Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

4/10/2023 18:49    Μοναδικές ήταν οι στιγμές, που έζησαν οι μαθητές σχολείων της Καλαμαριάς
Μοναδικές ήταν οι στιγμές, που έζησαν οι μαθητές σχολείων της Καλαμαριάς, κατά την Πανελλήνια  Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, διακεκριμένων Ελλήνων αθλητών, στο γήπεδο του Αριστοτέλη στην Καλαμαριά.

Διακεκριμένοι Έλληνες αθλητές συνάντησαν πάνω από 350 μαθητές σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς και συζήτησαν μαζί τους για την παιδεία που προσφέρει ο αθλητισμός, μέσω της συμμετοχής και της προσωπικής υπέρβασης περνώντας τα πιο δυνατά, τα πιο ηχηρά μηνύματα του αθλητισμού, της προσπάθειας, της υγείας, της ευγενούς άμιλλας.

Στο γήπεδο του Αριστοτέλη, τα ιδεώδη του αθλητισμού και τα δυνατά μηνύματά του, μπήκαν στο επίκεντρο σε μια εκδήλωση που σύνθημα της είχε ” Η Κίνηση δίνει Ζωή” και αποτύπωσε με έναν μοναδικό τρόπο όλα όσα μπορούν να διδαχθούν οι μαθητές από διακεκριμένους αθλητές με σπουδαίες διακρίσεις στην καριέρα τους, αθλητές που χάρισαν στιγμές μεγαλείου και περηφάνειας στους Έλληνες.

«Ήταν μια κορυφαία συνάντηση μεταξύ μαθητών και σπουδαίων αθλητών. Ο ενθουσιασμός των παιδιών από την επαφή τους με τα πρότυπά τους, αλλά και τις πληροφορίες που πήραν για τα αθλήματα, είναι μια εικόνα που θα μείνει ανεξίτηλη, τόσο σε μένα, όσο και στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, που συμμετείχαμε στη διοργάνωση και γίναμε ένα με τα παιδιά» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης, Ιωάννης Πενόπουλος.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμου Καλαμαριάς, την Αντιδημαρχεία Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και την εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής του 3ου ΔΣ Καλαμαριάς Ροζαλία Καμπά, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Παγκρατίου.

Σκοπός για τον οποίον καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού, είναι οι μαθητές να αποκομίζουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που προσφέρει ο αθλητισμός μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Την επιμέλεια, τον σχεδιασμό και την οργάνωση της εκδήλωσης είχαν αναλάβει από κοινού η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς και ο Τμηματάρχης Αθλητικού Σχεδιασμού και Μελετών του ΑΣΑΕΔ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν :  Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Ανυφαντής Σωτήριος, Πανελληνιονίκης Ξιφασκίας,  Πλωτάρχης (ΟΛ) Συρανίδης Νικόλαος ΠΝ, Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις, Αντιπλοίαρχος (ΟΛ) Τζελίλης Γεώργιος Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών, Επισμηναγός (Δ) Βρυώνη Μαρία Λουίζα, Ολυμπιονίκης στην πάλη. Ο Αντισμήναρχος (Δ) Ιωάννης Κουρος, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ultrarunning, Δρομέας υπεραποστάσεων Νικητής στο Σπαρταθλο 4 φορές με 160 καταγεγραμμένα και ακατάρριπτα ρεκόρ, η Αντιπλοίαρχος (ΟΛ) Αναστασία Κελεσίδου Ολυμπιονίκης στη δισκοβολία, η Ολυμπιονίκης του μπάσκετ πρώην αρχηγός Εθνικής ομάδας Πολύμνια Σαρέγκου, η Πλωτάρχης (ΟΛ) Χαρίκλεια Καστρίτση ΠΝ, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην άρση βαρών, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής καταδύσεων Σακαλής Ηρακλής, ο Υποπλοίαρχος (ΟΛ) Χρήστος Βολικάκης ΠΝ, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδηλασίας, ο Επισμηναγός (Δ) Ιωάννης Ταμουρίδης Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδηλασίας, ο Φάνης Κατεργιαννάκης Πρωταθλητής euro 2004 και προπονητής τερματοφυλάκων εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πρώην Διεθνής Επιθετικός Ποδοσφαιριστής βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας 2005- 2014, οι Ομοσπονδιακοί προπονητές πετοσφαίρισης και πρώην παίκτες εθνικής Aπόστολος Ναλμπάντης,  Σωκράτης Τζουμάκας  Χρήστος Πάτρας, ο Ζαφείρης Γερακούσης Πανελληνιονίκης ξιφασκίας και προπονητής, ο Φίλιος Γεώργιος αθλητής του Άρη, ο Σωτηριάδης Κωνσταντίνος καθηγητής ΤΕΦΑΑ πρώην εθνικός προπονητής γυναικών στην πάλη και η Τζούλη Χατζηζωγίδου πρωταθλήτρια Ελλάδος πρώην παίκτης εθνικής Ελλάδος καλαθοσφαίρισης και προπονήτρια σε μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο.  Επίσης ο Κανατάς Ελευθέριος, πρωταθλητής με την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ 2022&2023 και την σεζόν που διανύουμε προπονεί την under 13 ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς και η Κωνσταντινίδου Κορίνα παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδηλασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελος Χαριστέας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Σε χέρια ιδιώτη η παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού

Σε χέρια ιδιώτη η παραλία Καρύδι στη Βουρβουρού

08:00 21/9/2017

Ιδιώτης θα εκμεταλλευτεί την γνωστή παραλία

Η νέα καμπάνια για τα αξιοθέατα κοντά στη Θεσσαλονίκη

Η νέα καμπάνια για τα αξιοθέατα κοντά στη Θεσσαλονίκη

07:47 21/9/2017

Μόνο 60 λεπτά μακριά

Στη Θεσσαλονίκη το 18ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας

Στη Θεσσαλονίκη το 18ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας

07:42 21/9/2017

δειτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Εκδήλωση με αφορμή τον τρύγο του αστικού αμπελώνα της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με αφορμή τον τρύγο του αστικού αμπελώνα της Θεσσαλονίκης

07:38 21/9/2017

παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» για 4η συνεχόμενη χρονιά

«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» για 4η συνεχόμενη χρονιά

06:27 21/9/2017

στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Στο Cine Αύρα το

Στο Cine Αύρα το " Βικτώρια & Αμπντούλ "

06:19 21/9/2017

Σήμερα έως και Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

06:05 21/9/2017

με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

06:03 21/9/2017

καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωνά

06:01 21/9/2017

21 Σεπτεμβρίου

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

Καλαμαριά ο καιρός σήμερα

00:46 21/9/2017

σήμερα Πέμπτη

Κλασικά Έπιπλα