ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-0

7/10/2018 22:58     «6 στα 6»
Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να εντυπωσιάσει, πήρε τη νίκη επί του Απόλλωνα (2-0), με τα γκολ του να έρχονται από εκτελέσεις κόρνερ. Συνεχίζει στην κορυφή με «6 στα 6» ο «δικέφαλος του βορρά»!

Στο ρελαντί ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα μέχρι να φτάσει στη νίκη με 2-0 επί του Απόλλωνα και να πετύχει το 6 στα 6 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η διακοπή, λόγω εθνικών ομάδων, ασφαλώς και θα κάνει καλό στο «Δικέφαλο», με τους κουρασμένους παίκτες του από τα διαδοχικά παιχνίδια να έχουν τη δυνατότητα να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, ενόψει του ντέρμπι με τον Άρη στις 21 Οκτωβρίου.

Με τρία νέα πρόσωπα ο ΠΑΟΚ

Ο Ρουμάνος τε σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε εναντίον της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, επαναφέρει τους Αντρέ Βιεϊρίνια και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα της ομάδας, διατηρώντας τον Λέο Ζαμπά στους βασικούς με τους οποίους θα αρχίσει ο «Δικέφαλος» την αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Επίσης, φανέλα βασικού πήρε και ο Εβγέν Σάχοφ, με τον Κάνιας να μένει στον πάγκο.

Ο Γιάννης Ματζουράκης, στην επιστροφή στους πάγκους της Superleague, παρέταξε τον Απόλλωνα μ’ ένα 4-3-3, που περισσότερο έμοιαζε με 4-5-1, αφήνοντας στον πάγκο τον Σικαμπάλα, ο οποίος πέρασε το κατώφλι της Τούμπας ύστερα από 12 και πλέον χρόνια τραγουδώντας συνθήματα του ΠΑΟΚ!

Το γκολ ήρθε νωρίς, αλλά…

Ο Απόλλων απείλησε πρώτος, με τον Τριάδη να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να απομακρύνει σε κόρνερ (7’), όμως ο «Δικέφαλος» βρήκε νωρίς, μόλις στο 16ο λεπτό, το δρόμο για τα δίχτυα, σε μια άρτια εκτελεσμένη κομπίνα από κόρνερ, που χειροκρότησε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Χοσέ Μαουρίσιο εκτέλεσε κατά γράμμα την κομπίνα από το κόρνερ του Πέλκα και ανενόχλητος άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ (1-0).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή, αλλά χωρίς ουσία και φαντασία στο παιχνίδι του και έπρεπε να φτάσουμε στο 42’ για να δει η Τούμπα μια φάση, με τον Ζαμπά να σεντράρει από τα δεξιά, τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει στην κίνηση και τον Χουάντερσον να αποκρούει με τα πόδια.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε χαμηλές στροφές στο β’ μέρος παρότι ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με τον Ζαμπά να αστοχεί στην τελική προσπάθεια (49’) και τον Απόλλωνα να απαντάει στο 67ο λεπτό, με τον Μάντζιο να αστοχεί από το μισό μέτρο στην κεφαλιά που έπιασε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη. Στο 87’ νέα κεφαλιά του Μάντζιου και νέα απόκρουση από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, που χωρίς δυνάμεις συνέχιζε να «παίζει με τη φωτιά».

Τελικά με αρκετή δόση τύχης οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στο δεύτερο γκολ στο 90’ με τον Κρέσπο να πιάνει την κεφαλιά από το κόρνερ του Πέλκα, την μπάλα να χτυπάει στο κεφάλι του Γκαρός και να καταλήγει στα δίχτυα του Απόλλωνα για το 2-0.  

MVP: Ο Χοσέ Μαουρίσιο μετά το Μπορίσοφ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και ήταν αυτός που χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στον ΠΑΟΚ

Στο ύψος του: Ο Χοσέ Κρέσπο ήταν για άλλο ένα αγώνα εγγύηση και ασφάλεια για τα μετόπισθεν του «Δικεφάλου». Σε μια φάση (67’) χάνει τον Μάντζιο, που απείλησε…  

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Μπεντινέλι είτε έπαιζε στα 58 λεπτά, είτε δεν έπαιζε σ’ ότι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, ήταν το ίδιο και το αυτό…

Η γκάφα: Για να μπει ένα γκολ χρειάζεται και τύχη. Κι αυτή τη φορά η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Γκαρός για να ξεγελάσει τον Χουάντερσον και να καταλήξει στα δίχτυα, μετά την κεφαλιά του Κρέσπο.

Το στραγάλι: Ο Τάσης από την Ήπειρο στην αρχή του αγώνα έχασε μια δύο φάσεις, όπως ένα πάτημα πάνω στον Μαουρίσιο και μια αγκωνιά στο Βιεϊρίνια, ενώ στο 51’ μόνο ο βοηθός Κρέτσιμος είδε τον Πορτογάλο σε θέση οφσάιντ, ενώ καλυπτόταν από δύο παίκτες του Απόλλωνα. Τα ίδια και στη φάση του 73ου λεπτού με τον Πρίγιοβιτς να καλύπτεται και τον βοηθό να εφευρίσκει οφσάιντ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ζαμπά (72’ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (87’ Λημνιός), Πρίγιοβιτς (80’ Ακπομ).

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Ματζουράκης): Χουάντερσον, Ναδάλες (68’ Σικαμπάλα), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ’ Ούρσο, Τριάδης (86’ Γκαρός), Μάντζιος, Μπεντινέλι (58’ Γκίνο).


gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

Ο Yngwie Malmsteen Live στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών

18:10 29/7/2025

Πέμπτη 7/8

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

Ο Πασχάλης στο The Piazza Project

15:29 29/7/2025

Παρασκευή 1/8

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

Παρέμβαση της Δημάρχου Καλαμαριάς στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ

11:24 29/7/2025

Για τις επιπτώσεις από την κατάργηση των σχολικών επιτροπών

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 29/7/2025

Τρίτη 29/7

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

«Μίκης Θεοδωράκης και Σταύρος Κουγιουμτζής: Βίοι Παράλληλοι»

20:00 28/7/2025

Δύο μεγάλες συναυλίες έρχονται στην Καλαμαριά

Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση υπόγειων και πράσινων κάδων στην Καλαμαριά

Καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση υπόγειων και πράσινων κάδων στην Καλαμαριά

16:05 28/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με συνέπεια τις εντατικές εργασίες καθαρισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 28/7/2025

Δευτέρα 28/7

ΚΘΒΕ: Η «Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Δάσους

ΚΘΒΕ: Η «Μήδεια» του Μποστ στο Θέατρο Δάσους

20:00 27/7/2025

Πέμπτη 31/07

Με ανανεωμένη όψη στην 89η ΔΕΘ ο Πύργος του ΟΤΕ

Με ανανεωμένη όψη στην 89η ΔΕΘ ο Πύργος του ΟΤΕ

13:10 27/7/2025

Κατεβαίνουν οι σκαλωσιές

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 27/7/2025

Κυριακή 27/7

Κλασικά Έπιπλα