Kodra Camp-to-Park σχεδιάζοντας μαζί υποδομές κινητικότητας και δημόσιου χώρου

16/9/2022 12:53    
Ανοιχτή συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης Kodra Camp-to-Park
στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων RiConnect

Χρόνος: 17/09/2022, ώρα 18:30

Τόπος: Πρώην Στρατόπεδο – Πάρκο Κόδρα, Ι.Ν. Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδίστου

 

Ανοικτή συνάντηση των μελών της Τοπικής Ομάδας Στήριξης του ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων RiConnect – Rethinking Infrastructure που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ) και το οποίο έχει ως πεδίο εφαρμογής των δράσεών του το πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Η ανοιχτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 18:30, εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου, πλησίον του χώρου του Ι.Ν. Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου.

Στόχος της συνάντησης είναι (1) να ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι ομάδες που έλαβαν μέρος στις διεργασίες σχεδιασμού του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης “Kodra Camp-to-Park” για τα αποτελέσματα του έργου και (2) να συγκροτηθεί μία εθελοντική ομάδα κοινωνικής δράσης (Kodra Action Club) για την διαρκή διαβούλευση και υποστήριξη του Δήμου Καλαμαριάς στην πορεία σχεδιασμού και ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πάρκου Κόδρα.

Η ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς για την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 2022.

FB event: https://www.facebook.com/events/1102072440428272?ref=newsfeed

 

Λίγα λόγια για το δίκτυο πόλεων RiConnect και τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης

Το RiConnect είναι ένα δίκτυο οκτώ μητροπόλεων που εργάζονται για να επανεξετάσουν, να μεταμορφώσουν και να ενοποιήσουν τις υποδομές κινητικότητας με στόχο την επανασύνδεση ανθρώπων, γειτονιών, πόλεων και φυσικών περιοχών. Το δίκτυο έχει αναπτύξει στρατηγικές σχεδιασμού, μεθοδολογίες, και εργαλεία με στόχο να προωθήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες και την ενεργό κινητικότητα, να εξαλείψει τους χωρικούς και κοινωνικούς διαχωρισμούς που προκαλούν οι μεγάλες υποδομές και να ξεκλειδώσει ευκαιρίες για ολοκληρωμένες αστικές αναπλάσεις.

Στο πλαίσιο του δικτύου, η Θεσσαλονίκη συμμετέχει μέσω της συνεργασίας της ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ και του δήμου Καλαμαριάς, με πεδίο πιλοτικής εφαρμογής το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, αναδεικνύοντας τα θέματα της αστικής επανένταξης της ανενεργής γης των πρώην στρατοπέδων και κυρίαρχο στόχο την ενίσχυσης της σχέσης φύσης και αστικών λειτουργικών υποδομών.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο RiConnect μπορείτε να βρείτε εδώ: https://urbact.eu/riconnect
Επόμενο Προηγούμενο
 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 27/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 26/6/2025

Πέμπτη 26/6

Οι Γιώργος Σαμπάνης Live στο θέατρο Γης

Οι Γιώργος Σαμπάνης Live στο θέατρο Γης

20:00 25/6/2025

Πέμπτη 26/6

Η Σοφία Μανουσάκη Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Η Σοφία Μανουσάκη Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

17:00 25/6/2025

Πέμπτη 26/6

Κλασικά Έπιπλα