ΑΕΚ - Μπενφίκα 2-3

3/10/2018 00:53    Τσάμπιονς Λιγκ
Η ΑΕΚ αφού συνήλθε από το σοκ του 0-2... μπήκε στο κλίμα του Τσάμπιονς Λιγκ κι έδειξε ότι ανήκει σε αυτό! Βρήκε ψυχή, γύρισε στο παιχνίδι με τον Κλωναρίδη (2-2), αλλά τελικά έφυγε από το ΟΑΚΑ με άδεια χέρια, αφού η Μπενφίκα απέδρασε με το 3-2! Με 10 για ένα ημίχρονο οι Πορτογάλοι
 
Η αρχή ήταν εφιαλτική. Η συνέχεια ήταν καλή, κάποια στιγμή έγινε μαγική, έφτασε μια ανάσα από το να γίνει τέλεια αλλά τελικά ήρθε η πίκρα, το ξενέρωμα. Οι 40.000 ΑΕΚτσήδες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ένιωσαν πολλά διαφορετικά συναισθήματα στη διάρκεια των 90 λεπτών και αυτό σημαίνει ότι είδαν ένα πραγματικό ματς Champions League. Και ο πόντος για αυτό, έστω όχι στη βαθμολογία της UEFA, πρέπει να δοθεί στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη γιατί έκανε τα πάντα για να δούμε μια ματσάρα. Το γεγονός ότι δεν ανταμείφθηκε όσο θα έπρεπε για αυτό, σίγουρα αφήνει μια πίκρα, ίσως επειδή η πρωταθλήτρια έφτασε μια ανάσα από την ευτυχία. Μέσα σε δευτερόλεπτα, όμως, ο ωραίος Κλωναρίδης έγινε μοιραίος και το 3-2 έγινε 2-3. Champions League είναι αυτό...

Το ξεκίνημα του ματς ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να τύχει στην ΑΕΚ. Οταν στο 6' ο Τσιγκρίνσκι χάνει τον Σεφέροβιτς και γίνεται το 0-1, στο 10' ο Μπάρκας βγάζει την κεφαλιά του ανενόχλητου Φέισα και στο 15'... κοιμούνται όλοι, άμυνα και Μπακασέτας, για το 0-2 του Γκριμάλντο, ως ομάδα... την ακούς. Ακόμη κι αν είσαι έμπειρη, πόσω μάλλον όταν είσαι άπειρη σε αυτό το επίπεδο. Τα δύσκολα έγιναν βουνό με το "καλημέρα" για την Ενωση, η οποία ήταν μέσα στο άγχος και αυτο φαινόταν από εύκολα λάθη σε κοντρόλ ή σε πάσες. 

Αν σε αυτά υπολογίσεις και το κακό ημίχρονο, ακόμη μία φορά, του Σιμόες, με συνέπεια στο κέντρο να υπάρχει πρόβλημα, καταλαβαίνεις ότι μάλλον όλα είχαν κριθεί από νωρίς. Οσο κι αν προσπάθησε να το πιστέψει η ΑΕΚ, η οποία απείλησε στο 23' με τον Χουλτ και σιγά-σιγά έδειξε να ανεβαίνει. Κυρίως χάρη στον Γαλανόπουλο, ο οποίος στο κέντρο πάλευε μόνος του και ήταν πολύ καλός και δημιουργικά, βγάζοντας πάντα τη σωστή μπαλιά. 

Σαν κι αυτή που έβγαλε κι ο Μπακάκης στο 39' για τον Κλωναρίδη, αλλά το σουτ έφυγε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Κιτρινόμαυρους να ξαναμπούν στο ματς πριν το ημίχρονο, το οποίο έκλεισε καλά. Οχι τέλεια, γιατί στο 45' ο Βλαχοδήμος έκανε μεγάλη απόκρουση στην πολύ καλή προσπάθεια του Μπακασέτα, αλλά καλά επειδή η ΑΕΚ ζέστανε τον κόσμο της με τις ευκαιρίες της και επειδή η Μπενφίκα έμεινε με 10 από την αποβολή του Ντίας για τον τρόπο που πήγε στον Πόνσε (ο οποίος τον είχε φορτώσει και με κίτρινη κάρτα από νωρίς).

Αυτό το φινάλε στο πρώτο 45λεπτο, τελικά, ήταν η προαναγγελία για το ξεκίνημα του δεύτερου. Στο 53' η σωστή πάσα του Σιμόες και το άψογο γύρισμα του Χουλτ έφεραν το 1-2 από τον Κλωναρίδη και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί θα ακολουθούσε... τρελή έκρηξη! Η ΑΕΚ ήταν συνεχώς μπροστά, ο Χουλτ ήταν συνεχώς επικίνδυνος και η Μπενφίκα ήταν συνεχώς πίσω για να κρατήσει το 1-2. Και δεν το κράτησε για πολύ...

Στο 63' οι Μπακασέτας-Οικονόμου έκαναν όλα όσα έπρεπε για να γίνει το 2-2 ξανά από τον Κλωναρίδη, με το ματς να αλλάζει εντελώς! Με το σκορ στο 2-2, με αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον κόσμο σε έξαλλη κατάσταση και με τον χρόνο σύμμαχο, η πρωταθλήτρια -η οποία έχασε και τον Πόνσε λόγω τραυματισμού- ένιωθε πλέον ότι είχε τον έλεγχο, ότι είχε και τη νίκη. Και την είχε όντως, αν ο Κλωναρίδης στο 73' -από την εξαιρετική κάθετη του Μπακασέτα- βρέθηκε φάτσα με το 3-2 και το χατ-τρικ αλλά ο Βλαχοδήμος είπε "όχι".

Η χαμένη ευκαιρία προκάλεσε παγωμάρα στο ΟΑΚΑ και αμέσως μετά, στο 74', η ΑΕΚ είδε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου και του Champions League... Μία αντεπίθεση της Μπενφίκα, ένα διαγώνιο σουτ του Αλφα Σεμέδο και η μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα (2-3). Τυπικά, μαζί με τις καθυστερήσεις, είχε άλλα 20 λεπτά. Ουσιαστικά, όμως, το ματς έληξε εκείνη τη στιγμή...

Man of the match: Ο Κλωναρίδης. Ο καλύτερος της ΑΕΚ και γενικά του αγώνα ήταν ο Γαλανόπουλος αλλά ο Βίκτωρας έβαλε δύο γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντίας... Τον φόρτωσε από νωρίς με κίτρινη κάρτα ο Πόνσε και τελικά στο 45' είδε και την κόκκινη για φάουλ στον Αργεντίνο πάλι, αποχωρώντας νωρίς από το ματς.

Στο ύψος του: Τρομερό παιχνίδι από τον Γαλανόπουλο όπως προαναφέραμε, αλλά και από τον Μπακασέτα. Εβγαλε κάποιες τέλειες κάθετες, όπως αυτή στην τεράστια ευκαιρία του Κλωναρίδη για το 3-2.

Η γκάφα: Στο 0-1 ο Τσιγκρίνσκι έχασε τον Σεφέροβιτς, στο 0-2 κοιμήθηκαν όλοι (άμυνα και Μπακασέτας), αλλά στο τέλος αυτό που μένει είναι το χαμένο τετ α τετ του Κλωναρίδη, ο οποίος είχε την τέλεια ψυχολογία, για το 3-2 και πθανότατα τη νίκη. 

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Ντίας, σωστές όλες οι αποφάσεις γενικά. 

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έχασε, έκανε το 0/2 και συνειδητοποιεί ότι οι πιθανότητες πρόκρισης -που ούτως ή άλλως δεν ήταν πολλές- μειώνονται συνεχώς. Το χειρότερο δεν είναι η ήττα όμως, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε. Γιατί η Ενωση δεν την άξιζε. Και αυτό το αναγνώρισε και ο κόσμος της με το χειροκρότημα στο τέλος.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (79' Γκάλο), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (60' Γιακουμάκης).

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλντο, Ρούμπεν Ντίας, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Ζέντσον, Πίτσι (62' Αλφα Σεμέδο), Σάλβιο (46' Λίμα), Ράφα Σίλβα (84' Σέρβι), Σεφέροβιτς.



gazzetta

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

11:33 6/3/2024

Τετάρτη 06/03 και Πέμπτη 07/03

Στην Καλαμαριά έρχονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά (δείτε το πρόγραμμα)

Στην Καλαμαριά έρχονται τα λείψανα του Αγίου Λουκά (δείτε το πρόγραμμα)

10:41 6/3/2024

στην Μητρόπολη

Καλαμαριά: Συλλήψεις σε καταστήματα για δυνατό ήχο μουσικής

Καλαμαριά: Συλλήψεις σε καταστήματα για δυνατό ήχο μουσικής

23:42 5/3/2024

έλεγχοι για ηχορύπανση

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Δείτε ποια τρόφιμα περιλαμβάνει

Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Δείτε ποια τρόφιμα περιλαμβάνει

23:35 5/3/2024

από τις 13 Μαρτίου

H Kαλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (δείτε το πρόγραμμα)

H Kαλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (δείτε το πρόγραμμα)

23:25 5/3/2024

8/03 - 8:00 μμ - 11:00 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει τον διάλογο για τη βία στα σχολεία

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανοίγει τον διάλογο για τη βία στα σχολεία

23:18 5/3/2024

6/03 - 13/03

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην δημοτική αστυνομία

Καλαμαριά: Ξεκινούν οι αιτήσεις για μόνιμες θέσεις στην δημοτική αστυνομία

23:10 5/3/2024

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Καλαμαριά: Μαθητές δημιούργησαν Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού»

Καλαμαριά: Μαθητές δημιούργησαν Ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Παιδιού»

23:02 5/3/2024

11ο Δημοτικό

Ο Νταλί ζωντανεύει στο λιμάνι

Ο Νταλί ζωντανεύει στο λιμάνι

16:22 5/3/2024

Ένα επαναστατικό θέαμα

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

16:15 5/3/2024

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμά του.

Κλασικά Έπιπλα