Και τον Σεπτέμβριο η μείωση 40% των ενοικίων επιχειρήσεων

1/9/2020 13:26    υπουργός Οικονομικών
Παρατείνεται κατά έναν μήνα- και τον Σεπτέμβριο-, το καθεστώς της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων επιχειρήσεων στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα συνεχιστεί τόσο σε υποχρεωτική, όσο και σε εθελοντική μορφή (συμφωνία μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών).

Στην περίπτωση υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40%, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δικαιούνται επιστροφή φόρου ίση με το 30% του ποσού που απώλεσαν. Το ποσό αυτό θα συμψηφιστεί με τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ εφέτος, με εξαίρεση τις δόσεις ρυθμίσεων. Επίσης, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημία, προβλέπεται και αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και παράταση προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε και τα εξής:

*Η μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο θα εξεταστεί εάν θα ισχύσει και το 2021.

*Στο πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, θα περιληφθούν προσωρινές αλλά και μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών. Ο χρόνος υλοποίησης των μόνιμων μειώσεων φόρων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

*Θα υπάρξει σύντομα καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται στη ΔΕΘ.

*Εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει ο τρίτος κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής», ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

*Έχει αποφασιστεί η ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης των Ενόπλων Δυνάμεων, αρχής γενομένης από το τρέχον έτος. Η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο κονδύλι που θα διατεθεί για τη στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων με εξοπλιστικά- και όχι μόνο- προγράμματα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Αλλάζει το σύστημα για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Αλλάζει το σύστημα για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

07:20 19/10/2017

Καταργείται από το νέο έτος το όριο των 200 επισκέψεων

Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

07:15 19/10/2017

ΟΥΝΕΣΚΟ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ

07:13 19/10/2017

19 Οκτωβρίου

Πέθανε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη

Πέθανε η ηθοποιός Βέτα Μπετίνη

07:10 19/10/2017

Την δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε η κόρη της

Η Μητρόπολη, μας καλεί στην εκδήλωση: Σοφία Βέμπο-Φωνή Ελληνίδας

Η Μητρόπολη, μας καλεί στην εκδήλωση: Σοφία Βέμπο-Φωνή Ελληνίδας

06:34 19/10/2017

Κυριακή 22 Οκτωβρίου

Νέες κατηγορίες και ποινική δίωξη κατά του τέως δημάρχου Καλαμαριάς κ. Οικονομίδη

Νέες κατηγορίες και ποινική δίωξη κατά του τέως δημάρχου Καλαμαριάς κ. Οικονομίδη

11:58 18/10/2017

Μετά τις κατηγορίες για αδήλωτα εισοδήματα 1,2 εκατ. ευρώ

Την εκθεση ΤΕΜΠΛΟΝ θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Την εκθεση ΤΕΜΠΛΟΝ θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

11:44 18/10/2017

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Η Οικία Τέλλογλου ανοίγει ξανά για το κοινό

Η Οικία Τέλλογλου ανοίγει ξανά για το κοινό

11:36 18/10/2017

στην πλατεία Αριστοτέλους

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα από τον δήμο Θεσσαλονίκης

11:17 18/10/2017

σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων

Πώς θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας

Πώς θα υλοποιηθεί η ενισχυτική διδασκαλία στα γυμνάσια της χώρας

11:12 18/10/2017

ΦΕΚ

Κλασικά Έπιπλα