Σημαντική στροφή των Ελλήνων προς τον αυνανισμό κατά τη διάρκεια της καραντίνας!

15/7/2020 19:25    έρευνα
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από το του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας σχετικά με την σεξουαλική ζωή των Ελλήνων κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Αυτή, πραγματοποιήθηκε από την 01/05/2020, όπου ολοκληρώθηκαν 40 ημέρες καραντίνας, έως τις 30/06/2020 σηματοδοτώντας τους 2 πρώτους μήνες μετάβασης από την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας στην σταδιακή άρση των μέτρων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1623 άτομα, εκ των οποίων 42% (682) ήταν άνδρες και 58% (941) γυναίκες. Η κυρίαρχη ηλικιακή ομάδα που έλαβε μέρος στην έρευνα ήταν εκείνη των 31 έως 50 ετών. 





Το 82% του δείγματος ήταν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το 17% είχε ολοκληρώσει σπουδές δευτεροβάθμιας και το 1% πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το μεγαλύτερο πλήθος των συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος στην έρευνα ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι (36%), ακολουθούμενοι από τους ελεύθερους επαγγελματίες (20%) και τους δημόσιους υπαλλήλους (17%), με τους ανέργους να έπονται με ποσοστό 12% και τους συνταξιούχους, όσους ασχολούνται με τα οικιακά τους άεργους και τους εισοδηματίες να συμπληρώνουν το δείγμα (6%, 6%, 1% και 1% αντίστοιχα).






Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, 20% των συμμετεχόντων ήταν σε αναστολή εργασίας, ενώ 30% δεν είχε καμιά εργασία. 

Οι έγγαμοι ήταν η κυρίαρχη κοινωνική ομάδα που καταγράφηκε στην έρευνα καθώς αποτέλεσαν το 53% του δείγματος, ενώ ακολούθησαν οι άγαμοι (21%), εκείνοι που συμβιώνουν σε σχέση (19%) και οι διαζευγμένοι (6%).


Βασικά συμπεράσματα έρευνας

24% του δείγματος στράφηκε στον αυνανισμό και το πορνό στη διάρκεια της καραντίνας.
44% των συμμετεχόντων κράτησαν σταθερή τη σεξουαλική τους ζωή και 17% την αύξησαν.
19% των συμμετεχόντων «είδε» τη σεξουαλική του ζωή να πέφτει, ενώ το 6% απέφυγε τις σεξουαλικές επαφές λόγω κορωνοιού.

Οι έγγαμοι παρουσίασαν μικρότερη μείωση της σεξουαλικής τους ζωής (16% των συμμετεχόντων), διατηρώντας τη περισσότερο σταθερή, παρουσιάζοντας ωστόσο και μικρότερη αύξηση (19% των συμμετεχόντων), συγκριτικά με τους άγαμους και εκείνους που συμβιώνουν σε σχέση.

Εκείνοι που συμβιώνουν παρουσίασαν μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής τους ζωής (23% των συμμετεχόντων), αλλά και μεγαλύτερη αύξηση (24% των συμμετεχόντων) συγκριτικά με άγαμους και έγγαμους.

Οι άγαμοι φαίνεται να επηρεάστηκαν περισσότερο από την καραντίνα, καθώς τους πρώτους 2 μήνες μετά το τέλος της, το 9% των άγαμων έχει αυξήσει τη σεξουαλική του ζωή, ενώ το 23% έχει βιώσει μείωση.

Η μεγαλύτερη μείωση της σεξουαλικής ζωής παρατηρείται στην ηλικιακή ομάδα των 41-50 ετών (29% όσων δήλωσαν ότι μειώθηκε η σεξουαλική τους ζωή ανήκουν στην ομάδα αυτή).

32% των συμμετεχόντων κρίνουν τη σεξουαλική τους ζωή ως «κακή».
6% των συμμετεχόντων έδειξαν ενδιαφέρον στην πιθανότητα του να κάνουν παιδί στη διάρκεια της καραντίνας.
12% του δείγματος αποφάσισε να χωρίσει.
36% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι θα υπάρξει επιδείνωση στις διαπροσωπικές σχέσεις από την καραντίνα και μετά.
39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι απειλείται από πιθανό χωρισμό.
31% θεωρεί ότι θα μειωθεί η αναζήτηση νέας σχέσης λόγω φόβου μόλυνσης, ενώ 12% απαξιώνει τη σχέση ως μη αναγκαία.
74% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι η σεξουαλική ζωή θα μειωθεί λόγω της πανδημίας (φόβος μόλυνσης, καταθλιπτική διάθεση).






news4health

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 5/6/2025

Πέμπτη 5/6

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Γιορτή Πανσελήνου 2025 σε Ρυθμούς Ντίσκο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

20:00 4/6/2025

Παρασκευή 13/6

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

Δράσεις προληπτικής υγείας στην Καλαμαριά

16:00 4/6/2025

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (Κ.Ομ.Υ) του ΕΟΔΥ

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

Χαμόγελα, ποδήλατα και μαθήματα ζωής στην Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Καλαμαριά

11:17 4/6/2025

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 4/6/2025

Τετάρτη 4/6

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θεατρικό Έργο “Αχ Αυτά τα Φαντάσματα” στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 3/6/2025

5 - 6/6

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Έναρξη καταθέσεων για ελληνικές ταινίες

17:03 3/6/2025

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

15:38 3/6/2025

Πώς γίνεται η διαδικασία

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά τα καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

11:36 3/6/2025

Δευτέρα 9/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Κλασικά Έπιπλα