Εμβόλιο ώρα μηδέν: 26 Δεκεμβρίου αρχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ευρώπη

17/12/2020 17:16    Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα;
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέρχεται στις 21 Δεκεμβρίου για να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι θα δώσει την έγκρισή της για την διάθεση του εμβολίου εντός των επομένων δύο ημερών, έπειτα από μελέτη της γνωμοδότησης του EMA και την διαβούλευση με τα 27 κράτη μέλη.

«Είναι η ώρα της Ευρώπης: στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Προστατεύουμε τους πολίτες μας και είμαστε πιο δυνατοί μαζί», δήλωσε σύμφωνα με το newsit.gr η επικεφαλής της Κομισιόν.

Με το που θα δοθεί το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα ξεκινήσει στις 26 Δεκεμβρίου το αργότερο το ταξίδι των εμβολίων σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Για τον λόγο αυτό και γιατί όλα είναι θέμα logistics δόθηκαν τρεις ημερομηνίες οι 27, 28, και 29 Δεκεμβρίου. 

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου, οι παραγγελίες του οποίου έγιναν κεντρικά από τις Βρυξέλλες, θα διανεμηθούν στα ευρωπαϊκά κράτη κατ’ αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού τους.

Επτά συμφωνίες έχει κλείσει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει κλείσει συμφωνίες για επτά εμβόλια κατά της Covid-19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να συνεδριάσει στις 12 Ιανουαρίου για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το εμβόλιο της Moderna, το οποίο έτσι μπορεί να γίνει το δεύτερο εμβόλιο που παίρνει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις προκαταρτικές συνομιλίες με την αμερικανική εταιρία Novavax για να εξασφαλίσει έως 200 εκατ. δόσεις από το υποψήφιο εμβόλιό της κατά της COVID-19, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Το προβλεπόμενο συμβόλαιο δίνει τη δυνατότητα τα κράτη-μέλη να αγοράσουν 100 εκατ. δόσεις με την οψιόν για την αγορά ακόμα 100 εκατ. δόσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Η ολοκλήρωση των προκαταρκτικών συνομιλιών ανοίγει τον δρόμο για τη διαπραγμάτευση ενός συμβολαίου με τη Novavax, μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή μήνες. Η πιθανή συμφωνία με τη Novavax θα είναι η έβδομη που θα συνάψει η ΕΕ με παρασκευάστριες εταιρίες για την προμήθεια εμβολίων κατά της COVID-19.

Ιταλία: Ο εμβολιασμός ξεκινάει στις 27 Δεκεμβρίου 

Η Ιταλία θα αρχίσει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 στις 27 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, εφόσον τόσο ο ευρωπαϊκός όσο και ο ιταλικός οργανισμοί φαρμάκων δώσουν την έγκρισή τους στο εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η Ιταλία θα λάβει αρχικά 1,83 εκατομμύριο εμβόλια από την Pfizer. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στους εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

Ανοιχτό για το κοινό το θρυλικό ρουμανικό ιστιοφόρο Mircea

16:00 10/7/2025

Γιατί να το επισκεφθείτε

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

Αντικατάσταση φθαρμένης ράμπας

14:00 10/7/2025

Για ανέλκυση/καθέλκυση μικρών σκαφών στη Νέα Κρήνη

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σε επιφυλακή ο Δήμος Καλαμαριάς για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

11:14 10/7/2025

Οδηγίες προστασίας από τους ισχυρούς ανέμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 10/7/2025

Πέμπτη 10/7

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

Η Νατάσα Θεοδωρίδου απόψε στο Θέατρο Γης

20:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

Νέο, αυξημένο όριο στις συναλλαγές μέσω IRIS

18:00 9/7/2025

Από σήμερα 8/7

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση στον Δήμο Καλαμαριάς

15:00 9/7/2025

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που ενισχύει τους δεσμούς της κοινότητας

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

Super League 1: Απόψε η κλήρωση του Πρωταθλήματος

12:07 9/7/2025

Στις 21:00 το βράδυ

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

Επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ για την κακοποίηση και θανάτωση ζώου συντροφιάς στην Καλαμαριά

11:48 9/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς προχώρησε στην επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 50.000 ευρώ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 9/7/2025

Τετάρτη 9/7

Κλασικά Έπιπλα