Νέα εφαρμογή στα λεωφορεία

24/7/2025 12:24    Ψηφιακά εισιτήρια, τι πληροφορίες θα δίνει
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή OSETH Bus Mobile App, μέσω της οποίας οι επιβάτες των μέσων μεταφοράς της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους. Η πληρωμή του εισιτηρίου πραγματοποιείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ενώ ο χρήστης λαμβάνει QR code, το οποίο ενεργοποιείται κατά την επιβίβαση και σαρώνεται στο ακυρωτικό μηχάνημα του λεωφορείου.

Ακόμη, μέσω της εφαρμογής, παρέχεται σε πραγματικό χρόνο αναλυτική πληροφόρηση για δρομολόγια, στάσεις, ώρες διέλευσης και βέλτιστες διαδρομές για τα λεωφορεία σε όλες τις γραμμές της αστικής και της περιαστικής ζώνης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ αναφέρει:

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ολοκλήρωσε με ταχείς ρυθμούς τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, θέτοντας σε πλήρη λειτουργία τη νέα εφαρμογή OSETH Bus Mobile App για κινητά τηλέφωνα με τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

Μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν εύκολα και άμεσα να εκδώσουν το εισιτήριό τους, ακολουθώντας απλά βήματα, όπως περιγράφονται αναλυτικά στον σύνδεσμο https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amco.city.thessaloniki&pli=1 για android (Google Playstore) και https://apps.apple.com/gr/app/oseth-bus/id6748433667 για Apple (iOS App Store)

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής

Η πληρωμή του εισιτηρίου πραγματοποιείται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, ενώ ο χρήστης λαμβάνει QR code, το οποίο ενεργοποιείται κατά την επιβίβαση και σαρώνεται στο ακυρωτικό μηχάνημα του λεωφορείου (κάτω πλευρά – κόκκινη ένδειξη laser).

Επιπλέον, μέσω της ίδιας εφαρμογής και μέσω της Τηλεματικής, παρέχεται σε πραγματικό χρόνο αναλυτική πληροφόρηση για:

- δρομολόγια,

- στάσεις,

- ώρες διέλευσης,

- βέλτιστες διαδρομές

σε όλες τις γραμμές της αστικής και περιαστικής ζώνης.

Η έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας ΟΣΕΘ συνεχίζεται κανονικά μέσω ηλεκτρονικής αίτησης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού: www.oseth.com.gr

Ο ΟΣΕΘ συνεχίζει να επενδύει στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, προσφέροντας στους πολίτες της Θεσσαλονίκης νέα, ασφαλή και οικονομική εμπειρία μετακίνησης, με αξιοπιστία. Με γρήγορους ρυθμούς ολοκληρώθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΣΕΘ με τη δημιουργία και τη λειτουργία του OSETH Bus Mobile App για κινητά τηλέφωνα, Android  και iOS.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που μετακινούνται μπορούν πλέον από τα κινητά τους  να  «κατεβάσουν» την εφαρμογή και μέσω του OSETH Bus Mobile App να εκδώσουν το εισιτήριο τους ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα (όπως εξηγούνται στο link με τις  οδηγίες για τη χρήση του mobile app: https://oseth.com.gr/el/odigies-hrisis-mobile-app)

Το ενδιαφέρον συνεχίζει να είναι ότι η πληρωμή του εισιτηρίου γίνεται με ευκολία μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ενώ, στη συνέχεια, ο χρήστης λαμβάνει ένα QR code το οποίο χρειάζεται να ενεργοποιήσει με την επιβίβαση του στο λεωφορείο και στη συνέχεια να το σκανάρει στο ακυρωτικό μηχάνημα (κάτω πλευρά κόκκινη ένδειξη με laser).

Στην ίδια εφαρμογή και μέσω της Τηλεματικής παρέχεται με σύγχρονο τρόπο πλήρης ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για δρομολόγια, στάσεις, βέλτιστες διαδρομές κ.α, με λεωφορεία σε όλες τις γραμμές της αστικής και της περιαστικής ζώνης.

H έκδοση της προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας ΟΣΕΘ εξακολουθεί να εκδίδεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση στο portal του ΟΣΕΘ (www.oseth.com.gr)
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαούρτι από τον ΕΦΕΤ

Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαούρτι από τον ΕΦΕΤ

19:18 28/9/2017

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Ελληνικά F-16 έστησαν «καρτέρι» σε τουρκικά στη Λήμνο

Ελληνικά F-16 έστησαν «καρτέρι» σε τουρκικά στη Λήμνο

19:13 28/9/2017

Δύο αερομαχίες στο βόρειο Αιγαίο

Εντατικούς ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Εντατικούς ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

15:47 28/9/2017

σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω της χθεσινής βροχής

Προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω της χθεσινής βροχής

15:41 28/9/2017

φωτο

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία από το δήμο Νεάπολης – Συκεών

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία από το δήμο Νεάπολης – Συκεών

15:26 28/9/2017

για έκτη συνεχή χρονιά

10η Γιορτή Μελιού στο Πεδίο του Άρεως

10η Γιορτή Μελιού στο Πεδίο του Άρεως

15:23 28/9/2017

στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μυλόπουλος για Βενιζέλου: «Κύκλοι» υπονομεύουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Μυλόπουλος για Βενιζέλου: «Κύκλοι» υπονομεύουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

15:19 28/9/2017

Σημαντικές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Αττικό

Ανασχεδιασμός για τα δρομολόγια λεωφορείων ΟΑΣΘ

Ανασχεδιασμός για τα δρομολόγια λεωφορείων ΟΑΣΘ

15:15 28/9/2017

Παρεμβάσεις ΟΣΕΘ πριν τα Χριστούγεννα

Οι δράσεις του Προκοπειου πολυδύναμου εκκλησιαστικού κέντρου

Οι δράσεις του Προκοπειου πολυδύναμου εκκλησιαστικού κέντρου

15:11 28/9/2017

2017-2018

Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου

Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου καταδικάζει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα του φύλου

15:07 28/9/2017

Επιτροπή Βιοηθικής

Κλασικά Έπιπλα