Καλαμαριά: Και σήμερα Rapid test σε εκπαιδευτικούς - Τα χθεσινά αποτελέσματα

8/1/2021 15:57    φώτο
Συνεχίζεται και σήμερα η διεξαγωγή rapid test στη Θεσσαλονίκη, μετά τη χθεσινή μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού των εκπαιδευτικών δομών του δήμου Καλαμαριάς, με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα, να είναι στο «κόκκινο».

Από τους χθεσινούς ελέγχους που διενήργησε ο ΕΟΔΥ, σε 258 ελέγχους για τον κορονοϊό, που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο και στο 11ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμαριάς, εντοπίστηκε ένα δείγμα θετικό σύμφωνα με το protothema, ενώ οι σημερινοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα ίδια σημεία από τις 9 έως τις 2 το πρωί.

“Επειδή σήμερα άνοιξαν τα σχολεία, πολλοί εκπαιδευτικοί ήταν στα σχολεία και δεν ήρθαν για τεστ. Βέβαια το μεσημέρι θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό, πόσοι πέρασαν σήμερα”, ανέφερε μιλώντας στο ThessToday.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλαμαριάς κα. Εύα Ντόντη.

Όσον αφορά τα χθεσινά τεστ είπε: “Χθες έκαναν rapid tests 285 άτομα στα δύο κλιμάκια των δύο σχολείων. Από τα 285 άτομα, βρέθηκε μόνο ένα θετικό κρούσμα το οποίο ήταν ασυμπτωματικό”.

Αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και θεωρούν πρόωρο το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου. “Οι δάσκαλοι εκφράζουν έντονη ανησυχία. Χθες που ήμουν όλη την ημέρα στα σχολεία αναρωτιόντουσαν αν έπρεπε να ανοίξουν τώρα τα σχολεία γιατί βλέπουν τα δημοσιεύματα, ενημερώνονται για τα κρούσματα και υπάρχει έντονο άγχος”.

Ωστόσο διαβεβαίωσε πως ο δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε ετοιμότητα για το μεγάλο άνοιγμα. “Ο δήμος από την πλευρά του είναι έτοιμος. Είμαστε ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που έχει εξετάσει όλο το προσωπικό των σχολείων, όχι μόνο τους δασκάλους”.

Και συμπλήρωσε: “Το άνοιγμα στον δήμο μας θα γίνει με ασφάλεια. Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι, έχουν απολυμανθεί όλα τα σχολεία πολλές φορές. Οι καθαρίστριες δεν έχουν σταματήσει εδώ και 15 μέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά να απολυμαίνουν όλες τις επιφάνειες. Και έχουμε αυξήσει το προσωπικό μας για να γίνεται καθαρισμός σε κάθε διάλειμμα. Θεωρώ ότι είμαστε καθόλα έτοιμοι”.




Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τη Δευτέρα θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των σχολείων Ειδικής Αγωγής, ενώ σήμερα αρχίζουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Το ερώτημα που απασχολεί τώρα το υπουργείο Παιδείας είναι πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια για τα δια ζώσης μαθήματα, μόλις το επιτρέψουν οι ειδικοί, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ορατό, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και το γεγονός ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων μετά την περίοδο των εορτών.

Μιλώντας για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, στον ΣΚΑΪ, ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι «στα μέσα Ιανουαρίου θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα και να αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι μέσα στα σενάρια το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ' Λυκείου».




Σήμερα πάντως αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση της ύλης στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄Λυκείου.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι αποφασισμένη να λειτουργήσουν όλα με υποδειγματικό τρόπο και έχει ζητήσει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Το «πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο, έδωσε χθες η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή της

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση για τα σχολεία ελήφθη στη βάση της επιτροπής των ειδικών, ενώ υπενθυμίζει ότι με εγκύκλιο που εστάλη στις μονάδες γνωστοποιείται ότι «οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, σήμερα».

Με την ίδια ανακοίνωση επισφραγίστηκε και η ημερομηνία έναρξης μαθημάτων με τηλεκπαίδευση για τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το υπουργείο Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι σήμερα «Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».





Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Η πρόταση του υπουργείου περιλαμβάνει οι μαθητές των δημοτικών να πηγαίνουν κλιμακωτά στο σχολείο προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός γονέων που τα πηγαίνουν στο σχολείο. Ο διευθυντής του κάθε δημοτικού θα βγάζει ανά τάξη το πρόγραμμα, και έτσι οι γονείς θα χωριστούν ανά τάξη κατά την είσοδό τους στα δημοτικά σχολεία. Το δεύτερο σημείο που εισηγείται το υπουργείο Παιδείας είναι σε περιπτώσεις σχολείων που έχουν δεύτερη είσοδο να ανοίξει και αυτή προκειμένου να διοχετεύονται οι μαθητές από πολλές εισόδους στο σχολικό κτίριο. Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

Κωδικός μετακίνησης 4

Για τη μετάβαση ανήλικων τέκνων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από και προς τις σχολικές μονάδες, λόγω του γενικού lockdown, επιτρέπεται από γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου.

Η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

Καλαμαριά: Ξηλώνονται αφίσες - Έρχονται πρόστιμα στους παραβάτες

16:02 23/2/2024

Πρόβλημα η αφισορύπανση

Καλαμαριά: Προσπάθειες να σωθεί το ιστορικό πλατάνι της Μεταμορφώσεως (φωτό)

Καλαμαριά: Προσπάθειες να σωθεί το ιστορικό πλατάνι της Μεταμορφώσεως (φωτό)

13:19 23/2/2024

Ένα από τα πλέον ιστορικά δέντρα της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

12:37 23/2/2024

Παρασκευή 23/02, Σάββατο 24/02 και Κυριακή 25/02

Καλαμαριά: 29.000€ στον δήμο για την πρόληψη πυρκαγιών - Αναλυτικά όλοι οι δήμοι

Καλαμαριά: 29.000€ στον δήμο για την πρόληψη πυρκαγιών - Αναλυτικά όλοι οι δήμοι

00:44 23/2/2024

Υπουργείο Εσωτερικών

Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου

Ο δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου

00:04 23/2/2024

ψήφισμα

Καλαμαριά: Αφαιρούνται εμπόδια από πεζοδρόμια - Προτεραιότητα η προστασία του δημόσιου χώρου (φωτο)

Καλαμαριά: Αφαιρούνται εμπόδια από πεζοδρόμια - Προτεραιότητα η προστασία του δημόσιου χώρου (φωτο)

23:00 22/2/2024

''Η Καλαμαριά αλλάζει''

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:39 21/2/2024

Τετάρτη 21/02 και Πέμπτη 22/02

Καλαμαριά: Σε πλήρη λειτουργία το «Μελίνα Μερκούρη»

Καλαμαριά: Σε πλήρη λειτουργία το «Μελίνα Μερκούρη»

00:26 21/2/2024

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Ενισχυμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα εικαστικών κι εργασίες σε δημοτικό του Φοίνικα

Καλαμαριά: Ενισχυμένη βιβλιοθήκη, αίθουσα εικαστικών κι εργασίες σε δημοτικό του Φοίνικα

00:09 21/2/2024

φωτο

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς κι έκλεψαν 125.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

Θεσσαλονίκη: Παρίσταναν τους τεχνικούς κι έκλεψαν 125.000 ευρώ από ηλικιωμένη!

23:54 20/2/2024

Ανατολική Θεσσαλονίκη

Κλασικά Έπιπλα