Η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα

13/1/2021 17:09    ΔΙΣ
«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε αυτήν υπεύθυνα και προέτρεπε "πολυμερώς και πολυτρόπως" τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, όχι τόσο από φόβο για την "ατομική" υγεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι "ο εν ετέρα μορφή Χριστός"», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν της διήμερης συνεδρίασής της.

Επιπρόσθετα, τονίζει ότι «κατά την εορτή των Θεοφανείων εντός των ιερών ναών σημειώθηκε τάξη και τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, ενώ οι περιπτώσεις παρεκκλίσεων στις οποίες τα μέτρα δεν τηρήθηκαν εκτός των ιερών ναών, ήταν ελάχιστες και δυστυχώς μεγεθύνθηκαν δυσανάλογα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Επιπλέον, «καταγγέλλει τα προβληθέντα από τον εορτασμό των Θεοφανείων παλαιοτέρων ετών ως εφετινά στιγμιότυπα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ΣΚΑΪ και STAR, καθώς και για δημοσιεύματα του Τύπου με αντίστοιχο περιεχόμενο. Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υψηλή δημοκρατική αποστολή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος», επισημαίνει σχετικά στο ανακοινωθέν.

Επίσης, «διαμαρτύρεται εντόνως για δημοσιεύματα, όχι όσων ασκούν κριτική, έστω και σκληρή στην Εκκλησία, αλλά εκείνων που με συστηματική μονομέρεια και σκοπιμότητα στοχοποιούν την Εκκλησία, τους ποιμένες και τον λαό της και κυρίως προσπαθούν να ενοχοποιήσουν κάθε εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματός τους».

Μάλιστα, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, τόνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Εκκλησία θα προσφύγει στο ΕΣΡ για τα ψευδή δημοσιεύματα.

Αναφορικά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και τον εορτασμό των Θεοφανείων, υπογράμμισε ότι αποφασίστηκε να του αποσταλεί επιστολή, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενό της.

Τέλος, για τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με το ότι επιτρέπονται οι πολιτικοί και όχι οι θρησκευτικοί γάμοι, ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως στην προσφυγή που έχει καταθέσει η Εκκλησία στο ΣτΕ υπάρχει αίτημα να προβλεφθεί ότι θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις με ελάχιστα άτομα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

Δημοτικός Κινηματογράφος cine ΑΥΡΑ

18:00 18/8/2025

Από Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και Τετάρτη 20 Αυγούστου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:00 18/8/2025

Δευτέρα 18/8

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

Ioulia Kallimani Grand Premiere στο EDEN Thessaloniki

20:57 17/8/2025

Παρασκευή 5/9

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 17/8/2025

Κυριακή 17/8

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Βαλκανική Πλατεία 2025 το πρόγραμμα συναυλιών και εκδηλώσεων στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

18:10 16/8/2025

30 Αυγ - 3 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 16/8/2025

Σάββατο 16/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Κλασικά Έπιπλα