Λαϊκή ποδηλατοδρομία 8χλμ στον Δήμο Καλαμαριάς

2/6/2022 13:39    
Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, στο πλαίσιο ενός συνόλου δράσεων με κέντρο αναφοράς το περιβάλλον και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του – ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (30 Μαΐου -5 Ιουνίου 2022)-“GREEN CITY-DREAM CITY”, διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 τη «Λαϊκή Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων Δήμου Καλαμαριάς», στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Το σημείο εκκίνησης είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής & Πλαστήρα) στις 11:00π.μ, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο πάρκινγκ Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμαριάς (προς εκκλησάκι Αγ. Αλεξάνδρου).

Αναλυτικά η  διαδρομή : Οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, με εκκίνηση εμπρός από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής & Πλαστήρα) ακολουθώντας τη διαδρομή,  δεξιά στην Ν. Πλαστήρα (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) μέχρι τη  Θ. Σοφούλη  (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – δεξιά στην Παπάγου – Δεξιά στη Χηλής (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – αριστερά στην Πλαστήρα (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – αριστερά στην   Ερυθραίας- Δεξιά στην Τήνου και συνέχεια στην Πολυβίου μέχρι το τέρμα της οδού – αριστερά στην Ησιόδου  (όριο του γηπέδου της Μίκρας) -Στάση ξεκούρασης ( 08’-10’) επί της οδού Ησιόδου – αριστερά στη Χανίων – δεξιά στην Αϊδινίου – αριστερά στη Σμύρνης – αριστερά στην Κανάρη (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) μέχρι το τέρμα της οδού – δεξιά στην Πλαστήρα (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – δεξιά στη Χηλής – αριστερά προς το παρκινγκ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμαριάς με κατεύθυνση  προς το εκκλησάκι Αγίου Αλέξάνδρου.

 Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι    ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ οι ανήλικοι μπορούν να συμμετάσχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 

Σε όλους τους ποδηλάτες μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας στο χώρο τερματισμού, θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής με παράλληλη προσφορά ειδών από τους χορηγούς της εκδήλωσης, ενώ θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων, βάση των δηλωμένων στοιχείων συμμετοχής.  Όσοι επιθυμούν και μπορούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να προσέλθουν τριάντα λεπτά (30΄) τουλάχιστον πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο σημείο αφετηρίας, στη γραμματεία της ποδηλατοδρομίας, για να  συμπληρώσουν την ανάλογη δήλωση συμμετοχής. Σε όλη τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από όχημα του Δήμου  στο σημείο τερματισμού- Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής & Πλαστήρα) των ποδηλάτων, που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τεχνικό πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ποδηλάτες συμμετέχουν με     αποκλειστικά  δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα,   σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.  Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα ποδηλάτη-τρια,  αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Τον αγώνα θα παρακολουθούν σε όλη τη διάρκειά του εθελοντές διασώστες, ειδικευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Διαδρομή Ποδηλατοδρομίας

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν απευθυνθούν:
  • Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής-Πλαστήρα), τηλ: 2313314-292, 290, 246, 293
  • Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς (Τριπόλεως & Σουρμένων ) τηλ: 2310-410956
  • Ο.Σ.Ε.Θ Α.Ε- (Οργανισμός Συγκοινωνιακού) -Καραμπάσης Μ. τηλ. 2310-483070
Επόμενο Προηγούμενο
 

Τα Σκόπια επικύρωσαν τη συμφωνία των Πρεσπών

Τα Σκόπια επικύρωσαν τη συμφωνία των Πρεσπών

18:45 20/6/2018

Με 69 ψήφους υπέρ

Έρχεται ενιαίο κέντρο ελέγχου για τους σηματοδότες της Θεσσαλονίκης

Έρχεται ενιαίο κέντρο ελέγχου για τους σηματοδότες της Θεσσαλονίκης

18:41 20/6/2018

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Λευκός καπνός» για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια

«Λευκός καπνός» για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια

18:37 20/6/2018

Eurogroup

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Εκδήλωση για να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Εκδήλωση για να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο

18:21 20/6/2018

Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο

Ο Δήμος Καλαμαριάς καθαρίζει την παραλία - Βίντεο

Ο Δήμος Καλαμαριάς καθαρίζει την παραλία - Βίντεο

04:23 20/6/2018

εγινε η αρχη

Καλαμαριά - Τελευταία μέρα αιτήσεων για τη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών

Καλαμαριά - Τελευταία μέρα αιτήσεων για τη Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών

04:08 20/6/2018

Δήμος Καλαμαριάς

Μικρότερος ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού για τους παντρεμένους!

Μικρότερος ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού για τους παντρεμένους!

04:04 20/6/2018

Έρευνα

Πρόσκληση στρατευσίµων 2018 ∆΄/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς

Πρόσκληση στρατευσίµων 2018 ∆΄/ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς

03:47 20/6/2018

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Ολοκληρώνεται η χάραξη των λαϊκών αγορών

Ολοκληρώνεται η χάραξη των λαϊκών αγορών

03:41 20/6/2018

Ομοσπονδία

Ώθηση των διμερών σχέσεων από την προβολή της Ινδίας στη ΔΕΘ

Ώθηση των διμερών σχέσεων από την προβολή της Ινδίας στη ΔΕΘ

03:37 20/6/2018

σύμφωνα με τον Ινδό Πρόεδρο

Κλασικά Έπιπλα