Δ. Νεάπολης- Συκεών: Με γοργούς ρυθμούς η ασφαλτόστρωση στα Πεύκα

20/9/2017 16:51    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας...
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα οδοποιίας, πλακοστρώσεων πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού και διανοίξεων οδών στη Δ.Ε. Πεύκων του δήμου Νεάπολης- Συκεών, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Μετά τις οδούς Αβέρωφ-Τοσίτσα και Μαβίλη, που αναμορφώθηκαν πλήρως με τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, τον ηλεκτροφωτισμό και την ασφαλτόστρωση, χθες ήταν η σειρά της οδού Δελασάλ και άλλων παρακείμενων σε αυτήν δρόμους να αλλάξουν τελείως όψη. Παρουσία του αντιδημάρχου Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Αλέκου Σιμητόπουλου, τα συνεργεία ολοκλήρωσαν την εκτεταμένη παρέμβαση στην οδό με την ασφαλτόστρωσή της με νέου τύπου αντιολισθητικό τάπητα.

«Με το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα, που υλοποιείται σταδιακά, εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη μέγιστη ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και την κίνηση των οχημάτων με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφαλείας», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αντώνης Σαουλίδης, με τον κ. Σιμητόπουλο να επισημαίνει ότι «στην περιοχή συντελούνται θεαματικές αλλαγές και καθημερινά δεκάδες οδοί και πάροδοι αλλάξουν όψη βελτιώνοντας τους όρους της καθημερινότητας των πολιτών».

Η μεγάλη εργολαβία θα προχωρήσει σε δυναμικές παρεμβάσεις στις οδούς Αγίας Σοφίας, Αγίας Τριάδος (από λεωφόρο Γ. Παπανικολάου έως εκκλησάκι Πεντηκοστής), Ζάππα, Μαρασλή, Σουλίου, Ακαδημίας, Σωτήρος, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ομήρου, Πανδρόσου, Ζωγράφου, Ανοίξεως, Εσπερίδων, Πανσεληνίου, Νεφέλης, Ισαύρων, Φιλίππου, Ειρήνης, Ακροπόλεως, Προπυλαίων, Μ. Ασίας, Λεύκης, Περάματος, Αντιοχείας, Φαναρίου, Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μ. Αλεξάνδρου, Βάρναλη, Ιπποδρομίου, Θάλειας, Ελευθερίας, Ξηροποτάμου, Ελλησπόντου, Τενέδου, πάροδος Σουρή.

Παράλληλα, θα γίνει διάνοιξη οκτώ οδών, κοντά στη Λεωφόρο Παπανικολάου. Στην οδό Αγίας Τριάδας θα διαμορφωθεί διαχωριστική νησίδα με πλάτος ένα μέτρο και δύο διαχωριζόμενες επιφάνειες κυκλοφορίας πλάτους τεσσάρων μέτρων η κάθε μία, ενώ κατά μήκος των πεζοδρομίων θα μπουν σιδερένια κιγκλιδώματα.

Επιπρόσθετα, ένα νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού θα βελτιώσει την εικόνα της περιοχής με την εγκατάσταση νέου υπόγειου και εναέριου δικτύου φωτισμού με μεταλλικούς ιστούς και συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου.



thestival

Επόμενο Προηγούμενο
 

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό

15:50 13/5/2018

Μεγάλο μποτιλιάρισμα

Εορτή της Αγίας Γλυκερίας

Εορτή της Αγίας Γλυκερίας

01:12 13/5/2018

13 Μαΐου

ΔΙΚΑΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ - Ανώτερος κέρδισε την ΑΕΚ 2-0

ΔΙΚΑΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ - Ανώτερος κέρδισε την ΑΕΚ 2-0

01:02 13/5/2018

δειτε τα γκολ και την απονομή

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

22:05 12/5/2018

Κυριακή 13/5

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σκοποβολή η Αννα Κορακάκη

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη σκοποβολή η Αννα Κορακάκη

21:37 12/5/2018

στο Φορτ Μπένινγκ των ΗΠΑ

H NASA θα στείλει ελικόπτερο πάνω από τον Αρη

H NASA θα στείλει ελικόπτερο πάνω από τον Αρη

20:07 12/5/2018

Στην επόμενη αποστολή της

Πρόσληψη 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, 13 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

Πρόσληψη 200 ατόμων στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, 13 θέσεις στη Θεσσαλονίκη

20:03 12/5/2018

δειτε την προκήρυξη

Πρόσληψη 441 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ

Πρόσληψη 441 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ

19:45 12/5/2018

δειτε το εντυπο αιτησης

Έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

Έρχονται αλλαγές στο νόμο Κατσέλη

19:43 12/5/2018

πρόθεση της κυβέρνησης

Πάνω από 200.000 ευρώ η οικονομική ζημιά για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης

Πάνω από 200.000 ευρώ η οικονομική ζημιά για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης

19:39 12/5/2018

στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα