Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

11/4/2025 11:28    Πότε κλείνει το πάρκινγκ
Οι θέσεις που θα χαθούν, θα αναπληρωθούν από αυτές που θα γίνουν στο λιμάνι, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τον Ιούνιο αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες να επιταχυνθεί το συγκεκριμένο έργο. Αυτή την περίοδο η σύμβαση είναι στην φάση του προσυμβατικού ελέγχου. Έπειτα θα πέσουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο. Ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως θα ασκήσει πίεση για να προχωρήσει γρήγορα ο παραπάνω έλεγχος. Εξάλλου πρόσθεσε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον ανάδοχο του έργου, ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως σε διάστημα δέκα ημερών μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μπορεί να μπει το εργοτάξιο για να αρχίσουν οι εργασίες.

Όσο για το πότε θα σταματήσει να λειτουργεί το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως αυτό θα γίνει 5-6 μέρες πριν την έναρξη των εργασιών.

Αναφορικά με τις θέσεις που χαθούν σχολίασε πως θα αναπληρωθούν με τις 230 επιπλέον θέσεις που θα δοθούν στο λιμάνι της πόλης μας. «Είναι περίπου όσες θα χαθούν από την πλατεία Ελευθερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη εβδομάδα ασφαλτοστρώνεται το πάρκινγκ Νέας Ελβετίας

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί και το πάρκινγκ Νέας Ελβετίας. «Δεν προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες λόγω και των βροχοπτώσεων που είχαμε. Μετά την ασφαλτόστρωση θα δοθεί προς χρήση, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραδοθούν και τα γήπεδα της Νέας Ελβετίας ώστε να κάνουν προπονήσεις και οι ομάδες», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Από βδομάδα ασφαλτόστρωση και σε Βασιλέως Γεωργίου και τμήμα της Βασ. Όλγας

Εν τω μεταξύ από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει και η ασφαλτόστρωση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και σε τμήμα της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης «πρόκειται για δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης που η κατάσταση του οδοστρώματος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Την Δευτέρα ή την Τρίτη ο εργολάβος θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στην Βασ. Γεωργίου και σε τμήμα της Βασ. Όλγας». Συμπλήρωσε πως στην τελευταία επέλεξαν να γίνει επέμβαση μόνο σε ένα τμήμα της γιατί το επόμενο διάστημα θα κάνει έργα και η ΕΥΑΘ.
Προηγούμενο
 

iPhone: Η Apple αποκάλυψε τα νέα της smartphones

iPhone: Η Apple αποκάλυψε τα νέα της smartphones

21:22 12/9/2017

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus

Πέντε σημαντικοί λόγοι υγείας για να κάνετε συχνότερα σεξ

Πέντε σημαντικοί λόγοι υγείας για να κάνετε συχνότερα σεξ

21:13 12/9/2017

Νέα μελέτη

Μπαράζ παραβιάσεων και εμπλοκές με τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο

Μπαράζ παραβιάσεων και εμπλοκές με τουρκικά αεροπλάνα στο Αιγαίο

20:59 12/9/2017

ΓΕΕΘΑ

Δήμαρχος της Χαλκιδικής διέγραψε χρέη λόγω προεκλογικών υποσχέσεων

Δήμαρχος της Χαλκιδικής διέγραψε χρέη λόγω προεκλογικών υποσχέσεων

19:56 12/9/2017

Πάνω από 220.000 ευρώ ήταν η οικονομική ζημιά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε 24ωρη απεργία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε 24ωρη απεργία

19:12 12/9/2017

από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης

To Φεστιβάλ για τον ψηφιακό πολιτισμό re:publica στη Θεσσαλονίκη

To Φεστιβάλ για τον ψηφιακό πολιτισμό re:publica στη Θεσσαλονίκη

19:05 12/9/2017

στο Μουσείο Κινηματογράφου

Προειδοποιούν για έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα οι γιατροί

Προειδοποιούν για έξαρση της ιλαράς στην Ελλάδα οι γιατροί

18:47 12/9/2017

Οι συνέπειες του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Αγνώριστος από τις πλαστικές ο Παλαιοκώστας

Αγνώριστος από τις πλαστικές ο Παλαιοκώστας

18:42 12/9/2017

ΕΛ.ΑΣ

Θεσσαλονίκη: Γιορτή Γειτονιάς στο πάρκο Κρήτης

Θεσσαλονίκη: Γιορτή Γειτονιάς στο πάρκο Κρήτης

18:33 12/9/2017

Πάρκο κι έλα!

Κ. Μακεδονία: Συντηρήσεις και καθαρισμοί φρεατίων στο οδικό δίκτυο

Κ. Μακεδονία: Συντηρήσεις και καθαρισμοί φρεατίων στο οδικό δίκτυο

18:29 12/9/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας

Κλασικά Έπιπλα