«Τα ΒορΟινά» στην Agora Modiano

20/10/2023 12:14    Η πλέον δημοφιλής οινική εκδήλωση στην Ελλάδα «Τα ΒορΟινά» για πρώτη φορά μεταφέρεται μέσα στην Agora Modiano
Η πλέον δημοφιλής οινική εκδήλωση στην Ελλάδα «Τα ΒορΟινά» για πρώτη φορά μεταφέρεται μέσα στην Agora Modiano στη Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί σε μία ανεπανάληπτη γευσιγνωσία.

Στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην Αγορά Μοδιάνο, θα φιλοξενηθούν, για πρώτη φορά μετά 19 χρόνια, τα «ΒορΟινά», που αποτελούν από το 2004 την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Τα ΒορΟινά, η οινική εκδήλωση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2023.

Τα τραπέζια των οινοποιών, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα στηθούν στο πανοραμικό εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο και θα είναι τοποθετημένα σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση στους «Δρόμους του Κρασιού της Β. Ελλάδος».

Εκπρόσωποι από 30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέλη της ένωσης, θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Η εκδήλωση «ΒορΟινά» διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, αποκλειστικά για τα ίδια τα μέλη της και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης και διακίνησης οίνου, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή εκδήλωση κρασιού στην Ελλάδα, μία μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γνώστες και μη της αέναης οινικής μας κληρονομιάς.

«ΒορΟινά»
 Agora Modiano
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Ώράριο /ροή: 18:00-20:00 & 20:00-22:00
Τιμής εισόδου: 10 ευρώ (Δώρο το ποτήρι γευσιγνωσίας)
προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριο σας εδώ:
https://www.more.com/happenings/voroina-agora-modiano
Επόμενο Προηγούμενο
 

Μαζική αποστολή μηνυμάτων που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

Μαζική αποστολή μηνυμάτων που οφείλεται σε τεχνικούς λόγους

18:00 9/4/2025

Ζητούμε συγγνώμη

Εορταστικό ωράριο - Πάσχα 2025: Πότε ξεκινά για τα καταστήματα

Εορταστικό ωράριο - Πάσχα 2025: Πότε ξεκινά για τα καταστήματα

16:00 9/4/2025

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και δράσεις σε κάθε γειτονιά

Η Καλαμαριά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με δωρεάν εξετάσεις και δράσεις σε κάθε γειτονιά

15:00 9/4/2025

8/04 - 8:00 πμ - 11/04 - 5:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/4/2025

Τετάρτη 9/4

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Ημέρα Αφιερωμένη στο Ζεϊμπέκικο με 300 Χορευτές στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

20:31 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

18:00 8/4/2025

Τετάρτη 9/4

6th Rosé Grand Tasting

6th Rosé Grand Tasting

16:22 8/4/2025

Η ‘μεγάλη’ εκδήλωση των ροζέ κρασιών στο ξενοδοχείο Makedonia Palace

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 8/4/2025

Τρίτη 8/4

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Θεσσαλονίκη: Απεργία ΟΑΣΘ την Τετάρτη

18:00 7/4/2025

Ποια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Πόντο!

17:00 7/4/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας

Κλασικά Έπιπλα