Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

16/8/2020 12:24    βιντεο
Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο και τους Άρη Ραβανό και Νικήτα Κορωνάκη, μίλησαν οι κ.κ. Αναστασία Γκίκα, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Βαγγέλης Μπουντουλούλης, Γενικός Γραμματέας της ΟΛΜΕ, αναφορικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες αναμένεται το άνοιγμα των σχολείων.

«Ετοιμαζόμαστε σιγά - σιγά. Είναι μια διαδικασία καθημερινή. Έχουμε ξεκινήσει τις τοποθετήσεις των νεοδιορισμένων. Σε λίγες ημέρες θα καλέσουμε και τους αναπληρωτές για να λάβουν θέση. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι την 1η Σεπτέμβρη τα σχολεία, ώστε το σχολείο να ξεκινήσει στις 7 του μήνα. Έχουμε δύο σενάρια που είναι τα επικρατέστερα, τα οποία συζητήσαμε πριν από δύο περίπου εβδομάδες με τους ειδικούς, σε τηλεδιάσκεψη. Το πρώτο σενάριο είναι της πλήρους κανονικότητας, δηλαδή να πάνε κανονικά τα παιδιά στα σχολεία με τα αυξημένα τα μέτρα προστασίας, έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο της χρήσης μάσκας από όλους και φυσικά την τήρηση της αποστασιοποίησης που τα παιδιά μας την ενστερνίστηκαν. Το δεύτερο σενάριο είναι να ξεκινήσουμε όπως ξεκινήσαμε και τον Μάιο και τον Ιούνιο, με λιγότερα από 15 παιδιά στην τάξη και εκ περιτροπής. Θα γίνουν και άλλες συζητήσεις ως την τελική απόφαση. Οι τελικές αποφάσεις για να φτάσουμε να ανοίξουμε τα σχολεία τον Μάιο ελήφθησαν μια βδομάδα πριν, ώστε ένα λάβουμε υπόψιν κάθε λεπτομέρεια σε ό,τι αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε η κ. Γκίκα.

«Υπάρχει ένα μπλέξιμο μεταξύ της υγείας, της πολιτικής και της οικονομίας. Εμείς πιστεύουμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δίνει μάθημα. Αν δεν δοθεί ενίσχυση δεν θα έχουμε επιτυχία. Από το υπουργείο Παιδείας δεν παρατηρήσαμε κάτι ιδιαίτερο σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία κατά το καλοκαίρι. Εμείς είμαστε έτοιμοι και για τα δύο σενάρια. Σε περίπτωση που πάνε όλα τα παιδιά σχολείο, θα πρέπει να ληφθούν τα μέτρα που είπε η κ. Γκίκα. Εμείς λέμε λιγότερους μαθητές ανά τάξη», είπε από την πλευρά του ο κ. Μπουντουλούλης.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των πανεπιστημίων, η κ. Γκίκα είπε ότι «τα πανεπιστήμια έχουν ανεξαρτησία και ουσιαστικά αποφασίζουν από μόνοι τους. Έχουν αναβαθμίσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση», ενώ σε ό,τι αφορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση τόνισε ότι «βεβαίως και υπάρχει το σενάριο της τηλεκπαίδευσης».


φωτο intime

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/7/2025

Σάββατο 19/7

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

20:40 18/7/2025

Τετάρτη 23/7

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

20:00 18/7/2025

Πέμπτη 24/7

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

12:39 18/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/7/2025

Παρασκευή 18/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα