Θεσσαλονίκη: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον ΟΑΣΘ!

21/9/2018 07:22    Ιωάννης Τσιωνάς
Του Γιώργου Καλλίνη

Ολοκληρώνεται από στιγμή σε στιγμή η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της πόλης, όπως τόνισε στο «typosthes.gr» ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Τσιωνάς και αναμένονται σαρωτικές αλλαγές.

Οι βασικές αναπροσαρμογές, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες θα γίνουν πάνω στις γραμμές κορμού Νο 2, 3 και 8 οι οποίες συνδέουν τα δύο άκρα της πόλης, με σκοπό να προσομοιάζουν τις γραμμές του Μετρό. «Θα έχουμε δύο παράλληλες γραμμές, η μία Βασ. Όλγας –Τσιμισκή-Δικαστήρια-Κτελ και η άλλη θα καλύπτει την Εγνατία, από το ΙΚΕΑ μέχρι το σταθμό. Αυτές οι 2 γραμμές θα μοιάζουν με τις στάσεις του Μετρό, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει κοινή εξυπηρέτηση στη περιοχή του ΙΚΕΑ όπου οι γραμμές τέμνονται, ενώ είμαστε και πολύ χαρούμενοι που επιτέλους θα εξυπηρετηθεί καλύτερα και η περιοχή από τα Δικαστήρια στα ΚΤΕΛ», εξηγεί ο κ. Τσιωνάς.

Ο στόχος αυτών των αλλαγών, σύμφωνα με τον κ. Τσιωνά είναι η συχνότητα των λεωφορείων σε αυτούς τους παράλληλους άξονες να είναι πιο συχνή από την ισχύουσα, περίπου κάθε 10 λεπτά. «Τα συνολικά οχήματα που θα επηρεαστούν θα είναι 34 και οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Οκτώβρη. Νωρίτερα, θα υπάρξει μια καμπάνια ενημέρωσης για όλες τις αλλαγές, έτσι ώστε οι επιβάτες να είναι ενήμεροι και να μην ταλαιπωρηθούν», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και κατανόηση από το επιβατικό κοινό, ειδικά τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του νέου σχεδίου.

Συγκεκριμένα, για να μην επιβαρυνθούν από τις αλλαγές οι επιβάτες της γραμμής «3», θα υπάρξει υποστήριξη από το λεωφορείο «33», ενώ και οι στάσεις της γραμμής «5» θα αλλάξουν για να καλύψουν όλη την παραλιακή, αλλά και από την Όλγας προς την Εγνατία. «Οι επιβάτες πρέπει να θυμούνται ότι το συγκοινωνιακό σύστημα είναι φτιαγμένο για μια άλλη εποχή, είναι ένα αγκυλωμένο σύστημα. Είμαστε στην εποχή της έξυπνης διαχείρισης και το υπάρχον σύστημα πρέπει να αλλάξει ολόκληρο», σύμφωνα με τον κ. Τσιωνά.

Οι αλλαγές στις στάσεις των λεωφορείων και η γενικότερη αναδιάταξη του στόλου και στις υπόλοιπες γραμμές, θα ολοκληρωθεί σε βάθος μηνών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Τσιωνάς οι γενικότερες αλλαγές στο συγκοινωνιακό χάρτη θα διαρκέσουν περίπου 3 χρόνια. Τέλος, υπάρχουν σκέψεις και σχεδιασμοί για αλλαγές στις συγκοινωνίες στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί.   



typosthes
Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τη συνάντηση των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου

Η Καλαμαριά φιλοξενεί τη συνάντηση των Δημάρχων του Δικτύου Πάφου

11:14 12/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 12/6/2025

Πέμπτη 12/6

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

20:00 11/6/2025

Στην Νικ. Πλαστήρα αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/6)

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:05 11/6/2025

Από Πέμπτη 5/6 ως Τετάρτη 11/6

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

15:09 11/6/2025

Εικόνες καταστροφής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 11/6/2025

Τετάρτη 11/6

1o Yard Craft Beer Festival

1o Yard Craft Beer Festival

20:00 10/6/2025

Το 1o Yard Craft Beer Festival είναι γεγονός!

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

17:00 10/6/2025

Τετάρτη 11/6

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

14:21 10/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

12:14 10/6/2025

Εκτός λειτουργίας το ΚΔΑΥ της Θέρμης

Κλασικά Έπιπλα