Καλαμαριά - Νταλάρας, Βελετσιώτου σήμερα σε δωρεάν συναυλία αφιέρωμα στον Γ. Καζαντζή

5/9/2018 01:58    Κυβερνείο
Μια μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στη δισκογραφική πορεία του Καλαμαριώτη συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, με αγαπημένα οργανικά και τραγούδια του, από το 1985 μέχρι και σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9 το βράδυ στο Κυβερνείο (παλατάκι).

Κορυφαίος ερμηνευτής ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος θα τραγουδήσει τα καινούργια τραγούδια από το δίσκο της συνεργασίας του με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή «Έρωτας ή τίποτα», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Φλεβάρη.

Στο τέλος της συναυλίας θα ακουστούν κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του Σταύρου Κουγιουμτζή, σαν αφιέρωμα στον ηθικό αυτουργό της συνύπαρξης των δυο καλλιτεχνών και της δημιουργίας αυτού του δίσκου.

Εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα στη συναυλία θα τραγουδήσουν η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Ανδρέας Καρακότας, η Έλσα Μουρατίδου και η Ναταλία Λαμπαδάκη, ενώ θα συμπράξουν 10μελές οργανικό σύνολο και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Λίζας Ξανθοπούλου.

Το Οργανικό σύνολο αποτελείται από τους : Στέλιο Τσομπανίδη (τύμπανα), Κώστα Ματσίγκο (κιαθάρα), Δημήτρη Γουμπερίτση (κοντραμπάσο), Εύη Καζαντζή (τσέλο), Γιώργο Κοκκινάκη (πλήκτρα, ακορντεόν), Παύλο Παφρανίση και Γιώργο Καραμφίλη (μπουζούκι). Συμμετέχουν φιλικά: ο Κώστας Τσούγκας (ακορντεόν) και ο Σάκης Λάϊος (μπουζούκι).

Γιώργος Καζαντζής


Αποτέλεσμα εικόνας για καζαντζης

Ο Γιώργος Καζαντζής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά στην οποία εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μένει και να εργάζεται.

Η δημιουργική του ανησυχία εκφράστηκε καταρχήν με τραγούδια ενώ αργότερα προχώρησε και στη σύνθεση ορχηστρικών κομματιών για μικρά και μεγάλα σύνολα ορχήστρας.

Από το Μάρτιο του 1999 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής κατ’ αρχήν του Πολιτιστικού Οργανισμού και αργότερα του τμήματος πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς , γι ΄αυτό και η μουσική αυτή παράσταση αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς ο ίδιος ο συνθέτης έχει βάλει τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στο θεσμό του Παρά
Θιν Αλός.

Έχει σπουδάσει Θεωρητικά της Μουσικής (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Οργανολογία και Ενορχήστρωση) δίπλα στον αείμνηστο Μαέστρο και συνθέτη Θεόδωρο Μιμίκο. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και για ντοκιμαντέρ.

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα που ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία «Δημοτική ορχήστρα» και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κοσμά Γαλιλαία, αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης με εκπαιδευτικές συναυλίες, με δικές της παραγωγές, με συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες σε φεστιβάλ, σε διεθνείς διαγωνισμούς μαέστρων, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, φιλοξένησε σπουδαίους σολίστες και μαέστρους. Από το 2001 μέχρι και σήμερα τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού έχει ο Χάρης Ηλιάδης, ενώ τον καλλιτεχνικό συντονισμό της Ορχήστρας από τον Απρίλιο του 2018, έχει αναλάβει η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 23/5/2025

Παρασκευή 23/5

Πρεμιέρα για το Cine Αύρα στην Πλαζ της Αρετσούς

Πρεμιέρα για το Cine Αύρα στην Πλαζ της Αρετσούς

20:00 22/5/2025

Από Πέμπτη 22/5 έως και Τετάρτη 4/6

Μεταμορφώνεται η Καμάρα σε γήπεδο στίβου για τον αγώνα άλματος επι κοντώ

Μεταμορφώνεται η Καμάρα σε γήπεδο στίβου για τον αγώνα άλματος επι κοντώ

16:17 22/5/2025

Σάββατο 24/5

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

Ο Δήμος Καλαμαριάς προσφέρει δωρεάν προληπτικούς ελέγχους για Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

14:10 22/5/2025

26/05 - 2/06

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 22/5/2025

Πέμπτη 22/5

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

Ο Νίκος Οικονομόπουλος στη Θεσσαλονίκη-Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς-Summer Tour 2025

20:00 21/5/2025

Πέμπτη 19/6

Thessaloniki Street Food Festival 2025: Πενθήμερη Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ

Thessaloniki Street Food Festival 2025: Πενθήμερη Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ

17:00 21/5/2025

21 Μάι - 25 Μάι 2025

Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ

Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ

13:10 21/5/2025

Για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμαριάς από το Πράσινο Ταμείο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 21/5/2025

Τετάρτη 21/5

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

20:00 20/5/2025

10ο επετειακό reworks agora 2025 Πρόγραμμα

Κλασικά Έπιπλα