Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία - Με click-away το λιανεμπόριο - Οι λεπτομέρειες

11/12/2020 19:10    τι ανακοινώθηκε

Με αναφορά στις περιοχές που παραμένει ανησυχητική η κατάσταση, όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που σήμερα γίνεται με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των γιορτών.

Εξήγησε ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται σε 83% στην επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη. «Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό», τόνισε. «Δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στον βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας. Δεν μπορούμε κατ' επέκταση να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε», τόνισε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Παρά το γεγονός ότι παρήλθαν πέντε εβδομάδες από την εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη. Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά - ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού - εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται - με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών - και η κατάσταση στη Δυτική Αττική.

Την ίδια στιγμή, πιεστική εξακολουθεί να παραμένει και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και ιδίως στις Μ.Ε.Θ. των οποίων το ποσοστό κάλυψης ανέρχεται σε 83% στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Το συμπέρασμα από την αξιολόγηση των δεδομένων δεν είναι δυστυχώς ικανοποιητικό: δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στο βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας.

Δεν μπορούμε, κατ' επέκταση, να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε.

Καταστάσεις συνωστισμού - όπως αυτές που είδαμε στη Βρετανία και τη Γαλλία - χτυπούν ένα καμπανάκι κινδύνου σε όλους μας. Είναι αναγκαίο να αποφευχθούν τέτοιες εικόνες στη χώρα μας. Και είναι στο χέρι μας».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «με αυτά τα δεδομένα, κατόπιν και των εισηγήσεων των ειδικών, αποφασίστηκε:

Πρώτον: Η διατήρηση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια. Δεδομένου ότι οι ταχυμεταφορές είναι υπερφορτωμένες και δεν είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, κατ' εξαίρεση, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away). Τις επιμέρους λεπτομέρειες θα παρουσιάσει στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. 'Αδωνις Γεωργιάδης. 


Δεύτερον: Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τρίτον: Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 


Τέταρτον: Το άνοιγμα των εκκλησιών μας για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Πέμπτον: Τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.


Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες». 


Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρέπει όλοι να «δείξουμε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους κοινούς κανόνες για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα. Πλησιάζουμε, άλλωστε, τη μέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο του φονικού ιού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που στερηθήκαμε».

Εξήγησε ότι «προετοιμάζονται ήδη για τον σκοπό αυτό, 1018 εμβολιαστικά κέντρα, αλλά και 65 Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Προετοιμάζεται παράλληλα μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού με εγκυρότητα, επιστημονική τεκμηρίωση, και διαφάνεια, για συνεχή ενημέρωση της κοινωνίας, τόσο για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός στις πόλεις και τα χωριά μας.

Υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια αυτή - για ένα εγχείρημα πρωτόγνωρης έκτασης και αυξημένης δυσκολίας - είναι εθνική υπόθεση. Στην οποία όλοι οφείλουμε να συμμετάσχουμε, ώστε να φέρουμε στην ελληνική κοινωνία, το ταχύτερο δυνατό, την ανοσία και την απαλλαγή από τον ύπουλο κοινό εχθρό».


Αμέσως μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε το λόγο στον υπουργό Ανάπτυξης για να εξειδικεύσει τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων στο πλαίσιο που προαναφέρθηκε.

Αδ. Γεωργιάδης: Με το  σύστημα click away θα λειτουργήσει η αγορά την εορταστική περίοδο

Με τη λειτουργία του click away, δηλαδή της λιανικής πώλησης με τη διαδικασία της αγοράς με την προαγορά και την παραλαβή σε εξωτερικό χώρο, θα λειτουργήσει η αγορά για την εορταστική περίοδο και σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες, από Δευτέρα ανοικτά θα είναι ανοικτά κομμωτήρια, κουρεία, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης για τη λειτουργία της αγοράς μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021 ενώ τόνισε: «η κυβέρνηση μετά από ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων οδηγήθηκε στην αναγκαστική απόφαση να μην επιτρέψει το άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμη και αυτή την περίοδο».

Πιο αναλυτικά, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει μόνο μέσω της υπηρεσίας click away και μάλιστα με την παράδοση των εμπορευμάτων στους καταναλωτές εκτός του καταστήματος, από την ερχόμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν με ραντεβού και με διευρυμένο ωράριο, δηλαδή από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τα κομμωτήρια και κουρεία και θα επιτρέπονται 4 εργαζόμενοι ανά επιχείρηση. Επίσης δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν τα 1.784 βιβλιοπωλεία, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα mall και τα εμπορικά κέντρα.

Αναφερόμενος στη διαδικασία του click away, ο υπουργός είπε: "δεν υποκρινόμαστε ότι μπορεί να ισοφαρίσει τη ζημιά και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν υπό αυτό το καθεστώς θα αντιμετωπιστούν ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και θα λαμβάνουν τα οφελήματα".

Ο ίδιος υπογράμμισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα και παρατηρηθεί συνωστισμός "θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε αυτή τη διαδικασία".

Για τον τρόπο λειτουργίας του click away, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω του e-shop ή μέσω τηλεφώνου και η πληρωμή θα γίνεται ηλεκτρονικά ή μέσω του συστηματος POS εκτός του καταστήματος. Στην περίπτωση αυτή, ο πελάτης, όταν θα πηγαίνει στο κατάστημα για την παραλαβή, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή μήνυμα από την επιχείρηση που να αποδεικνύει την παραγγελία και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του.

Οι ουρά έξω από τα καταστήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 9 άτομα, με δύο μέτρα απόσταση ο ένας από τον άλλον, ενώ στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση παραβεί τα μέτρα θα της επιβληθεί πρόστιμο από 2.000-50.000 ευρώ (ανάλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος) και θα υπάρξει και ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η λειτουργία του click away αφορά μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν είσοδο έξοδο σε δρόμο και έτσι εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα.

Επίσης, υπενθύμισε ότι πληροφορίες και καταγγελίες μπορούν να κάνουν οι πολίτες στο τηλεφωνικό κέντρο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή , 1520, του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Χονδρεμπόριο

Αναφερόμενος στη δυνατότητα που υπάρχει για πώληση προϊόντων σε επαγγελματίες, ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρξαν φαινόμενα καταστρατήγησης του μέτρου και ξεκαθάρισε ότι εντός του καταστήματος θα μπορούν να εισέρχονται μόνο οι επαγγελματίες που σχετίζονται με τις οικοδομικές δραστηριότητες. Όλοι οι υπόλοιποι χονδρέμποροι θα εξυπηρετούνται με τον σύστημα click away.

Την Κυριακή ανοικτά τα σούπερ μάρκετ

Αναφορικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, προαιρετικά θα μπορέσουν να λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, όπως είπε ο υπουργός ενώ και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν με το σύστημα του click away.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπορούν να πωλούν παιγνίδια και τα σούπερ μάρκετ ο υπουργός απάντησε: «Εφόσον ξεκινά η υπηρεσία click away σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα θα απαλευθερωθούν και στα σούπερ μάρκετ». 

Για αυτούς που δεν έχουν ηλεκτρονικό μαγαζί

Για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό μαγαζί ο υπουργός ανέφερε ότι στη δυνατότητα του click away, επιτρέπεται και η τηλεφωνική παραγγελία.

Στ. Πέτσας: Παρά την κόπωση πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα για να βγούμε στο ξέφωτο τους επόμενους μήνες

«Παρά την κόπωση πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια τα μέτρα, πιστεύουμε ότι έως τότε θα έχει πέσει χαμηλά το ιικό φορτίο στην χώρα, ώστε να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Έως τότε ας μην προτρέχουμε» ήταν το κεντρικό μήνυμα, που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης μετά τη λήξη του lockdown στις 7 Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε δε πως η κυβέρνηση έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο έως τις 7 Ιανουαρίου και πως οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του πάντα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα γίνει εκείνες τις ημέρες. Αναφορικά με πιθανή τροποποίηση του πλαισίου απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας παραμονές και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού υπενθύμισε πως η απαγόρευση από τις 10 το βράδυ έως 5 το πρωί ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών, παρέπεμψε στα 24ωρα πριν από την παραμονή των Χριστουγέννων για νεότερες ανακοινώσεις.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων και τα Φώτα, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για «ελεύθερο άνοιγμα», αλλά υπό αυστηρούς κανόνες και προσέθεσε χαρακτηριστικά πως η εισήγηση των ειδικών ήταν σαφής, γι' αυτό και λάβαμε τα συγκεκριμένα μέτρα, που ανακοινώνουμε συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της Εκκλησίας. «Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες έχουμε την ωριμότητα να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν τη συγκυρία τηρώντας τα μέτρα και πάντα σε συνεργασία με την Εκκλησία, ώστε να φθάσουμε με ασφάλεια στις 7 Ιανουαρίου». Σε ερώτηση για τη Θεία Κοινωνία, ο κ. Πέτσας τόνισε πως το θέμα αυτό άπτεται του θρησκευτικού δόγματός μας και υπενθύμισε πως έχουν προβλεφθεί αυστηρά μέτρα για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης, δε, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στις διευκρινίσεις, που έχουν ήδη δοθεί από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με τις εξαιρέσεις στη διαπεριφερειακή μετακίνηση και συγκεκριμένα για όλους όσοι εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους. «Δεν υπάρχουν αυτοματοποιημένες λύσεις προσαρμογής σε μία δυναμική πραγματικότητα, γι' αυτό και οι ειδικοί συνεδριάζουν, αξιολογούν τα δεδομένα, εισηγούνται και η κυβέρνηση αντιδρά. Ευτυχώς, η κυβέρνηση αντιδρά γρήγορα, γι' αυτό και είμαστε καλύτερα από πολλές χώρες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοιού» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για τους ελέγχους απάντησε πως έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει καλός συντονισμός ανάμεσα σε όλους τους φορείς, που εμπλέκονται στους ελέγχους. «Σημασία έχει πως ο πολίτης βλέπει ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανή κατάσταση και πως οι λίγοι που καταστρατηγούν τα μέτρα θα έχουν κυρώσεις. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στην πειθώ: είναι ανάγκη να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, να αποσοβήσουμε τη διασπορά του ιού για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο τους επόμενους μήνες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το παράδειγμα του εμβολιασμού των πολιτικών αρχηγών, υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προτείνει να δώσουν πρώτοι οι πολιτικοί αρχηγοί το καλό παράδειγμα, ώστε να πεισθεί και η μειοψηφία, που εμφανίζεται επιφυλακτική στο εμβόλιο κατά του κορονοιού.

Στα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα για την προοπτική κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την επιθετική συμπεριφορά της κατά Ελλάδος και Κύπρου, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «το πλαίσιο του κειμένου συμπερασμάτων θα μπορούσε να είναι καλύτερο και πιο αποφασιστικό. Έχει σημασία πως η ΕΕ δείχνει πως προχωρά στη σωστή κατεύθυνση με αργά βήματα, αλλά δεν πρέπει να κλωτσάμε, να πετάμε το τενεκεδάκι προς τα κάτω». Επεσήμανε, δε, πως επεκτείνεται η λίστα κυρώσεων, πως δίδεται η εντολή στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και 'Αμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ να καταρτίσει έως τον προσεχή Μάρτιο ένα ευρύτερο πλαίσιο για όλο το φάσμα των ευρω - τουρκικών σχέσεων, αλλά και πως επαναλαμβάνεται η καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων. Στα θετικά της Συνόδου, όπως είπε χαρακτηριστικά, κατέταξε το γεγονός ότι ξεπεράστηκε ο σκόπελος για το Ταμείο Ανάκαμψης και ως εκ τούτου η χώρα μας θα έχει τη δυνατότητα σύντομα να αξιοποιήσει τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Σε ερώτηση για δημοσκόπηση που φιλοξενεί η διαδικτυακή εφημερίδα Political, ο κ. Πέτσας, αφού διευκρίνισε πως σημασία έχει η γενική τάση και ότι τα νούμερα, σημείωσε πως αποδεικνύεται πως στα μεγάλα προβλήματα, ήτοι στην οικονομία, τις εξωτερικές μας σχέσεις και την πανδημία του κορονοιού είτε 6, είτε 7, είτε 8 στους 10 πολίτες απαντούν πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει να τους πει τίποτε και ότι αυτό είναι κάτι, που πρέπει να το κρίνει η ίδια. Τόνισε δε, πως η αξιοπιστία με την οποία περιβάλλουν την κυβέρνηση είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε τις εξωγενείς κρίσεις, που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, σε ερώτηση για την υπόθεση της οικίας του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο και τα όσα είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας είπε: «πολύ ωραία η προσπάθεια συμψηφισμού, αλλά δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες έχουν βγάλει για τα συμπεράσματα τους για το λαϊκό παιδί από την Κυψέλη, που τελικώς είναι μεγαλοαστός, που ζει στο Σούνιο και ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

Σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκαναν φύλλο και φτερό τα προσωπικά στοιχεία του πρωθυπουργού και δεν βρέθηκε τίποτε, όλα τα στοιχεία είναι στο φως. Αναφορικά με το σπίτι που διαμένει ο κ. Μητσοτάκης στο Λυκαβηττό, αυτό είναι ιδιόκτητο. Όχι στη λασπομαχία, τα πολιτικά συμπεράσματα έχουν βγει».


Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

22:00 18/3/2024

κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

21:49 18/3/2024

Κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

17:53 17/3/2024

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου..

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

01:19 17/3/2024

Συναυλία στη Μνήμη των 57

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

00:25 17/3/2024

στο ΔΑΚ

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

00:09 17/3/2024

τρεις συλλήψεις

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

23:56 16/3/2024

συνελήφθη μετά από έρευνα

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

22:54 15/3/2024

αυτόφωρες συλλήψεις

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

22:38 15/3/2024

Τα 11 ακίνητα που παρουσιάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Καλαμαριά: Η μητρόπολη προσφέρει σε μαθητές πρωινό, μεσημεριανό και σχολικά είδη (βιντεο)

Καλαμαριά: Η μητρόπολη προσφέρει σε μαθητές πρωινό, μεσημεριανό και σχολικά είδη (βιντεο)

22:21 15/3/2024

συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιουστίνου

Κλασικά Έπιπλα