Η ΔΕΘ "φουλάρει" τα ξενοδοχεία της πόλης

5/9/2018 02:03    Πόλος έλξης
Πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης γεμίζει κάθε χρόνο τα ξενοδοχεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Σε αυτά φιλοξενούνται μεταξύ άλλων τα στελέχη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και πολλά πολιτικά πρόσωπα που έρχονται στην πόλη λόγω ΔΕΘ.

"Φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Κάθε φορά που υπάρχει "άρωμα εκλογών" το ενδιαφέρον αυξάνεται, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM".

Οι πληρότητες για το πρώτο και το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ (8-9 και 15-16 Σεπτεμβρίου) αγγίζουν μέχρι στιγμής το 95%, ενώ τις καθημερινές κυμαίνονται στο 85%. Τα στοιχεία αυτά, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, αφορούν τη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, σημειώνονται υψηλές πληρότητες και στα περιφερειακά ξενοδοχεία.

"Οι εκθέσεις και οι μεγάλες εκδηλώσεις φέρνουν πάντα περισσότερο κόσμο στην πόλη. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια προσελκύει επισκέπτες και πέραν των εκθέσεων", σημείωσε ο κ.Μανδρίνος.
Άραγε έχουν κάποια διαφορετική αντιμετώπιση από τους ξενοδόχους τα πολιτικά στελέχη που διαμένουν στα καταλύματα της πόλης; "Όχι", απαντά ο κ. Μανδρίνος: "όλοι οι πελάτες αντιμετωπίζονται με το ίδιο ενδιαφέρον". Σημείωσε, βέβαια, πως σε περιόδους όπως αυτή, που οι τιμές ανεβαίνουν, οι ξενοδόχοι γίνονται ακόμη πιο σχολαστικοί και θέλουν "όλα να είναι στην εντέλεια".

Όπως εκτιμά ο κ. Μανδρίνος, φέτος το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι ακόμη μεγαλύτερο λόγω συμμετοχής των ΗΠΑ, ως τιμώμενης χώρας της 83ης ΔΕΘ. "Σε σχέση με προηγούμενες χρονιές αναμένεται μεγαλύτερη προσέλευση από το εξωτερικό", πρόσθεσε και επεσήμανε ότι η πόλη διαθέτει άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές και ότι έχουν προστεθεί κλίνες και έχουν ανακαινισθεί πολλές μονάδες.

Κι ενώ σε ό,τι αφορά τις ξενοδοχειακές υποδομές η πόλη διαθέτει όλα τα εχέγγυα για τη φιλοξενία τουριστών, υστερεί, ωστόσο, σε κάποιους τομείς, όπως η καθαριότητα ενώ "πονοκέφαλο" προκαλούν και τα φαινόμενα "μικροεγκληματικότητας" που παρατηρούνται τελευταία.

"Θέλω να πιστεύω πώς σε λίγα χρόνια, με την αναβάθμιση του αεροδρομίου και των μέσων μαζικής μεταφοράς θα μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους και υψηλών απαιτήσεων τουρίστες", τόνισε. "Αυτή τη στιγμή υπάρχει ταβάνι και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε τουρισμό πολυτελείας", πρόσθεσε.  



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση με σπάνια κειμήλια της επανάστασης του 1821 στο ΥΜΑΘ

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση με σπάνια κειμήλια της επανάστασης του 1821 στο ΥΜΑΘ

17:00 19/3/2025

Τετάρτη 19/3 στις 20:00

Ομιλία με θέμα την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς

Ομιλία με θέμα την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς

12:45 19/3/2025

19/03 - 5:30 μμ - 6:30 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 19/3/2025

Τετάρτη 19/3

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

21:49 18/3/2025

Σάββατο 22/3

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

19:00 18/3/2025

16 έως τις 20/3

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Κλασικά Έπιπλα