Έγκριση χρηματοδότησης ύψους 550.000 ευρώ

21/5/2025 11:11     Για την εκπόνηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμαριάς από το Πράσινο Ταμείο
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει την έγκριση της χρηματοδότησης για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) από το Πράσινο Ταμείο, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του. Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ και αποτελεί μια σημαντική δικαίωση των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής.

Η επίτευξη αυτής της χρηματοδότησης δεν είναι αυτονόητη. Δυστυχώς, ο Δήμος Καλαμαριάς δεν είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δοξιάδης», στο οποίο είχαν ήδη συμπεριληφθεί σχεδόν όλοι οι Δήμοι της χώρας για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων τους, καθώς η προηγούμενη διοίκηση δεν φρόντισε να αξιοποιήσει ένα εξασφαλισμένο εκείνη την εποχή χρηματοδοτικό πρόγραμμα, απεμπολώντας έτσι την ευκαιρία να λυθούν δεκάδες κρίσιμα πολεοδομικά προβλήματα.

Η παρούσα διοίκηση ανέλαβε το δύσκολο έργο να καλύψει αυτό το κενό, με στοχευμένες, τεκμηριωμένες και συνεχείς ενέργειες, που τελικά απέδωσαν καρπούς.

Το νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αποτελεί βασικό εργαλείο χωροταξικού – πολεοδομικού σχεδιασμού για τη ρύθμιση της ανάπτυξης της πόλης που θα επιλύσει χρόνια ζητήματα που ταλάνιζαν τον Δήμο, καθώς καθορίζει τις χρήσεις γης, τους όρους και περιορισμούς δόμησης, τις υποδομές και τη χωρική οργάνωση με βάση τις τοπικές ανάγκες.

Η χρονική συγκυρία αυτής της εξέλιξης είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η επικείμενη λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά θα δημιουργήσει ένα νέο αστικό περιβάλλον. Η αναδιοργάνωση του χωρικού σχεδιασμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, βιώσιμης και λειτουργικής πόλης.

«Η έγκριση του ΤΠΣ είναι μια μεγάλη νίκη για την Καλαμαριά και μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της. Αναλάβαμε έναν Δήμο χωρίς καν τα απαραίτητα εργαλεία σχεδιασμού και, με επιμονή, τεκμηρίωση και στρατηγική δουλειά, εξασφαλίσαμε αυτήν την κρίσιμη χρηματοδότηση. Δεν αρκεστήκαμε σε δικαιολογίες, διεκδικήσαμε και πετύχαμε. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει – χτίζουμε σήμερα την Καλαμαριά του αύριο: βιώσιμη, λειτουργική, με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της», τονίζει η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά, με στόχο τη δημιουργία μιας πόλης ανθεκτικής, συμμετοχικής και φιλικής προς τον πολίτη.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)

Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)

11:02 14/10/2017

14 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας

Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας

10:55 14/10/2017

κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου

Εορτή των Αγίων Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κελσίου

Εορτή των Αγίων Ναζαρίου, Προτασίου, Γερβασίου και Κελσίου

10:49 14/10/2017

14 Οκτωβρίου

2 άτομα ζητούνται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου

2 άτομα ζητούνται στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αμυνταίου

04:51 12/10/2017

με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Από σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

Από σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

04:45 12/10/2017

ΟΑΕΔ

Γκρεμίζουν για να ξαναχτίσουν... μικρότερο το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Γκρεμίζουν για να ξαναχτίσουν... μικρότερο το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

04:25 12/10/2017

Φαινόμενα καταστρατήγησης εντόπισε η ΔΕΗ – Έρχονται και περιουσιακά κριτήρια

Πρόσληψη εθνοφυλάκων με ημερήσια αποζημίωση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρόσληψη εθνοφυλάκων με ημερήσια αποζημίωση - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

04:21 12/10/2017

για την φύλαξη στρατοπέδων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κονσέρβα με σαρδέλες «Lucas»

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κονσέρβα με σαρδέλες «Lucas»

04:17 12/10/2017

ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

04:14 12/10/2017

Πέμπτη

Σεισμός 5R ανατολικά της Αλοννήσου

Σεισμός 5R ανατολικά της Αλοννήσου

04:05 12/10/2017

Δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές

Κλασικά Έπιπλα