Εμβόλιο : Σημαντική ανακάλυψη προανήγγειλε η γερμανική εταιρεία CureVac

10/11/2020 18:54    video
Στα πρόθυρα «σημαντικής ανακάλυψης» στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac, στην οποία εδώ και λίγους μήνες συμμετέχει και το γερμανικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρίας Φραντς – Βέρνερ Χάας, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο σημερινό πόντκαστ του Στάινγκαρντ, οι πρώτες μελέτες δείχνουν «δυναμική και πολύ αποτελεσματική ανοσοαπόκριση» και τώρα έχει ξεκινήσει η αποφασιστική φάση 2b/3, με 25.000 συμμετέχοντες.

Ο κ. Χάας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εταιρεία του θα λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ το αργότερο την άνοιξη, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται περίπου τρεις μήνες πίσω από τον ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται πως εκτός των BioNTech-Pfizer, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κλείσει προκαταρκτικές συμφωνίες με την γερμανική CureVac και την αμερικανική Moderna.



Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν εμβολιαστεί για τον κοροναϊό 150 εκατ. Ευρωπαίοι

Την ίδια στιγμή, ολόκληρος ο πλανήτης περιμένεις με ανυπομονησία τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer. Σύμφωνα με την γερμανική Bild είναι «έτοιμο» το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech για την προμήθεια του εμβολίου κατά του κοροναϊού που παρασκευάζεται σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Pfizer.

Οι δύο πλευρές είχαν ολοκληρώσει τις συνομιλίες και είχαν καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία από τις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν είχε υπογραφεί το συμβόλαιο. Η διαπραγμάτευση για τους όρους του συμβολαίου έχει σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα θα τεθεί αύριο στο Σώμα των Επιτρόπων, όπου αναμένεται να λάβει και την επίσημη έγκριση. «Είναι όλα εκεί (ενν. στο συμβόλαιο) και τίποτα δεν μπορεί πλέον να το εμποδίσει», ανέφερε στην γερμανική εφημερίδα πηγή της Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ήδη ενήμερη για την διαδικασία «ώστε να μην χρειάζεται να εκφραστούν διαφορετικές ανησυχίες». 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

07:53 16/10/2017

16 Οκτωβρίου

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:11 15/10/2017

Walk for Freedom

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

10:05 15/10/2017

στη Νέα Ραιδεστό

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

09:55 15/10/2017

ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από Δευτέρα

09:53 15/10/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 38 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

09:47 15/10/2017

Εκατοντάδες αγνοούμενοι

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

Ο Τσοχατζόπουλος διεκδικεί πάνω από 200.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο

09:34 15/10/2017

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να δώσει αναβολή

Ξεκινούν οι

Ξεκινούν οι "λοταρίες" της εφορίας

09:28 15/10/2017

Υπεγράφη η σχετική απόφαση - Δείτε τι προβλέπει

Πληρωμή 21 εκατ. ευρώ σε 241.439 δικαιούχους αγρότες - Τα ποσά

Πληρωμή 21 εκατ. ευρώ σε 241.439 δικαιούχους αγρότες - Τα ποσά

09:18 15/10/2017

ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλασικά Έπιπλα