Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας «δείχνει» εδώλιο σε περισσότερα από 30 πρόσωπα στο Ιπποκράτειο

31/8/2020 23:33    για υπόθεση με προμήθειες αντιδραστηρίων
 Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να οδηγηθεί υπόθεση με υπέρογκες προμήθειες αντιδραστηρίων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

   Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση που ερευνάται τα τελευταία χρόνια από τη Δικαιοσύνη φέρεται να είναι πρώην διευθύντρια ανοσολογικού εργαστηρίου του παραπάνω Νοσοκομείου, για την οποία η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών εισηγείται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, να παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες («ξέπλυμα βρόμικου χρήματος»). Εκτός από την παραπάνω κατηγορούμενη, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να δικαστούν ο σύζυγός της αλλά και περισσότεροι από τριάντα εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που διώκονται για ηθική αυτουργία στην απιστία.

   Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από επώνυμες καταγγελίες που έφτασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και προκάλεσαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με πόρισμα που κατέθεσαν Επιθεωρητές Υγείας, στο οποίο στηρίζεται το κατηγορητήριο, η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο φέρεται να ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ και αφορά την περίοδο 2008-2013.

   Από την έρευνα προέκυψε ότι το επίμαχο διάστημα, οι προμήθειες αντιδραστηρίων από φαρμακευτικές εταιρείες ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες τις πραγματικές ανάγκες, με τις πλεονάζουσες ποσότητες να καταστρέφονται -όπως αναφέρονταν στις αρχικές καταγγελίες- χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής. Τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια χρησιμοποιούνταν για εξετάσεις, οι οποίες αφορούν ασθένειες όπως λευχαιμία ή νοσήματα του μυελού των οστών.

   Από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της βασικής κατηγορούμενης και του συζύγου της βρέθηκαν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

   Για την παραπομπή ή μη των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα, με βούλευμα, το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Το σχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 120 δόσεις

Το σχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 120 δόσεις

10:18 17/9/2017

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

Τι αλλάζει στις ασφαλιστικές εισφορές

10:13 17/9/2017

υπουργείο Εργασίας

Αποφάσισαν task force για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

Αποφάσισαν task force για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό

10:04 17/9/2017

συγκρότηση συντονιστικού οργάνου

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

10:01 17/9/2017

ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Regis

Ο Σεραφείμ Σίλας έρχεται Θεσσαλονίκη

Ο Σεραφείμ Σίλας έρχεται Θεσσαλονίκη

09:35 17/9/2017

«Η ιστορία του ελληνικού έθνους -αλλιώς»

Χωρίς νυχτερινή βάρδια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Χωρίς νυχτερινή βάρδια το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

09:21 17/9/2017

κινητοποιήσεις

2ο Kapani Project

2ο Kapani Project

09:06 17/9/2017

Line Up - performances - movies

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

08:38 17/9/2017

λόγω ΔΕΘ

Παγκόσμια Εβδομάδα Ιδιοπαθούς Πνευμονικής Ίνωσης

Παγκόσμια Εβδομάδα Ιδιοπαθούς Πνευμονικής Ίνωσης

08:34 17/9/2017

μία σπάνια και θανατηφόρα νόσος

Εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης

Εορτή των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης

08:30 17/9/2017

17 Σεπτεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα