Υπόνοιες οτι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δηλητηριάστηκε!

19/9/2018 16:32    ποιος υπέγραψε το πιστοποιητικό
Να ενημερωθεί για τις συνθήκες που συνόδεψαν την κοίμιση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ζητάει με ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «διάσημος Ιάπωνας ογκολόγος, μιλώντας στον δημοσιογράφο Σωτήρη Τζούμα της εφημερίδος "Δημοκρατία", είπε για τους δύο πρωτογενείς όγκους του Χριστόδουλου ότι "τέτοια μορφώματα τα συναντάμε μόνο σε θύματα μυστικών υπηρεσιών"».

Στην ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρει ότι κι άλλες μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Αραφάτ και ο Οζάλ έφυγαν με την εντύπωση ότι ήταν φυσιολογικός ο θάνατός τους, όμως αποκαλύφθηκε μετά από πολλά χρόνια, όταν έγινε η εκταφή τους, ότι βρέθηκαν ίχνη δηλητηρίου.

Όπως αναφέρει ο Νίκος Νικολόπουλος: «Ο Μακαριστός Χριστόδουλος είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου Εθνικού Ηγέτη, ενός Άνδρα που σε πολλούς φέρνει στο μυαλό περιπτώσεις όπως: o Γιασέρ Αραφάτ, ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο Ούγκο Τσάβες, ο Τουργκούτ Οζάλ. Περιπτώσεις που συμπτωματικά ή μη, παρόμοιες καταστάσεις ραγδαίας κι ανίατης ασθένειας αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν όλοι τους.

Ηγέτες που προσπάθησαν να αλλάξουν τη μοίρα των Εθνών τους, που αντέδρασαν και δεν συμβιβάστηκαν, που ενόχλησαν τα κατεστημένα συμφέροντα και τα φερέφωνα τους.

Τέτοιος Άνδρας ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος».

Ακόμη σημειώνει ότι: «Η Υπηρεσία δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, ο οποίος γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

Όπως αναφέρει: «Μέχρι σήμερα πολλές δημόσιες συζητήσεις έγιναν για τον επιθετικό καρκίνο που χτύπησε τον Μακαριστό, όμως κανείς μα κανείς Έλληνας ή ξένος δεν πίστευε πως δεν είχε γίνει νεκροψία και νεκροτομή από την επίσημη Υπηρεσία της Πολιτείας ή πως θα έχουν μείνει αδιευκρίνιστα τα αίτια του θανάτου του!

Όταν όμως δίνονται επίσημες απαντήσεις στη Βουλή, που υπογράφει ο αρμόδιος Υπουργός και διαπιστώνει πως σε αδιευκρίνιστα αίτια αποδίδει τον θάνατο του Μακαριστού Χριστόδουλου η αρμόδια Ιατροδικαστική "Υπηρεσία Αθηνών", αποκαλύπτοντας ότι έτσι ουδέποτε έγινε στη σορό νεκροψία – νεκροτομή, τίθεται το ερώτημα, γιατί δεν έγινε»;

Ολοκληρώνοντας την δήλωσή του, ο Νίκος Νικολόπουλος προτρέπει τον Πρωθυπουργό να προσέλθει στην Εθνική Αντιπροσωπεία, καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί και να απαντήσουν εάν θα ζητήσουν από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του.

Τα ερωτήματα του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι τα εξής:

1. Θα προβούν οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας στο άνοιγμα της υπόθεσης και στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του;

2. Θα ασχοληθούν με το άνοιγμα της υπόθεσης, εκτός από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έρευνας από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από το Υπουργείο Εξωτερικών;

3. Τελικά ποιος, υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου;

4. Από τις 31/1/2013 που κατέθεσα την από (ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6562/31-1-2013) σχετική ερώτηση τι έχουν πράξει οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές για το θέμα της διερεύνησης της υπόθεσης;


news

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:33 11/8/2025

Δευτέρα 11/8

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

20:59 10/8/2025

Τρίτη 9/9

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

18:27 10/8/2025

20 Αυγ - 29 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 10/8/2025

Κυριακή 10/8

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

17:20 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

20:59 8/8/2025

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αλληλεγγύη στις 9/08 - 8:30 μμ - 11:30 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:16 8/8/2025

Από Πέμπτη 7/8 έως Τετάρτη 13/8

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

11:13 8/8/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαριότητας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 8/8/2025

Παρασκευή 8/8

Κλασικά Έπιπλα