ΗΠΑ: Εκκένωση περιοχών στη Λουιζιάνα ενόψει δίδυμων τυφώνων

24/8/2020 03:00    ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19
Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας διατάχθηκαν την Κυριακή να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς οι τυφώνες που αναμένονται στην περιοχή, ο ένας μετά τον άλλον, αυτήν την εβδομάδα, προβλέπεται ότι θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.

Η τροπική καταιγίδα Μάρκο θα πλήξει τη Δευτέρα τα παράλια της Λουιζιάνας με ανέμους η ταχύτητα των οποίων πλησιάζει εκείνη των τυφώνων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Θα ακολουθήσει η καταιγίδα Λάουρα, που σήμερα βρίσκεται πάνω από τη Δομινικανή Δημοκρατία και αναμένεται να περάσει από την Ισπανιόλα και την Κούβα και να ενισχυθεί σε τυφώνα, προτού πλήξει τη Λουιζιάνα, την Πέμπτη.

Οι δίδυμοι τυφώνες που θα φτάσουν στις ακτές των ΗΠΑ σε διάστημα λίγων ημερών ο ένας από τον άλλον «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών», προειδοποίησε η Στέισι Στιούαρτ, του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων.

Αξιωματούχοι της παράκτιας κομητείας Λαφούρς Πάρις της Λουιζιάνας διέταξαν σήμερα το μεσημέρι την υποχρεωτική απομάκρυνση των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό για το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης, καλώντας τα πλοία που βρίσκονται εκεί να σχεδιάσουν τη μετακίνησή τους σε άλλα σημεία.

Η πιθανότητα πλημμύρας εντείνει τις ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19. Το Πανεπιστήμιο Τουλέιν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το κέντρο όπου διενεργούνται διαγνωστικά τεστ τη Δευτέρα λόγω του φόβου της πλημμύρας και μιας ενδεχόμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης. Προέτρεψε τους φοιτητές να τηρούν τις οδηγίες περί τήρησης των αποστάσεων.

Στον Γκραντ Αϊλ, στο νότιο άκρο της Πολιτείας, οι υπηρεσίες τοποθετούν σακιά με άμμο για να ενισχύσουν τα φράγματα ενώ οι εταιρείες ενέργειας, όπως η BP, η Chevron και η Royal Dutch Shell, συνεχίζουν να αποσύρουν εργαζομένους από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και σταματούν την παραγωγή τους στον Κόλπο του Μεξικού.


newsbeast
Επόμενο Προηγούμενο