Οι εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για τον Παγκόσμιο Μήνα Αλτσχάιμερ

7/9/2018 02:12    Ελληνική Εταιρεία
Κάθε τρία δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000.

Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer, ενώ ο Σεπτέμβριος είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η  Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών θα συμμετάσχει με δικό της σταντ στις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης (3-9/9). Στις 12 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιάσει την έκθεση, ενώ στις  16 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση  σχετικά με τη νόσο.

Επίσης, στις 20 Σεπτεμβρίου θα δοθεί παράσταση της θεατρικής ομάδας Κρυονερίου “Μελετώντας τον Τσέχωφ”, στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος (Εθν. Αμύνης 1, Θεσ/νίκη) με ελεύθερη είσοδο. Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά η χορωδία της Alzheimer Hellas.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Πρώην Μουσείο Αθλητισμού) και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού “Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ” της Έπης Ν. Μίχη – Ζέγγου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Έπη Ν. Μίχη – Ζέγγου, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου και η Νευρολόγος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη, με θέμα ομιλίας “Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα”. Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και το βραβευμένο βιωματικό εργαστήρι “Ποιός είμαι εγώ, παππού;” για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από τις ψυχολόγους – ψυχοθεραπεύτριες της Alzheimer Hellas Ευδοκία Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Καραγκιόζη και Πετρίνα Μαργαριτίδου. Για το βιωματικό εργαστήρι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός παιδιών και απαιτείται δήλωση συμμετοχής (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.facebook.com/alzheimerstory).



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ανοιχτό το Δημαρχείο της Καλαμαριάς για τους πολίτες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

Ανοιχτό το Δημαρχείο της Καλαμαριάς για τους πολίτες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών

14:00 13/1/2025

Οδηγίες για τα σκουπίδια και τις μετακινήσεις

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:32 13/1/2025

Δευτέρα 13/1

Ομάδα Συναισθηματικής Διαχείρισης και ενδυνάμωσης παιδιών

Ομάδα Συναισθηματικής Διαχείρισης και ενδυνάμωσης παιδιών

15:00 12/1/2025

Έναρξη: Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 12/1/2025

Κυριακή 12/1

Τα παιδιά ταξιδεύουν δημιουργικά στην Ιστορία

Τα παιδιά ταξιδεύουν δημιουργικά στην Ιστορία

17:00 11/1/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 11/1/2025

Σάββατο 11/1

Η Καλαμαριά ταξιδεύει στο… διάστημα

Η Καλαμαριά ταξιδεύει στο… διάστημα

19:00 10/1/2025

11/01 - 6:00 μμ - 8:00 μμ

Έως 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών

Έως 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για τη ρύθμιση οφειλών

11:41 10/1/2025

Προς τον Δήμο Καλαμαριάς σε έως και 60 δόσεις

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 10/1/2025

Παρασκευή 10/1

O δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς

O δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς

17:00 9/1/2025

Καλεί τα παιδιά σε έναν Γενάρη γεμάτο βιβλία και παιχνίδι

Κλασικά Έπιπλα