Έρευνα για την πορνεία: Αυξήθηκε η πελατεία - έπεσαν οι τιμές

9/6/2018 15:43    στοιχεία
Στοιχεία για την πορνεία στη Ελλάδα, τον αριθμό των εκδιδόμενων και τα οικονομικά μεγέθη των κερδών, αποκαλύπτουν πως το τοπίο στη χώρα μας έχει αλλάξει αρκετά. Ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών έχει αυξηθεί από το 2012 ως το 2017 και πλέον ανέρχεται στις 18.200 στη χώρα ενώ προηγουμένως ήταν σχεδόν 17.000.
 
Τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή», προκύπτουν από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρη Λάζο, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνες για την πορνεία από το 1986. Το ρεπορτάζ σημειώνει πως η πορνεία αυξήθηκε μετά το 2010 και άλλαξε σε οργάνωση στο πλαίσιο του νέου πολιτικού, οικονομικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος που επέβαλε η οικονομική, αλλά, δευτερευόντως, και η μεταναστευτική κρίση.

Η αύξηση της τάξης του 7% παρουσιάστηκε και στους τρεις κύριους τρόπους οργάνωσης της παροχής υπηρεσιών πορνείας στους οποίους εστίασε η συγκεκριμένη μελέτη: τους οίκους ανοχής, τα στούντιο και την έκθεση στο πεζοδρόμιο. Την ίδια ώρα, από το 2012 ως το 2017, το μίσθωμα όπως και το συνολικό εισόδημα της πορνείας (σε ετήσια κλίμακα) γνώρισαν μια σημαντική πτώση. Κατά πρώτο, το μίσθωμα σχεδόν υποδιπλασιάστηκε.

Για να μισθώσει ο πελάτης ένα εκδιδόμενο πρόσωπο, μια γυναίκα από 18 ώς 64 ετών, στον οίκο ανοχής το 2012 θα χρειαζόταν κατά μέσον όρο 39 ευρώ, ενώ το 2017 μόλις 17 ευρώ (μείωση 56%). Για την πορνεία στο πεζοδρόμιο οι τιμές είναι πιο χαμηλές: από 14 ευρώ το 2012 θα χρειαζόταν 11 το 2017 (μείωση 21%), ενώ στο στούντιο η μίσθωση από 70 ευρώ το 2012 θα έπεφτε σε 53 ευρώ το 2017 (μείωση 24%).

Στην περίοδο της έρευνας, τα στοιχεία δείχνουν πως η πελατεία αυξήθηκε από περίπου 435.000 σε περίπου 605.000 (28%). Η αύξηση αυτή χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα ιδιαιτερότητα: Η αύξηση των Ελλήνων πελατών είναι σημαντική, δεδομένης της πληθυσμιακής, οικονομικής και κοινωνικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης που επέβαλε η μνημονιακή περίοδος: μάλλον ξεπερνάει λίγο τις 20.000 - πιθανότατα από 420.000 να ανήλθε στις 445.000, μια αύξηση περί το 5%. Την ίδια περίοδο έλαβε χώρα και μια συνεχής μεγάλη αύξηση των μεταναστών πελατών.

Το 2012 έκανε την εμφάνισή της μια αριθμητικά περιορισμένη πελατεία μεταναστών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και αρχικά υπήρξε άρνηση εξυπηρέτησης, η αγορά της πορνείας δέχθηκε τους μετανάστες αρχικά στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια στους χαμηλότιμους οίκους ανοχής. Το 2017 γίνονταν πλέον δεκτοί στην πλειονότητα των περιοχών και εγκαταστάσεων έκδοσης. Έτσι, από τις 14.000 το 2012, το 2017 οι μετανάστες πελάτες είχαν ενδεκαπλασιαστεί, φτάνοντας σχεδόν τις 160.000.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Τέσσερις συλλήψεις σε επιχειρήσεις περιβαλλοντικές «βόμβες» (ΦΩΤΟ)

Τέσσερις συλλήψεις σε επιχειρήσεις περιβαλλοντικές «βόμβες» (ΦΩΤΟ)

12:19 1/6/2018

Θεσσαλονίκη

Καλαμαριά - Άτομο για delivery ζητείται στον πεζόδρομο

Καλαμαριά - Άτομο για delivery ζητείται στον πεζόδρομο

12:03 1/6/2018

πακετάς

Βρέθηκε το «άγιο δισκοπότηρο» της αντικαρκινικής έρευνας

Βρέθηκε το «άγιο δισκοπότηρο» της αντικαρκινικής έρευνας

11:50 1/6/2018

ανιχνεύει καρκίνους χρόνια πριν

Σοκ - Μαθητής αυτοκτόνησε με καραμπίνα!

Σοκ - Μαθητής αυτοκτόνησε με καραμπίνα!

11:47 1/6/2018

στα Χανιά

Ξεκινά η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

Ξεκινά η μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή της Βόρειας Ελλάδας!

11:05 1/6/2018

4ο Φεστιβάλ Δάσους

Οργανωμένο κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών - ΦΩΤΟ

Οργανωμένο κύκλωμα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών - ΦΩΤΟ

11:00 1/6/2018

Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη - Η υπερυψωμένη γέφυρα στην περιφερειακή και η σύνδεση με το αεροδρόμιο

Θεσσαλονίκη - Η υπερυψωμένη γέφυρα στην περιφερειακή και η σύνδεση με το αεροδρόμιο

10:54 1/6/2018

Αναγκαία, αλλά και δύσκολη αναβάθμιση

Πανελλήνιες εξετάσεις: Επιστρέφουν οι δέσμες

Πανελλήνιες εξετάσεις: Επιστρέφουν οι δέσμες

10:19 1/6/2018

Για ποιες σχολές

Καλαμαριά - Τι έγινε εχθές Πέμπτη στην Παραθινούπολη

Καλαμαριά - Τι έγινε εχθές Πέμπτη στην Παραθινούπολη

10:06 1/6/2018

2ο πρωινό

Αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Ποιες χώρες το στήριξαν

Αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Ποιες χώρες το στήριξαν

09:20 1/6/2018

UNESCO

Κλασικά Έπιπλα