Ανοίγει αύριο τις πύλες του το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

31/5/2018 16:42    37ο
Τις πύλες της ανοίγει αύριο μια από τις σημαντικότερες γιορτές του πολιτισμού που αποτελεί θεσμό για την πόλη και δεν είναι άλλη από το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Το φετινό φεστιβάλ βιβλίου, είναι αφιερωμένο στον ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντζο Κορνάρο, στα πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και τη συμμετοχή περισσότερων από 150 εκδότες από όλη τη χώρα, το φεστιβάλ βιβλίου θα μετατρέψει για μια ακόμη χρόνια τη Θεσσαλονίκη σε κέντρο του πολιτισμού και φυσικά του βιβλίου. Ακόμη, θα παρευρεθούν πάνω από 300 συγγραφείς, που θα υπογράψουν βιβλία και θα συνομιλήσουν με αναγνώστες.

Σύμφωνα με το thestival, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα σχετικά με την έναρξη του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης κάλεσε το κοινό να στηρίξει αυτό το τεράστιο εγχείρημα, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία του φεστιβάλ τόσο για το βιβλίο αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Κάθε χρόνο παρά την οικονομική κρίση εκδίδονται ενδιαφέροντα βιβλία. Αυτό αποδεικνύει ότι το βιβλίο αντέχει στον χρόνο και έχει αγαπηθεί από τους αναγνώστες της πόλης αλλά και των επισκεπτών της. Όλα αυτά τα χρόνια οι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί από γενιά σε γενιά και σε όλη την οικογένεια με το φεστιβάλ βιβλίου, είναι κάτι που συνδυάζεται με τη βόλτα τους στην όμορφη παραλία του Λευκού Πύργου». υπογράμμισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Αναφερόμενος στα... μπουρίνια που κάθε χρόνο πλήττουν το φεστιβάλ βιβλίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, ανέφερε χαριτολογώντας πως τα μπουρίνια ήταν εκείνα που καθιέρωσαν το φεστιβάλ, ευχήθηκε ωστόσο να μην κάνουν φέτος την εμφάνισή τους.

Ωστόσο, τόνισε πως σε περίπτωση κακοκαιρίας το φεστιβάλ βιβλίου δεν κινδυνεύει καθώς οι εγκαταστάσεις είναι καλές.

Φέτος μάλιστα είναι η πρώτη χρόνια που στο φεστιβάλ βιβλίου συμμετέχει και το Πωλητήριο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

Η υπεύθυνη του πωλητήριου του ιδρύματος, Εύη Χατζημιχαήλ, αναφέρθηκε στη μεγάλη αυτή συνεργασία επισημαίνοντας πως το πωλητήριο επιθυμεί να στηρίξει τόσο τον θεσμό και το βιβλίο όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Το φετινό φεστιβάλ βιβλίου για μια ακόμη φορά θα φέρει το βιβλίο κοντά στο κοινό δίνοντας το «παρών» στην παραλία του Λευκού Πύργου, από το Βασιλικό Θέατρο έως και τη στάση Στρατηγείου.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του αύριο το απόγευμα στις 6:30 περιμένοντας τους Θεσσαλονικείς να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν τον μαγευτικό κόσμο του βιβλίου.

Τα επίσημα εγκαίνια του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου στις 7:45 στον χώρο που βρίσκεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ημέρες διεξαγωγής: 1-17 Ιουνίου

Οι ώρες λειτουργίας

Καθημερινά από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ
Τις Κυριακές από το πρωί 11:00 έως 14:00 και το απόγευμα 18:30 - 23:00




Επόμενο Προηγούμενο
 

Ανακοίνωση για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς

Ανακοίνωση για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς

20:00 25/4/2025

Σαββάτο 26/04

H Miss Monique στο reworks agora 2025

H Miss Monique στο reworks agora 2025

18:00 25/4/2025

Κυριακή 25/5

Διεθνής Ημέρα Χορού 2025 στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

Διεθνής Ημέρα Χορού 2025 στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

17:00 25/4/2025

Τρίτη 29/4

Μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς

Μαραθώνιος αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καλαμαριάς

13:10 25/4/2025

26/04 - 27/04

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 25/4/2025

Παρασκευή 25/4

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

Game of Skate Η «τέχνη» του δρόμου συναντά την «Επίμονη Τέχνη» στο κέντρο της Καλαμαριάς

20:00 24/4/2025

27/04 - 5:00 μμ - 7:00 μμ

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

H Καλαμαριά επίκεντρο της ελληνικής ξιφασκίας

15:00 24/4/2025

Στο ΔΑΚ το Πανελλήνιο Κύπελλο παίδων, ανδρών και γυναικών από τις 25/04 - 27/04

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

Η Καλαμαριά βάζει «Καθρέφτες» στην ενδοοικογενειακή βία

11:15 24/4/2025

Το πολυβραβευμένο έργο στη σκηνή του «Μελίνα Μερκούρη» από 25/04 - 9:00 μμ - 27/04 - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 24/4/2025

Πέμπτη 24/4

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

«Μαύρη Σαμπούκα»: Η κωμωδία φαινόμενο ρίχνει αυλαία στη Θεσσαλονίκη

20:18 23/4/2025

Από Παρασκευή 25/4

Κλασικά Έπιπλα