Έξι σχολεία ανοιχτά το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη

6/6/2018 16:14    Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά
Μπορεί τα παιδιά να ανυπομονούν να χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, για να αφήσουν στην άκρη τα βιβλία και τα διαγωνίσματα, ωστόσο οι σχολικές αίθουσες και οι αυλές έξι δημοτικών σχολείων σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά", που θα "τρέξει" για πρώτη χρονιά στον κεντρικό δήμο.

    Συγκεκριμένα, οι σχολικές αίθουσες και οι αυλές έξι δημοτικών σχολείων (του 64ου, 67ου, 11ου, 55ου, 77ου και του διαπολιτισμικού σχολείου) θα παραμείνουν ανοιχτές για μικρούς και μεγάλους έως και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Ειδικοί εκπαιδευτές και εμψυχωτές θα περιμένουν τα παιδιά και τους ενήλικες για να αποχαιρετήσουν τη φετινή σχολική χρονιά και να υποδεχτούν το καλοκαίρι, υλοποιώντας δημιουργικές και εναλλακτικές δράσεις.

    Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", αναφέρθηκε στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει το διήμερο 6 - 7 Ιουνίου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    "Καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα παραμείνουν ανοιχτές οι αυλές σε καθημερινή βάση, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τα γήπεδα και τις σχολικές αίθουσες και να πραγματοποιήσουμε πολλές δωρεάν δράσεις. Σκοπός είναι το σχολείο να γίνει ο χώρος που θα συγκεντρώσει τα παιδιά και τους ενήλικες της γειτονιάς. Να συμμετέχουν όλοι ενεργά σε ποικίλες δραστηριότητες" είπε ο κ.Μπαρμπουνάκης.

    Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, ενώ για την παρακολούθηση ορισμένων εργαστηρίων σεμιναριακού χαρακτήρα θα ζητείται προεγγραφή. Τα προγράμματα θα χωρίζονται σε ομάδες ηλικιακές (παιδιά - έφηβοι - γονείς/κάτοικοι), ενώ δεν θα λείπουν οι μεικτές δράσεις (ενήλικες/γονείς - παιδιά).

    Η αρχή γίνεται από σήμερα στο 67ο δημοτικό σχολείο (Βερατίου 16) με τη δράση "Στο βάθος κήπος" και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από έξι έως 10 ετών. Στόχος είναι η επαναπροσέγγιση της σχέσης του παιδιού με τη φύση και ό,τι αυτή προσφέρει στην καθημερινότητά του, δηλαδή τη διαδρομή και την ποιότητα του περιβάλλοντος όπου ζει.

    Θα ακολουθήσουν έως τον Αύγουστο άλλες δράσεις, όπως είναι τα "Παιχνίδια της Αυλής", "Τέχνη, Επικοινωνία και Ψηφιακές Δεξιότητες", "Μαζί στη Γειτονιά μας", "ΠΟΙηΜΑ Πρωτότυπες Ιστορίες", "Το δέντρο που κινείται" αλλά και "Community Pop - Up", ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση openschoolsthess.gr. 

    Το πρόγραμμα "Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά" αποτελεί πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform (ΑΜΚΕ), η οποία συντονίζει το πρόγραμμα, και με αποκλειστικό δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 




Επόμενο Προηγούμενο
 

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

03:05 11/10/2017

Άγνωστη η πηγή του ισότοπου Ru-106

Έτοιμοι για σεξ με ρομπότ οι άνθρωποι!

Έτοιμοι για σεξ με ρομπότ οι άνθρωποι!

03:02 11/10/2017

Ένα θέμα που είναι πλέον υπαρκτό

Τα παιδιά κινδυνεύουν από την ρύπανση ενώ περπατούν για το σχολείο

Τα παιδιά κινδυνεύουν από την ρύπανση ενώ περπατούν για το σχολείο

02:59 11/10/2017

ισπανική μελέτη

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

Ποιοι ευνοούνται από την παράταση στις εισφορές του ΕΦΚΑ

02:56 11/10/2017

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

02:51 11/10/2017

έγγραφο

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

02:47 11/10/2017

Στατιστικά από το PornHub

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

02:42 11/10/2017

«Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ»

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

02:40 11/10/2017

επιστολή που έφτασε στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

02:23 11/10/2017

Το πρότζεκτ αυτό «τρέχουν» δύο Λαρισαίοι επιστήμονες

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

02:17 11/10/2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Κλασικά Έπιπλα