Καλαμαριά: Συγκεντρώθηκαν χρήματα για την αγορά λεωφορείου για παιδιά με αναπηρία

8/1/2021 15:44    Δώρο ζωής
Δώρο ζωής, για να μπορούν τα παιδιά με αναπηρία να έχουν πλέον απρόσκοπτα πρόσβαση στην εκπαίδευση, πέτυχε η εκστρατεία «Κίνηση ζωής για τα παιδιά της «Συζωής» για την αγορά ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου.

Περισσότερα από 40.000 ευρώ από 362 δωρεές υποστήριξης από ιδιώτες και εταιρείες συγκεντρώθηκαν για την αγορά του ειδικού λεωφορείου μεταφοράς ΑμεΑ του Συλλόγου γονέων ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες «Συζωή».

«Λίγες μόνο μέρες μετά την έλευση της νέας χρονιάς, με τη στήριξη και τη δύναμή σας, καταφέραμε να φτάσουμε στο στόχο που είχαμε, συγκεντρώνοντας το ποσό των 40.507,60Euro (ποσοστό επίτευξης στόχου 101,27 %)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Η εκστρατεία ξεκίνησε για να μπορέσουν όλα τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό απαιτούνταν η προμήθεια ενός μικρού λεωφορείου, ειδικά διαμορφωμένου για μεταφορά ΑμεΑ, ώστε να μετακινεί τους ωφελούμενους της «Συζωής» από και προς το Κέντρο Εκπαίδευσής τους.

«Το πρόβλημα ήταν ήδη υπαρκτό τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος όμως τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας απέναντι στον κορονοϊό το γιγάντωσαν. Το οδυνηρό αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης εκ περιτροπής, με άμεση επίπτωση στα ίδια και στις οικογένειές τους. Η ανάγκη αυτή μας ώθησε να απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα βοήθειας με κάθε μέσο».

Ο στόχος της «Συζωής» ήταν η συγκέντρωση 40.000Euro για την αγορά ενός έτοιμου μεταχειρισμένου οχήματος που πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές και χάρη στην άμεση ανταπόκριση, ο στόχος επετεύχθη αφού με την έλευση της νέας χρονιάς, στις 5 Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε άγγιξε τα 40.507,60Euro.

«Εκτιμάμε, σεβόμαστε και ευχαριστούμε για όλες τις δωρεές που ήταν από ένα ευρώ έως 15.000 ευρώ. Πλέον, τα παιδιά μας θα μπορούν να μεταβαίνουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης χωρίς προβλήματα» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Καζαντζίδης, διευκρινίζοντας ότι το λεωφορείο μπορεί να μεταφέρει 9 άτομα, εκ των οποίων τα 5 σε αμαξίδια.



Επόμενο Προηγούμενο
 

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

6.667 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας σε δήμους σε όλη την Ελλάδα

11:15 20/10/2017

Δείτε ΠΟΥ

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

Δύο καθαριστές ζητά ο δήμος Εορδαίας

10:16 20/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

Το Μουσείο Ύδρευσης ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές

10:11 20/10/2017

δωρεάν ειδικά προγράμματα

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

Στα ροζ θα φωτιστεί το Βυζαντινό Τείχος!

09:23 20/10/2017

και η Πολιτιστική Γειτονιά για τον καρκίνο του μαστού

 Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου

09:19 20/10/2017

Υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα σε επτά δήμους

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρουπολη - Έμενε και Θεσσαλονίκη!

Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρουπολη - Έμενε και Θεσσαλονίκη!

09:01 20/10/2017

σύλληψη ενός 30χρονου..

ΟΓΑ: Σήμερα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα

ΟΓΑ: Σήμερα καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα

08:53 20/10/2017

Γ' τριμήνου 2017

Απολύτως ασφαλή τα φάρμακα στα φαρμακεία της χώρας

Απολύτως ασφαλή τα φάρμακα στα φαρμακεία της χώρας

08:51 20/10/2017

διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν πύλες τα πρώτα 7 παντοπωλεία «ΘΕΣγάλα ΣΥΝ»! (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν πύλες τα πρώτα 7 παντοπωλεία «ΘΕΣγάλα ΣΥΝ»! (ΦΩΤΟ)

08:48 20/10/2017

Προσιτά παντοπωλεία με την ποιότητα ΘΕΣγάλα

Δύο χριστουγεννιάτικα χωριά θα στηθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη

Δύο χριστουγεννιάτικα χωριά θα στηθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη

08:43 20/10/2017

Τόσο στην Τούμπα, όσο και στην δυτική Θεσσαλονίκη

Κλασικά Έπιπλα