Στην Καλαμαριά πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας τον Μάιο

14/1/2021 19:14    49er, 49erFX και Nacra 17
Mία κορυφαία ιστιοπλοϊκή διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Μάιο του 2021 η Καλαμαριά, η οποία για δέκα ημέρες θα μεταμορφωθεί στο κέντρο της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας.

Από τις 1 έως τις 9 Μαΐου ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις κατηγορίες 49er, 49erFX και Nacra 17, προσελκύοντας τους κορυφαίους ιστιοπλόους του κόσμου, στο τελευταίο μεγάλο αγωνιστικό τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μαζί τους θα είναι και τα νέα ταλέντα του αθλήματος, στο δρόμο για τη συμμετοχή τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει χαρακτήρα παγκοσμίου αφού είναι ανοικτό σε συμμετοχές από όλες τις ηπείρους και θα γίνει με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, περιορίζοντας τις δραστηριότητες στην στεριά και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er, 49erFX και Nacra 17 είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει αναλάβει η Ελλάδα για 2021, γεγονός που σύμφωνα με το typosthes.gr επισήμανε και ο Πρόεδρος του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Τσαλίκης: «Είναι μεγάλη τιμή για το Ν.Ο.Θ. η ανάληψη του συγκεκριμένου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, σε μία μάλιστα δύσκολη χρονική στιγμή λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο Όμιλος αλλά και η επιτυχημένη διοργάνωση στο παρελθόν κορυφαίων διεθνών διοργανώσεων συνετέλεσαν στην απόφαση να μας ανατεθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση που θα προβάλλει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.»

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τη στήριξη του Δήμου Καλαμαριάς όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Θ., τον οποίο ευχαριστεί θερμά ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και αγώνας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί o αγώνα «Πριγκίπισσα Σοφία» στις 26/3-3/4, στη Μαγιόρκα.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης δήλωσε: «Θα φιλοξενηθούν αθλητές υψηλού επιπέδου σε ένα γεγονός το οποίο θα προβάλει την πόλη μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Δήμος Καλαμαριάς θα είναι αρωγός παρέχοντας ότι χρειαστεί, όπως και σε κάθε προσπάθεια να προβληθεί η πόλη μας μέσω καλοσχεδιασμένων αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων».



Επόμενο Προηγούμενο
 

«Χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες και με τη βούλα

«Χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες και με τη βούλα

17:58 30/9/2017

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σε δίκη 5 του Δήμου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμούς καθαριότητας

Σε δίκη 5 του Δήμου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμούς καθαριότητας

17:55 30/9/2017

υποθέσεις που αφορούσαν την επισκευή 961 κάδων απορριμμάτων

Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!

Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!

17:43 30/9/2017

Το Cineplexx Day επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Oktoberfest σήμερα με μπύρες και λουκάνικα, για 12 ώρες!

Oktoberfest σήμερα με μπύρες και λουκάνικα, για 12 ώρες!

17:40 30/9/2017

στη Γερμανική Σχολή

Γερμανία: Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

Γερμανία: Την Κυριακή οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων

17:39 30/9/2017

Γερμανοί βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως

Σοκ για Αντετοκούνμπο, έχασαν τον πατέρα τους απο ανακοπή!

Σοκ για Αντετοκούνμπο, έχασαν τον πατέρα τους απο ανακοπή!

17:34 30/9/2017

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο έφυγε από τη ζωή..

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

17:31 30/9/2017

καθιερώθηκε το 2007

Υπέρ της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Γερμανία!

Υπέρ της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης η Γερμανία!

17:27 30/9/2017

Σημαντική εξέλιξη για την Θεολογική Σχολή

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Επισκόπου Μεγάλης Αρμενίας

17:24 30/9/2017

30 Οκτωβρίου

Έλληνας επιστήμονας προτείνει ένα νέο είδος υπερυπολογιστή

Έλληνας επιστήμονας προτείνει ένα νέο είδος υπερυπολογιστή

20:20 29/9/2017

Θα συνδυάζει φως και ύλη

Κλασικά Έπιπλα