Τουρκία: Κατηγορούν τον Ερντογάν για πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου!

15/1/2021 17:45    Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα
Την αυθεντικότητα του διπλώματος με το οποίο αποφοίτησε από το γυμνάσιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητεί το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP) Τουρκίας, μετά από χρόνια συζήτησης σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του πανεπιστημιακού πτυχίου του Τούρκου προέδρου.

Το HKP, ένα αριστερό και αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό κόμμα, υπέβαλε αναφορά στο Γυμνάσιο Eyup της Κωνσταντινούπολης, ρωτώντας αν ο Ερντογάν ήταν ή όχι εγγεγραμμένος στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Τατσεττίν Τσολάκ, οι ημερομηνίες στο βιογραφικό του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζουν. Το 1973, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα μετά το τέλος του γυμνασίου για να μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν απόφοιτος ενός επαγγελματικού γυμνασίου για την κατάρτιση των ιμάμηδων και ως εκ τούτου θα χρειαζόταν να παρακολουθήσει τα πρόσθετα μαθήματα που θα διαρκούσαν ένα χρόνο. «Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Ερντογάν παρακολούθησε πρόσθετα μαθήματα το 1973 και εγγράφηκε επίσης στο πανεπιστήμιο το 1973», δήλωσε ο Τσολάκ, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα δύο γεγονότα δεν θα μπορούσαν να συμπέσουν.

Θέση του HKP είναι ότι ο Ερντογάν δεν έχει απολυτήριο γυμνασίου, δεν μπορούσε να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου, δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Από την εκλογή του Ερντογάν το 2014, υπήρξε μια πολυετής διαμάχη ως προς την ολοκλήρωση ή όχι του πανεπιστημίου, καθώς το γραφείο του Τούρκου προέδρου δεν παρείχε ικανοποιητική τεκμηρίωση για την αποφοίτησή του. Παρά τις εκκλήσεις, ο Ερντογάν δεν προσκόμισε πρωτότυπο αντίγραφο του τετραετούς πτυχίου για να αποδείξει ότι είναι επιλέξιμος για πρόεδρος, ενώ δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Τον Δεκέμβριο δε αναφέρθηκε πως ένας βοηθός του Ερντογάν, χρησιμοποίησε ψεύτικο δίπλωμα γυμνασίου για να μπει στο πανεπιστήμιο, ενώ η εφημερίδα «Cumhuriyet» δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, η Hamza Yerlikaya, πρώην παλαιστής και επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, δικάστηκε με την κατηγορία της πλαστογραφίας από το 7ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τη Yerlikaya.


philenews
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

17:31 30/9/2017

καθιερώθηκε το 2007

Υπέρ της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Γερμανία!

Υπέρ της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Γερμανία!

17:27 30/9/2017

Σημαντική εξέλιξη για την Θεολογική Σχολή

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας

17:24 30/9/2017

30 Οκτωβρίου

Έλληνας επιστήμονας προτείνει ένα νέο είδος υπερυπολογιστή

Έλληνας επιστήμονας προτείνει ένα νέο είδος υπερυπολογιστή

20:20 29/9/2017

Θα συνδυάζει φως και ύλη

iPhone 8 & iPhone 8 Plus : Ήρθαν και στην Ελλάδα

iPhone 8 & iPhone 8 Plus : Ήρθαν και στην Ελλάδα

20:18 29/9/2017

Σε τι τιμή πωλούνται;

Ελληνικό όπλο στην μάχη κατά της ελονοσίας

Ελληνικό όπλο στην μάχη κατά της ελονοσίας

20:14 29/9/2017

Ελληνας επιστήμονας ανέπτυξε νέα μέθοδο αντιμετώπισης της ασθένειας

Νέο καμπανάκι για την ιλαρά: 196 κρούσματα στην Ελλάδα

Νέο καμπανάκι για την ιλαρά: 196 κρούσματα στην Ελλάδα

20:07 29/9/2017

ΚΕΕΛΠΝΟ

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Αναδρομή» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Αναδρομή» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

20:05 29/9/2017

κλείνει τις πόρτες της την Κυριακή

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στους Αμπελόκηπους

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στους Αμπελόκηπους

20:03 29/9/2017

αποψε

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

19:51 29/9/2017

Μια ωραία πρωτοβουλία

Κλασικά Έπιπλα