Άρης - Ολυμπιακός 0-1

4/11/2018 21:42    με τον Χάσαν

Ενα παιχνίδι που δικαιολόγησε στον μέγιστο βαθμό τον χαρακτήρα του ντέρμπι διεξήχθη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό, για την 9η αγωνιστική της Super League. Δυνατές μονομαχίες, νεύρα, κάρτες, καλός ρυθμός και φάσεις στο πρώτο μέρος, ένα και μοναδικό γκολ στο δεύτερο, το οποίο έκρινε και το ματς. Οι ερυθρόλευκοι με τον Χάσαν βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα στο 67', με τον Αιγύπτιο φορ να χαρίζει το δεύτερο φετινό εκτός έδρας τρίποντο με δικό του γκολ στον Ολυμπιακό, μετά από αυτό στη Νέα Σμύρνη. Επιτρέποντας στην ομάδα του να μειώσει την απόσταση από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο "Κλεάνθης Βικελίδης":

1. ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ

Ο ενθουσιασμός στο ξεκίνημα της σεζόν για τον Άρη έκανε στην άκρη, δίνοντας χώρο στον προβληματισμό. Και αυτό γιατί η ομάδα του Πάκο Ερέρα ερχόταν από τρεις σερί ήττες (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), με συνέπεια και να χάσει την επαφή με τα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, αλλά και να νιώθει πίεση παράλληλα με την όποια απογοήτευση, μετά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει μέσα από τα πρώτα αποτελέσματα.

Ο Άρης πέτυχε έναν Ολυμπιακό που επίσης είχε άμεση ανάγκη για το τρίποντο, καθώς είχε την ευκαιρία να "καβαλήσει" την ΑΕΚ στην 3η θέση και φυσικά να μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο -4. Φτάνοντας σχεδόν στο 1/3 του πρωταθλήματος, το παιχνίδι αυτό έμοιαζε ως μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους να παραμείνουν στο κυνήγι του τίτλου.

Τόσο ο Πάκο Ερέρα, όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς είχαν κάποιες εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Ο τεχνικός του Άρη εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στον Δεληζήση, αφήνοντας στον πάγκο τον Μάβραϊ, ενώ "θυσίασε" και τον Μπάσα για να πάει σε άκρως επιθετικό σχήμα έχοντας και τον Ντιγκινί και τον Γιουνές στο αρχικό σχήμα.

Από την πλευρά του, ο Πορτογαλός τεχνικός του Ολυμπιακού τοποθέτησε τον Γκιλιέρμε στο πλευρό του Μπουχαλάκη, κρατώντας στον πάγκο τόσο τον Καμαρά, όσο και τον Νάτχο. Ρίσκο ήταν και η χρησιμοποίηση του Χάσαν στο βασικό σχήμα, με τον Αιγύπτιο φορ να έχει μια αποχή τριών εβδομάδων από την δράση.

2. Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ, Ο ΣΑ ΤΟ ΕΠΙΑΣΕ

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ανήκαν στους ερυθρόλευκους, που είχαν την πρωτοβουλία στον αγωνιστικό χώρο, αναπτύσσονταν με σιγουριά και κρατούσαν χαμηλά, στα δικά του μέτρα, τον Άρη. Οι γηπεδούχοι είχαν υποχρεωθεί σε παθητικό ρόλο και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του αγώνα, ψάχνοντας τη γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Μόλις στο 5', από την κούρσα και το γύρισμα του Ελαμπντελαουί από δεξιά, ο Ολυμπιακός απώλεσε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα. Ο Χάσαν πανέξυπνα άφησε τη μπάλα να περάσει για τον Φορτούνη, που ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ!

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο αγώνα οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη τέσσερις τελικές (δύο στον στόχο), με τους γηπεδούχους σταδιακά να ισορροπούν το ματς και να βγαίνουν πιο απειλητικά στην επίθεση, με κινητήριο μοχλό τον Ματέο Γκαρσία.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα το τέμπο παρέμενε υψηλό, ο Ολυμπιακός διατηρούσε την υπεροχή και με τον Ποντένσε σε κέφια, το ζητούμενο ήταν να μπουν στην εξίσωση οι Χριστοδουλόπουλος και Χάσαν.

Ο Άρης... ισοφάρισε την μεγάλη ευκαιρία του Φορτούνη στο 5', όταν σε εκτέλεση φάουλ από αριστερά στο 35', ο Ντιγκινί στο πρώτο δοκάρι βρέθηκε αμαρκάριστος και με γυριστή κεφαλιά ανάγκασε τον Σα σε εκπληκτική επέμβαση!



Πέντε λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος έσωσε ξανά την εστία του, αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Κολάσο με το αριστερό και μπλοκάροντας με αυτοθυσία σε δεύτερο χρόνο πριν ο Σόουζα κάνει την προβολή.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 43' με την κεφαλιά του -αμαρκάριστου στο δεύτερο δοκάρι- Σισέ, από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, να φεύγει απελπιστικά άουτ. Οι ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς σκορ, με την κατοχή να είναι 42% - 58%, τα φάουλ 6-9 και οι τελικές 5(5) για τον Άρη και 6(3) για τους Πειραιώτες.

3. Ο ΝΑΤΧΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ

Ακόμη 45 λεπτά απέμεναν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για τις δύο ομάδες, προκειμένου να διεκδικήσουν αυτό που ήθελαν στο ματς. Ο Γιουνές στο 54' αιφνιδιάστηκε βλέποντας τη μπάλα με κόντρα να φτάνει στα πόδια του από την προσπάθεια του Γκαρσία, έτσι δεν κατάφερε ούτε να βρει τελική, κάνοντας λάθος στο κοντρόλ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Το ματς είχε δυνατές μονομαχίες, νεύρα και μια σχετική αναρχία. Σε καμία περίπτωση δεν είχε την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο αυτό διόλου εμπόδισε τον Μαρτίνς να βρει τη λύση από τον πάγκο και συγκεκριμένα στο πρόσωπο του Μπίμπαρς Νάτχο.

Ο Ισραηλινός χαφ πήρε τη θέση του Χριστοδουλόπουλου στο 59' και του πήρε σκάρτο ένα δεκάλεπτο να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης. Με εκπληκτική μεταβίβαση τριάντα μέτρων, ο Νάτχο βρήκε την κίνηση του Κούτρη στην πλάτη της άμυνας, αυτός με μια επαφή γύρισε τη μπάλα παράλληλα και ήρθε ο Χάσαν για το tap in στο δεύτερο δοκάρι και το 0-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο 67'!

Συμπληρώνοντας 75 λεπτά αγώνα ο Άρης είχε μείνει στις πέντε τελικές του πρώτου μέρους, με τον Πάκο Ερέρα να ρίχνει στο ματς τους Ματίγια, Διαμαντόπουλο, πηγαίνοντας σε σχήμα με δύο φορ περιοχής.

Για να βρει καλή στιγμή στο ματς ο Άρης φτάσαμε στο 89', όταν ο Βούκοβιτς με σωτήρια προβολή κόντραρε σε κόρνερ την προσπάθεια του Ματίγια από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο, το σημαντικότερο που έχει κατακτήσει στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα. Με το οποίο μείωσε στους τέσσερις βαθμούς την απόσταση του από την κορυφή. Η είσοδος του Νάτχο ήταν το κλειδί της νίκης των ερυθρολεύκων, αφού η ποιότητα του στην φάση του 67' ουσιαστικά έλυσε τον γρίφο του γκολ για την ομάδα του Μαρτίνς.

Στο στρατόπεδο του Άρη μπαίνει σε εφαρμογή η επιχείρηση ανασύνταξης μετά από τέσσερις σερί ήττες, σε αυτό του Ολυμπιακού δημιουργείται μια πιο ελπιδοφόρα προοπτική στη θέα του τίτλου. Επόμενη αποστολή για τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης, η εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι ερυθρόλευκοι πάλι περιμένουν στο Φάληρο τον Παναθηναϊκό, στο αξεπέραστο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.


sport24

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Η μητρόπολη προσφέρει σε μαθητές πρωινό, μεσημεριανό και σχολικά είδη (βιντεο)

Καλαμαριά: Η μητρόπολη προσφέρει σε μαθητές πρωινό, μεσημεριανό και σχολικά είδη (βιντεο)

22:21 15/3/2024

συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιουστίνου

''Έως το καλοκαίρι του 2025 θα ολοκληρωθεί η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά''

''Έως το καλοκαίρι του 2025 θα ολοκληρωθεί η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά''

17:10 15/3/2024

Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

17:00 15/3/2024

Παρασκευή 15/03, Σάββατο 16/03 και Κυριακή 17/03

Καλαμαριά: Τί πετάμε στους μπλε κάδους για σωστή ανακύκλωση και να μη χαλάνε τα οχήματα

Καλαμαριά: Τί πετάμε στους μπλε κάδους για σωστή ανακύκλωση και να μη χαλάνε τα οχήματα

16:52 15/3/2024

Αντιδημαρχία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

Καλαμαριά: Μπασκετικό τουρνουά για μικρές ηλικίες το Σάββατο

Καλαμαριά: Μπασκετικό τουρνουά για μικρές ηλικίες το Σάββατο

16:35 15/3/2024

Jamboree MiniBasket

Καλαμαριά: Δεκάδες φιάλες αίματος μαζεύτηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία του δήμου (φωτο)

Καλαμαριά: Δεκάδες φιάλες αίματος μαζεύτηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία του δήμου (φωτο)

16:24 15/3/2024

συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Καλαμαριά: Μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Καλαμαριά: Μεγάλη συναυλία με ελεύθερη είσοδο την Παρασκευή 22 Μαρτίου

23:21 13/3/2024

''η Καλαμαριά τιμά τους Ποιητές μας''

Καλαμαριά: Με τους μικρούς εφευρέτες ρομποτικού συστήματος συναντήθηκε η δήμαρχος (φωτο)

Καλαμαριά: Με τους μικρούς εφευρέτες ρομποτικού συστήματος συναντήθηκε η δήμαρχος (φωτο)

22:46 13/3/2024

εξάλειψη του «Συνδρόμου του Ξεχασμένου Παιδιού»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:34 13/3/2024

Τετάρτη 13/03 και Πέμπτη 14/03

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων και τρεις για ληστεία!

Καλαμαριά: Μία σύλληψη για πορνογραφία ανηλίκων και τρεις για ληστεία!

22:38 12/3/2024

Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα