Από σήμερα οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό

6/6/2018 01:36    ΟΑΕΔ
Από σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 10 το πρωί ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019 από τον ΟΑΕΔ

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον κοινωνικο τουρισμό του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουνίου.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 11 Ιουλίου 2018 έως τις 10 Ιουλίου 2019 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Οι διακοπές θα έχουν διάρκεια:

* Από μία έως δέκα διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω.

* Από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεχθούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σύμφωνα με το dikaiologitka η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2017:

* Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή

* Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή


* Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

* Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Επίσης, δικαιούχοι είναι και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων του προγράμματος είναι 140.000 άτομα, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, που διαθέτουν σε ισχύ κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα δικαιολογητικά λειτουργίας τους.

Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις. Συνεπώς, δεν υπάρχει υποχρέωση

προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποιοι δικαιούχοι αδυνατούν να επισυνάψουν τα δικαιολογητικά στην αίτησή τους, όταν αυτά απαιτούνται, μπορούν να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την προσκόμισή τους μέχρι την επομένη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή έως τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιουνίου. Οι πάροχοι αποστέλλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα δικαιολογητικά μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.





Επόμενο Προηγούμενο
 

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: «Φοβόμαστε μην κολλήσουμε τους πολίτες»

Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη: «Φοβόμαστε μην κολλήσουμε τους πολίτες»

14:16 23/3/2020

τι καταγγέλλουν αστυνομικοί

Θηλασμός- Κορονοϊός : Οι οδηγίες της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας

Θηλασμός- Κορονοϊός : Οι οδηγίες της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας

14:10 23/3/2020

αναπ. καθηγητής Νεογνολογίας

Γεννήθηκε 2ο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα με κορονοϊό

Γεννήθηκε 2ο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα με κορονοϊό

13:59 23/3/2020

Αθήνα

Ηγούμενος μήνυσε γυναίκα που μπήκε στο ναό την ώρα της λειτουργίας

Ηγούμενος μήνυσε γυναίκα που μπήκε στο ναό την ώρα της λειτουργίας

13:46 23/3/2020

Βόλος

Κορονοϊός: 462 νέοι θάνατοι στην Ισπανία

Κορονοϊός: 462 νέοι θάνατοι στην Ισπανία

13:36 23/3/2020

νεα ενημέρωση

Κορονοιός: Η χώρα-θαύμα της Ευρώπης με 0% ποσοστό θνησιμότητας σε πάνω από 1000 κρούσματα

Κορονοιός: Η χώρα-θαύμα της Ευρώπης με 0% ποσοστό θνησιμότητας σε πάνω από 1000 κρούσματα

13:30 23/3/2020

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιού

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ

13:23 23/3/2020

Τα βήματα για εργοδότες, εργαζόμενους

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα 2 λάθη της κυβέρνησης που θα βρει μπροστά της

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα 2 λάθη της κυβέρνησης που θα βρει μπροστά της

13:14 23/3/2020

όσα ανακοινώθηκαν δεν αλλάζουν πρακτικά κάτι

Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα χιλιάδες πασχαλινές λαμπάδες λόγω κορονοϊού

Θεσσαλονίκη: Στα αζήτητα χιλιάδες πασχαλινές λαμπάδες λόγω κορονοϊού

12:41 23/3/2020

ενόψει Πάσχα

Κορονοϊός - Ελλάδα: Τέλος οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

Κορονοϊός - Ελλάδα: Τέλος οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

12:30 23/3/2020

Ολόκληρη η απόφαση

Κλασικά Έπιπλα