Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

11/10/2017 02:40    επιστολή που έφτασε στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία
Αναλυτικά η επιστολή που έφτασε στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εκφράζει την βαθιά απογοήτευση και αποδοκιμασία του, για τον τρόπο με τον οποίο προβήκατε σε επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε ομάδες, με καταφανή ποντιακή ιστορία, οι οποίες εν όψη της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, υιοθέτησαν εμφανίσεις με σχετικό περιεχόμενο.

Αναφερόμαστε στις Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) και Π.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου έχει αναγνωρισθεί από την Βουλή των Ελλήνων με ομόφωνο ψήφισμα της από το 1994. Η όποια αναφορά σε αυτή, προφανώς και δεν εμπεριέχει πολιτικό ή οποιασδήποτε μορφής φυλετικό περιεχόμενο πολύ περισσότερο δε, δεν προσβάλει την δημοσία αιδώ, καθώς το ζήτημα των Γενοκτονιών ανήκει στον σκληρό πυρήνα του διεθνούς δικαίου, κάθε έννοιας ανθρωπισμού και ως εκ τούτου καθίσταται πανανθρώπινο.

Στην προκειμένη περίπτωση η αναγραφή στις εμφανίσεις των ομάδων των φράσεων "353.000 ΜΝΗΜΗ", "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ" κάθε άλλο παρά μπορεί να εκλάβει τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται στο άρθρο 32 του κανονισμού της UEFA. Θα μπορούσαν να εκληφθούν ως συνθήματα κοινωνικής προτροπής, από αυτά που κατά καιρούς επιτρεπτώς έχουν εμφανισθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι όπως "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" και πολλά άλλα.

Επομένως κύριοι ο τρόπος με τον οποίο επιλέξατε να αντιδράσετε απέναντι σε αυτές τις ομάδες, υπερβαίνει τον ίδιο τον κανονισμό και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από κάποιον καλόπιστο τρίτο ως ένδειξη υπερβάλλοντος ζήλου ή ακόμα και ως κίνηση υπαγορευόμενη από "σκοπιμότητα". Σύσσωμος ο ποντιακός Ελληνισμός αποδοκιμάζει αυτήν σας την ενέργεια και σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση επιβολής τιμωρίας και απαγόρευσης των συγκεκριμένων εμφανίσεων».




Επόμενο Προηγούμενο
 

Δολοφονία Στεφανάκου: Το κενό που επέτρεψε το μαφιόζικο χτύπημα με 22 σφαίρες

Δολοφονία Στεφανάκου: Το κενό που επέτρεψε το μαφιόζικο χτύπημα με 22 σφαίρες

16:26 18/1/2018

Πληροφορίες ότι το καλάσνικοφ ήταν μέσα σε θήκη κιθάρας

Δείτε τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια

Δείτε τα πέντε ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς για τα Σκόπια

16:17 18/1/2018

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από ΜΜΕ της ΠΓΔΜ

Καλαμαριά: Το Θέατρο Τέχνης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Το Θέατρο Τέχνης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

15:52 18/1/2018

«Μελίνα Μερκούρη»

Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την Μακεδονία

Ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την Μακεδονία

15:47 18/1/2018

ως το μεγαλύτερο αθλητικό αλλά και κοινωνικό κίνημα της Βόρειας Ελλάδας

Γκάζια Σπίρτζη στην διοίκηση του ΟΑΣΘ

Γκάζια Σπίρτζη στην διοίκηση του ΟΑΣΘ

15:06 18/1/2018

Δήλωση Παππά (video)

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Πού χρειάζονται αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

15:02 18/1/2018

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Πέλλας

«Αντισυγκέντρωση» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία από αντιεξουσιαστές!

«Αντισυγκέντρωση» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία από αντιεξουσιαστές!

15:00 18/1/2018

στην περιοχή της Καμάρας

ΚΕΑ: Επιτέλους ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την πληρωμή Ιανουαρίου!

ΚΕΑ: Επιτέλους ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την πληρωμή Ιανουαρίου!

14:55 18/1/2018

Δείτε αναλυτικά

Απόλλων Πόντου:

Απόλλων Πόντου: " 2500 χρόνια Ελληνικής Μακεδονικής ιστορίας δεν παραγράφονται..''

14:48 18/1/2018

Ανακοίνωση

Καλαμαριά - Ψηφιακή πλατφόρμα για την ανεργία

Καλαμαριά - Ψηφιακή πλατφόρμα για την ανεργία

14:40 18/1/2018

ενημέρωση ανέργων σε πραγματικό χρόνο για θέσεις εργασίας

Κλασικά Έπιπλα