Γυρίσματα στη Μακεδονία για γαλλοβελγικό τηλεπαιχνίδι

30/9/2020 14:53    που έγιναν;
Στον Όλυμπο, το Λιτόχωρο, τη Νιγρίτα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες τα γυρίσματα δημοφιλούς τηλεπαιχνιδιού ταξιδιωτικής περιπέτειας, γαλλοβελγικής συμπαραγωγής. Το σενάριο του τηλεπαιχνιδιού που έχει κοινό εκατομμυρίων τηλεθεατών σε όλη την Ευρώπη, αναπτύσσεται στη λογική της ταξιδιωτικής περιπέτειας, που προβάλλει τον πολιτισμό και την ιστορία στους χώρους των γυρισμάτων, αναδεικνύοντας συνολικά κάθε προορισμό. Στα γυρίσματα συμμετείχε πολυπληθές συνεργείο 120 ατόμων, Ελλήνων και ξένων, ενώ την όλη διαδικασία υποστήριξε ενεργά το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στα γυρίσματα βρέθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ίδρυσε Film Office, βάζοντας τον τόπο στο χάρτη των παγκόσμιων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Επισήμανε, παράλληλα, ότι ένα επεισόδιο του τηλεπαιχνιδιού γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη θερμή υποδοχή που είχε το πολυπληθές συνεργείο από τις τοπικές αρχές αναφέρθηκε η συντονίστρια της παραγωγής στην Ελλάδα Ζακλίν Δασύρα ως εκπρόσωπος της εταιρείας GRFixer. Η ίδια σημείωσε ότι το τηλεπαιχνίδι περιπέτειας γυρίζεται σε διάφορες χώρες εδώ και δεκαπέντε χρόνια, όμως «ήταν η πρώτη φορά που επιλέχθηκε η Ευρώπη και μάλιστα η Ελλάδα ως προορισμός γυρισμάτων».

Σχολίασε, παράλληλα, ότι οι ξένες κινηματογραφικές παραγωγές αναδεικνύουν την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με οφέλη και στον τουρισμό. Ειδικά για το Film Office είπε ότι υποστήριξε την οργάνωση των γυρισμάτων, παρείχε μεγάλη διευκόλυνση με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες κινηματογράφησης και να διευθετηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν. «Είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρίες παραγωγής που συνεργάζονται με ξένα συνεργεία να έχουν την στήριξη των Film Offices και ως εκ τούτου τους ευχαριστούμε θερμά», πρόσθεσε.

Απόλυτα ικανοποιημένος από τα γυρίσματα στην Ελλάδα δήλωσε και ο ξένος επικεφαλής της παραγωγής της γαλλοβελγικής εταιρείας «Eccholine» Σάφι Ντεχίλι (Safi Dehili). «Ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα την Ελλάδα για γυρίσματα μετά από πολλά χρόνια κινηματογράφησης ανά τον κόσμο. Κρατώ τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και το θερμό καλωσόρισμα που είχαμε σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Film Office της Περιφέρειας, αλλά και το Δήμο Θεσσαλονίκης, που διευκόλυναν τις διαδικασίες των γυρισμάτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισήμανε.

 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

12:01 17/3/2025

Τρίτη 18/03

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:49 17/3/2025

Δευτέρα 17/3

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

18:10 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

16:00 16/3/2025

Δευτέρα 17/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Κλασικά Έπιπλα