Η Καλαμαριά υποδέχεται την Κύπρο

24/1/2025 11:18    Στο Remezzo η φωτογραφική έκθεση «Χειρόγραφα Παιδείας και Ελευθερίας στην Κύπρο 15ος-19ος αιώνας» - 25/01 - 7:00 μμ - 9:00 μ
Με μία ακόμα σπουδαία πολιτιστική διοργάνωση επιβεβαιώνεται η στενή διαχρονικά σχέση του Δήμου Καλαμαριάς με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη Δημιουργία Αρχείου Ιστορίας της Ελληνικής Κυπριακής Εκπαίδευσης (ΑΙΕΚΕ) και το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί στο Remezzo την φωτογραφική έκθεση «Χειρόγραφα Παιδείας και Ελευθερίας στην Κύπρο 15ος-19ος αιώνας».

Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο έχει την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και για την υλοποίηση της οποίας συνεργάστηκαν ο φιλόλογος και παλαιογράφος δρ. Αγαμέμνων Τσελίκας, η ποιήτρια, ιστορικός και ερευνήτρια δρ. Νάσα Παταπίου και οι καθηγήτριες Φιλολογικών Ανθή Περικλέους, Άντρια Κούμα-Αθανασίου και Αφροδίτη Σπανού-Σαλονικίδου. Η εποπτεία της έκθεσης φωτογραφίας «Χειρόγραφα Παιδείας και Ελευθερίας στην Κύπρο 15ος-19ος αιώνας» που έχει την τιμή να φιλοξενεί ο Δήμος Καλαμαριάς ανήκει στην Γενική Επιθεωρήτρια Mέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δρ. Πόλα Χατζηνεοφύτου, η οποία και θα προλογίσει την εκδήλωση των εγκαινίων.

Την σημαντική εκδήλωση διοργανώνει η Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη Δημιουργία Αρχείου Ιστορίας της Ελληνικής Κυπριακής Εκπαίδευσης (ΑΙΕΚΕ) στην οποία Πρόεδρος είναι ο Καθηγητής του ΑΠΘ, δρ. Δημήτρης Χαραλάμπους, ενώ πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, της Ένωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2025 στην αίθουσα τέχνης του εμβληματικού κτηρίου στην παραλία της Αρετσούς με κεντρική ομιλήτρια την ποιήτρια, ιστορικό και ερευνήτρια δρ. Νάσα Παταπίου.

Στα εγκαίνια συμμετέχει με μουσικό πρόγραμμα το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, ενώ η έκθεση στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo θα διαρκέσει έως το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και θα είναι ανοικτή στο κοινό καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00-20:00 με δυνατότητα επισκέψεων και από σχολεία (κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 2313314576)
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 6/7/2025

Κυριακή 6/7

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο θεατράκι του Porto Valitsa

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο θεατράκι του Porto Valitsa

19:00 5/7/2025

Σάββατο 26/7

Εκτεταμένος καθαρισμός στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Εκτεταμένος καθαρισμός στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς

17:00 5/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει τις εντατικές δράσεις καθαριότητας

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

14:00 5/7/2025

Σάββατο 5/7

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 5/7/2025

Σάββατο 5/7

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

13:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

11:16 4/7/2025

Και τις μαθητικές κατανομές στον Δήμο Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 3/7/2025

Σήμερα έως και Τετάρτη 9 Ιουλίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέλαβε δωρεάν ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέλαβε δωρεάν ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

17:41 3/7/2025

Mε ένα ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο αποκλειστικά για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών

Κλασικά Έπιπλα