Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

11/11/2020 17:36    Mένουμε ενεργοί

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τη 2 το μεσημέρι, σας περιμένουμε στη Χ.Α.Ν.Θ. σε μια ειδική εκδήλωση Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς για  δωρεά αίματος και μυελού των οστών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ., αποτελεί  συνδιοργάνωση 16 φορέων της πόλης και θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικού εθελοντισμού της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που ενεργοποιείται και εμπλουτίζεται με την εθελοντική προσφορά αίματος, όταν υπάρχει ανάγκη.

Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία  (μεσογειακή αναιμία). Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες  μυελού των οστών.

Παράλληλα, μια Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο “Πρόσωπα, αλυσίδα ζωής” θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζοντας την αξία του ανθρώπου ως λήπτης και δότης αλληλεγγύης, ένα αναγκαίο δίπολο ρόλων του ανθρώπου στην καθημερινή του ζωή. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέλλα Χαβιαροπούλου, Πηνελόπη Καπετανούδη, Jamil Khan, Ζακλίν Δελασούδα, Μαρίνα Ψάλτη, Πολύμνια Αργύρη και Αγγέλα Βάγια..

Την Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. 

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατών από την Covid -19 λοίμωξη, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών δε θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας, και να μην έχουν συμπτώματα του ιού όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο. Οι εθελοντές αιμοδότες  που επιθυμούν να εγγραφούν και ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων θα δίνουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) σε συντονιστές μεταμοσχεύσεων του ΑΧΕΠΑ.

Η προσέλευση στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Για το ραντεβού τους οι υποψήφιοι δότες μπορούν να δηλώσουν:

ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Χ.Α.Ν.Θ. “Εθελοντική Αιμοδοσία”

στην εκδήλωση στο Facebook

στο τηλέφωνο 231 600 1000 εσωτ. 0884 ή 0894

Και η οργανωτική επιτροπή θα επικοινωνήσει μαζί τους για το ραντεβού.

Φόρμα: Επιθυμώ να δηλώσω εθελοντής αιμοδότης

Τι πρέπει να γνωρίζει ο αιμοδότης

Γιατί να γίνω εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών

 Εκδήλωση Facebook

www.ymca.gr: Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

Πληροφορίες: Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ., Τ: 231 600 1000, εσωτ. 0884 & 0894, e-mail: socialaction@ymca.gr


Επόμενο Προηγούμενο
 

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

20:00 23/6/2025

Τετάρτη 25/6

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Ο Σωκράτης Μάλαμας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

17:00 23/6/2025

23 - 24/6

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση με Παραδοσιακούς Επτανησιακούς Χορούς στην Ε΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

14:06 23/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:43 23/6/2025

Δευτέρα 23/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

18:00 22/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

Αυτό το Σαββατοκύριακο η καρδιά του θεάτρου χτυπά στην Καλαμαριά

17:00 21/6/2025

19/06 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καλαμαριάς

20:00 20/6/2025

παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Κλασικά Έπιπλα