Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις συνέπειες του αλκοόλ ετοιμάζει το υπ. Υγείας

15/9/2018 12:28    πρωτοβουλία του υπουργού
Στην εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών που επιφέρει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.

Με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού συστάθηκε ήδη Ομάδα Εργασίας με αντικείμενο την αποτίμηση της διεθνούς επιστημονικής εμπειρίας σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τη μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης στη χώρα και την επεξεργασία και εισήγηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των βλαπτικών συνεπειών από την κατανάλωση αλκοόλ στον υπουργό Υγείας. Η Ομάδα Εργασίας, της οποίας ο ρόλος είναι συμβουλευτικός, αποτελείται από επιστήμονες με εμπειρία στον τομέα των εξαρτήσεων και στις επιπτώσεις που έχει στην υγεία η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, εκπροσώπους φορέων απεξάρτησης, υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υγείας και επιστημονικούς συμβούλους του Υπουργού.

Πρόεδρος της Ομάδας θα είναι ο αναπληρωτής γενικός Γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), Σταμάτης Βαρδαρός με αναπληρώτρια την Εριφύλλη Νταλιάνη, επιστημονική σύμβουλο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, σε θέματα εξαρτήσεων.

Αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής είναι:

1. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΟΣ, Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρωματικό μέλος τη ΝΕΛΛΗ ΣΙΜΠΕΡΑ, Επιστ. Συνεργάτιδα του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

2. ΕΡΙΦΥΛΛΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ, Επιστ. Συνεργάτιδα  Υπουργού Υγείας, με αναπληρωματικό μέλος την ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Ειδική  Επιστ. Συνεργάτιδα Υπουργού Υγείας.  

3.  ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, Προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του Υπουργείου Υγείας,  με  αναπληρωματικό μέλος  τον  ΣΤΡΑΤΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, Προϊστάμενο του Τμήματος Λοιπών Εξαρτήσεων, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων του Υπουργείου Υγείας.

4. ΔΗΜΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ψυχίατρος, Τακτικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην CNAPA (Committee on National Alcohol Policy and Action) με αναπληρωματικό μέλος τον/την Αναπληρωματικό/ή Εκπρόσωπο της χώρας στην CNAPA.

5. ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με αναπληρωματικό μέλος τον ΗΛΙΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, Επίκουρο Καθηγητή Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΣ, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης & Διευθυντής  Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου)  με αναπληρωματικό μέλος την ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΛΕΝΤΑΚΗ, Διευθ. ΕΣΥ, Γαστρεντερολογική Κλινική ΠαΓΝΗ.  

7. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΕΛΛΟΣ, Ψυχίατρος, Στέλεχος Προγράμματος ΑΘΗΝΑ του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών) με αναπληρωματικό μέλος τον ΑΙΜΙΛΙΟ ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΟ, Ψυχίατρο, Υπεύθυνο ΜΟΘΕ- Αβέρωφ του ΟΚΑΝΑ.

8. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΙΤΑΚΟΣ, Διευθυντής ΚΕΘΕΑ ( Κέντρο θεραπείας  Εξαρτημένων Ατόμων)  με αναπληρωματικό μέλος την ΕΛΕΝΗ ΒΟΤΙΚΑ, Ψυχολόγο, Υπεύθυνη ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ.

9. ΕΙΡΗΝΗ ΣΕΓΡΕΔΟΥ, Επιμελήτρια Α΄ Ψυχιατρικής, Μονάδας Απεξάρτησης από το Αλκοόλ, Ψ.Ν.Α. (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής) με αναπληρωματικό μέλος τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ    ΜΗΤΣΩΝΗ, Επιμελητή Α΄ Ψυχιατρικής, Μονάδα Απεξάρτησης από το Αλκοόλ, Ψ.Ν.Α.

10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΣΓΑΛΙΔΗΣ, Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικής, Υπεύθυνος  Συντονιστής των δομών απεξάρτησης του Ψ.Ν.Θ. (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης) με αναπληρωματικό μέλος τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΕΝΕΚΙΔΗ, Επιμελητή Α΄ Ψυχιατρικής, Επιστημονικό Υπεύθυνο της Μονάδας Απεξάρτησης από Αλκοόλ, Φάρμακα και Τυχερά Παιχνίδια, Ψ.Ν.Θ.

11. ΙΩΑΝΝΑ ΣΙΑΜΟΥ, Υπεύθυνη Τομέα Αλκοόλ, ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και   Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά) με αναπληρωματικό μέλος τον ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΦΩΤΙΟΥ, Υπεύθυνο Τομέα Επιδημιολογίας, ΕΚΤΕΠΝ.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Dinner Mystery στο WonderWall Fun Bar στη Θεσσαλονίκη: Λύσε το Μυστήριο

Dinner Mystery στο WonderWall Fun Bar στη Θεσσαλονίκη: Λύσε το Μυστήριο

17:00 21/2/2025

20/2 - 27/3 2025

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

11:54 21/2/2025

Παρασκευή 21/2

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 21/2/2025

Παρασκευή 21/2

Στεάουα Βουκουρεστίου – ΠΑΟΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

Στεάουα Βουκουρεστίου – ΠΑΟΚ: Το κανάλι μετάδοσης του αγώνα

17:00 20/2/2025

Τι ώρα θα δείτε την καθοριστική ρεβάνς για το Europa League

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη Νέα Παραλία το “Δέντρο της Μνήμης” για τα θύματα των Τεμπών

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται στη Νέα Παραλία το “Δέντρο της Μνήμης” για τα θύματα των Τεμπών

13:56 20/2/2025

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την τοποθέτηση του μνημείου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 20/2/2025

Πέμπτη 20/2

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live στη Θεσσαλονίκη στο Deus Music Experience

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live στη Θεσσαλονίκη στο Deus Music Experience

20:00 19/2/2025

8 Φεβ - 8 Μαρ 2025

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

15:05 19/2/2025

Το πρόγραμμα

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξαπάτησης επιχειρηματιών της εστίασης στον Δήμο Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη επιχείρηση εξαπάτησης επιχειρηματιών της εστίασης στον Δήμο Καλαμαριάς

11:06 19/2/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους επιχειρηματίες της εστίασης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 19/2/2025

Τετάρτη 19/2

Κλασικά Έπιπλα