταθούν για τρεις μήνες όλες οι ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για οπτικά, που έχουν εκδθοθεί τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, καθώς και αυτές που θα εκδοθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Μέχρι τώρα, οι γνωματεύσεις ίσχυαν για ένα μήνα.

Επιπλέον, ο ΕΟΠΥΥ θα δώσει οδηγία σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση σχετικής δαπάνης που πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο και μετά, μαζί με τα αναγκαία δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά αυτά περιλαμβάνουν: την ηλεκτρονική γνωμάτευση, την απόδειξη πληρωμής, τη βεβαίωση του καταστήματος οπτικών, την προσκόμιση των γυαλιών που αγοράστηκαν και τη βεβαίωση πληρωμής (voucher). 
 
Παράλληλα, αναμένεται να κληθεί εκ νέου η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε  συνάντηση με εκπροσώπους του Οργανισμού, καθώς και με συλλόγους ασφαλισμένων.

Οδηγιες προς του πολίτες

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην προκαταβάλλουν το ποσό πληρωμής, όπως απαιτούσε η διαδικασία που εφαρμοζόταν έως και το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου. Επιπλέον ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν είναι υποχρεωτική η προσέλευση στις περιεφερειακές διευθύνσεις, για την κατάθεση δικαιολογητικών αποζημίωσης. 
 
«Δεν χρωστάμε στους οπτικούς»

Σύμφωνα με τη διοίκηση, του οργανισμού, «ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει δικές του ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους οπτικούς, καθώς από το 2012 έως και τη νέα διαδικασία, τα οπτικά είδη αποζημιώνονταν απ’ ευθείας στον ίδιο τον ασφαλισμένο.

Σε ό,τι αφορά το voucher, ο Οργανισμός διαβεβαιώνει ότι είναι διασφαλισμένη η αποπληρωμή των οπτικών ανά μήνα, αφού υπάρχει κονδύλι 50 εκατομμυρίων, το οποίο κρίνεται επαρκές για τις ανάγκες.  «Η αποζημίωση μέσω voucher δεν σημαίνει σύναψη σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Το μόνο που ζητείται, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η δημιουργία ενός κωδικού ηλεκτρονικής συναλλαγής με τον ΕΟΠΥΥ και με μόνο υποχρεωτικό δικαιολογητικό την προσκόμιση των νόμιμων αδειών λειτουργίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η απόρριψη του voucher από τους οπτικούς έχει προκαλέσει την αντίδραση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία επιμένει πως η αγορά οπτικών με voucher θα εφαρμοστεί.



onmed
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

11:15 24/4/2025

Το πολυβραβευμένο έργο στη σκηνή του «Μελίνα Μερκούρη» από 25/04 - 9:00 μμ - 27/04 - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/4/2025

Πέμπτη 24/4

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

20:18 23/4/2025

Από Παρασκευή 25/4

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

H Φαίη Ρουμπίνη στο Beerfest

17:00 23/4/2025

Σάββατο 26/4

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Φύση και πολιτισμός συναντιούνται στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

15:00 23/4/2025

23/04 - 4/05

ΠΑΟΚ: Απόψε στο κατάμεστο Παλατάκι η μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα

ΠΑΟΚ: Απόψε στο κατάμεστο Παλατάκι η μάχη για την ευρωπαϊκή κούπα

11:26 23/4/2025

Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 23/4/2025

Τετάρτη 23/4

The Comic Con vol.9 στο Βελλίδειο

The Comic Con vol.9 στο Βελλίδειο

17:00 22/4/2025

Το κορυφαίο Comic Convention επιστρέφει!

Παγκόσμια Ημέρα πινκ πονκ Πλατεία Αριστοτέλους

Παγκόσμια Ημέρα πινκ πονκ Πλατεία Αριστοτέλους

12:59 22/4/2025

Τετάρτη 23/4

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

Η 4η Λευκή Νύχτα Θερμαϊκού

12:54 22/4/2025

Σάββατο 17/5

Κλασικά Έπιπλα