Εκδηλώσεις για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

3/8/2020 14:52    Τι φεγγάρι απόψε!
«Τι φεγγάρι απόψε! Όταν έχει φεγγάρι, μεγαλώνουν οι σκιές μες στο σπίτι, αόρατα χέρια τραβούν τις κουρτίνες, ένα δάχτυλο αχνό γράφει στη σκόνη του πιάνου λησμονημένα λόγια - δε θέλω να τ’ ακούσω. Σώπα...», γράφει ο Γιάννης Ρίτσος στην πολυαναγνωσμένη και πολυερμηνευμένη «Σονάτα του Σεληνόφωτος», και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, συμμετέχοντας και φέτος στον πανελλαδικό θερινό εορτασμό των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, «βάζει» το ...φυσικό σκηνικό και προσφέρει μια ειδυλλιακή παράσταση- ανάγνωση του ποιητικού έργου.

Το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του σεληνόφωτος» διαβάζει (σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Παρασκευόπουλου και «ζωντανή» μουσική του Μάνου Μυλωνάκη) η ηθοποιός Γιώτα Φέστα, σε συνδιοργάνωση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Η ανάγνωση -παράσταση θα γίνει στο ...φυσικό σκηνικό του Αρχαίου Θέατρου Μίεζας, σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στις 22:00, ενώ μια ώρα νωρίτερα (στις 21:00), στον Αύλειο χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, θα δοθεί συναυλία με το ΤΡΙΟ Χάικ Γιατζιτζιάν (ούτι). Στη συναυλία, με τίτλο «Μουσική χωρίς σύνορα. Μία διαδρομή μεταξύ Ανατολής και Δύσης», συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Κοντογιάννης/κρητική λύρα- κρουστά, Τάσος Πούλιος/κανονάκι-φωνή, φιλική συμμετοχή: Γιώργος Σκηπητάρης/καβάλ. Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία θα διατίθεται στον χώρο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων 90’ πριν από την έναρξή τους.

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο, ενώ η ΕΦΑ Ημαθίας παρακαλεί τους θεατές να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού της για την κίνησή τους στον χώρο, να μην μετακινούνται από τις θέσεις τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να κρατούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μ. μεταξύ τους. Την ίδια μέρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα.

Με ξεναγήσεις (δύο ξεναγήσεις των είκοσι ατόμων) στις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» και «Μνήμη και... Λίθοι» , μεταξύ 20:00-21:00, τιμά τη βραδιά της πανσελήνου το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις εν λόγω εκθέσεις έως τις 23:00.


ΑΜΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 3/8/2025

Κυριακή 3/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 2/8/2025

Σάββατο 2/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 1/8/2025

Παρασκευή 1/8

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθη νέος συρμός

Μετρό Θεσσαλονίκης: Παρελήφθη νέος συρμός

11:00 31/7/2025

Μέχρι πότε οι υπόλοιποι 12

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 31/7/2025

Πέμπτη 31/7

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

Η τελευταία «Μουσική Πέμπτη» του Ιουλίου γίνεται… Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας

20:00 30/7/2025

31/07 - 9:00 μμ - 11:30 μμ

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση»

17:13 30/7/2025

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Πολύωρη Σύσκεψη Εργασίας στα γραφεία του Μετρό Θεσσαλονίκης

13:00 30/7/2025

Για την ολοκλήρωση της οδού Πόντου

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

Ο Δήμος Καλαμαριάς προμηθεύτηκε νέα πλυστικά μηχανήματα

11:00 30/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για καθαρούς και φιλόξενους δημόσιους χώρου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 30/7/2025

Τετάρτη 30/7

Κλασικά Έπιπλα