Τέλος τα capital controls από 1 Οκτωβρίου για τις αναλήψεις μετρητών

26/9/2018 16:55    τροποποιητική απόφαση
Απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με νέα τροποποιητική απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του υπουργείου Οικονομικών.

Η απόφαση βρίσκεται προς υπογραφή από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και θα δημοσιευτεί έως την Παρασκευή σε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, απελευθερώνονται πλήρως οι αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και καταργείται το όριο των 5.000 ευρώ το μήνα, που ισχύει σήμερα.

Επίσης, απελευθερώνονται και θα είναι χωρίς όριο και οι περιορισμοί στις αναλήψεις μέσω πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών.

Όσον αφορά στις αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό, αυξάνεται το όριο στα 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αναλήψεων μέσω πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Επίσης, αυξάνεται από 3.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ, το ποσό που θα μπορεί να μεταφέρει φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Όσων αφορά στις επιχειρήσεις, θα επιτραπεί η εξαγωγή ποσών έως 100.000 ευρώ από 40.000 ευρώ σήμερα, για συναλλαγές προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. Το ποσό των 100.000 ευρώ θα αφορά καθεμία συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

Επίσης, επιτρέπεται η εξ ολοκλήρου εξαγωγή στο εξωτερικό κεφαλαίων, που αποτελούν κέρδος από επενδύσεις, που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Ειδικότερα, χρηματικά ποσά που αποτελούν κέρδη και μερίσματα προερχόμενα από επενδεδυμένα κεφάλαια στην Ελλάδα, θα μπορούν να μεταφερθούν στο εξωτερικό έως ποσοστό 100% του επενδεδυμένου κεφαλαίου για κάθε ημερολογιακό έτος, σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου σε τράπεζα του εξωτερικού. Αυτό θα ισχύει, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για κέρδη, που προέρχονται από κεφάλαια, που μεταφέρθηκαν από το εξωτερικό στην Ελλάδα με έμβασμα σε λογαριασμό του δικαιούχου, που τηρείται σε τράπεζα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, θα επιτραπεί η πληρωμή ή εξόφληση επιταγών και εγγυητικών επιστολών σε μετρητά. Σημειώνεται, ότι σήμερα επιτρέπεται μόνο η κατάθεσή τους σε τραπεζικό λογαριασμό. Παραμένουν πάντως οι περιορισμοί στην εξαγωγή κεφαλαίων για όλους τους άλλους λόγους.


news

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

18:00 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

6th Rosé Grand Tasting

6th Rosé Grand Tasting

16:22 8/4/2025

Η ‘μεγάλη’ εκδήλωση των ροζέ κρασιών στο ξενοδοχείο Makedonia Palace

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/4/2025

Τρίτη 8/4

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

18:00 7/4/2025

Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

ΠΑΟΚ: Τέλος τα εισιτήρια για τον τελικό με Μπιλμπάο

15:53 7/4/2025

Sold out σε χρόνο ρεκόρ

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

JobDay Καλαμαριάς 2025: Ένας δυναμικός θεσμός που ένωσε εργοδότες και υποψηφίους

15:40 7/4/2025

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “JobDay Καλαμαριάς 2025”

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

15:06 7/4/2025

Δευτέρα 7/4

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Πρόσκληση συμμετοχής στην 37η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

08:00 7/4/2025

23/04 - 4/05

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης Live στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη

18:28 6/4/2025

Πέμπτη 10/4

Κλασικά Έπιπλα