ΗΠΑ: Εκκένωση περιοχών στη Λουιζιάνα ενόψει δίδυμων τυφώνων

24/8/2020 03:00    ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19
Οι κάτοικοι της Λουιζιάνας διατάχθηκαν την Κυριακή να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς οι τυφώνες που αναμένονται στην περιοχή, ο ένας μετά τον άλλον, αυτήν την εβδομάδα, προβλέπεται ότι θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις.

Η τροπική καταιγίδα Μάρκο θα πλήξει τη Δευτέρα τα παράλια της Λουιζιάνας με ανέμους η ταχύτητα των οποίων πλησιάζει εκείνη των τυφώνων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Θα ακολουθήσει η καταιγίδα Λάουρα, που σήμερα βρίσκεται πάνω από τη Δομινικανή Δημοκρατία και αναμένεται να περάσει από την Ισπανιόλα και την Κούβα και να ενισχυθεί σε τυφώνα, προτού πλήξει τη Λουιζιάνα, την Πέμπτη.

Οι δίδυμοι τυφώνες που θα φτάσουν στις ακτές των ΗΠΑ σε διάστημα λίγων ημερών ο ένας από τον άλλον «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παρατεταμένη περίοδο επικίνδυνων καιρικών συνθηκών», προειδοποίησε η Στέισι Στιούαρτ, του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων.

Αξιωματούχοι της παράκτιας κομητείας Λαφούρς Πάρις της Λουιζιάνας διέταξαν σήμερα το μεσημέρι την υποχρεωτική απομάκρυνση των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμό για το λιμάνι της Νέας Ορλεάνης, καλώντας τα πλοία που βρίσκονται εκεί να σχεδιάσουν τη μετακίνησή τους σε άλλα σημεία.

Η πιθανότητα πλημμύρας εντείνει τις ανησυχίες για την εξάπλωση της Covid-19. Το Πανεπιστήμιο Τουλέιν, ο μεγαλύτερος ιδιώτης εργοδότης στη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει το κέντρο όπου διενεργούνται διαγνωστικά τεστ τη Δευτέρα λόγω του φόβου της πλημμύρας και μιας ενδεχόμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης. Προέτρεψε τους φοιτητές να τηρούν τις οδηγίες περί τήρησης των αποστάσεων.

Στον Γκραντ Αϊλ, στο νότιο άκρο της Πολιτείας, οι υπηρεσίες τοποθετούν σακιά με άμμο για να ενισχύσουν τα φράγματα ενώ οι εταιρείες ενέργειας, όπως η BP, η Chevron και η Royal Dutch Shell, συνεχίζουν να αποσύρουν εργαζομένους από τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και σταματούν την παραγωγή τους στον Κόλπο του Μεξικού.


newsbeast
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 15/8/2025

Παρασκευή 15/8

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Ο Manu Chao επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

18:00 14/8/2025

Τα τελευταία χρόνια, κάτι … ιδιαίτερο συνδέει τον Manu Chao με τη Θεσσαλονίκη!

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Τελευταίο φιλικό της εθνικής με το Μαυροβούνιο

16:00 14/8/2025

Πού θα δείτε τον αγώνα και τι ώρα

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Καλαμαριάς και Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς

11:14 14/8/2025

«Ερμής» και «Ίριδα – Κέντρο Γυναικών»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 14/8/2025

Πέμπτη 14/8

Thessaloniki Beer Festival 2025

Thessaloniki Beer Festival 2025

20:59 13/8/2025

25 Σεπτεμβρίου – 28 Σεπτεμβρίου

81 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς

81 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς

13:10 13/8/2025

Στις 13 Αυγούστου 1944

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 13/8/2025

Τετάρτη 13/8

Το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στον Φοίνικα

Το παραδοσιακό πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στον Φοίνικα

20:55 12/8/2025

13/08 - 14/08

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στην Καλαμαριά

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στην Καλαμαριά

12:07 12/8/2025

Ποιες οδοί επηρεάζονται

Κλασικά Έπιπλα