«Ρωσική ρουλέτα» τα ελληνικά πορνεία - Δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, λένε οι ιερόδουλες

6/7/2020 16:49    Ανεφάρμοστα είναι τα μέτρα
Ανεφάρμοστα είναι τα μέτρα προφύλαξης στους οίκους ανοχής, επισημαίνουν ιερόδουλες που εργάζονται σε ελληνικά πορνεία, σε συνέντευξή τους στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). 
    
Σε μεγάλο οίκο ανοχής στο καρδιά των Αθηνών, ιερόδουλες από την Βενεζουέλα νιώθουν ανακούφιση επιστρέφοντας στη δουλειά. 

Από τα μέσα Ιουνίου έχουν μια σταθερή ροή πελατών όταν  επετράπη στους ελληνικούς οίκους ανοχής να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους μετά από τρίμηνο lockdown για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
  
Ενώ οι περισσότεροι Έλληνες κρατούν τις κοινωνικές αποστάσεις, πολλές ιερόδουλες δεν έχουν επιλογή από το να επιστρέψουν στη δουλειά, σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα. 
  
«Προσπάθησα να κοιμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερο για να ξεχάσω την πείνα μου κατά τη διάρκεια αυτών των τριών μηνών», δηλώνει η Μπέλα, μητέρα ενός παιδιού, την ώρα που μία άλλη γυναίκα καθαρίζει και αερίζει το δωμάτιό της για τον επόμενο πελάτη.
 
Ο κατάλογος με τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας ανακοινώθηκε από τις ελληνικές αρχές για την προστασία των πελατών και των εργαζομένων, οι οποίοι είναι πιο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να μολυνθούν από τη νόσο Covid-19 σχεδόν από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα.

Ωστόσο, τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν, υποστηρίζουν οι εργαζόμενες στους οίκους ανοχής μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Είναι αστεία», δήλωσε η Δήμητρα Κανελλοπούλου, πρόεδρος της Ένωσης Ιερόδουλων στην Ελλάδα.
 
 Η ίδια επισημαίνει ότι έχει βάλει ένα χάρτινο σεντόνι στο κρεβάτι, το οποίο ο πελάτης το σκίζει μόλις μπαίνει στο δωμάτιο. 

«Λένε να μην κάνεις χειραψία με τον πελάτη στην αίθουσα αναμονής και μετά πηγαίνεις μέσα στο δωμάτιο και όλα συμβαίνουν», είπε. «Ποιο είναι το νόημα;».

 Oι ιερόδουλες θα πρέπει να «τηρούν τις αποστάσεις» και να αποφεύγουν την επαφή «πρόσωπο με πρόσωπο» ενώ η χρήση μάσκας «θα μπορούσε να αποτελέσει ως μέρος του παιχνιδιού», προτείνουν οι κανόνες.

«Είναι όμως αστείο. Πώς ένα κορίτσι θα ευχαριστήσει έναν πελάτη με μάσκα; Πρέπει να βάλει φερμουάρ στη μάσκα;», διερωτάται η Κατερίνα, η οποία διευθύνει ένα άλλο πορνείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κατάλογος των μέτρων περιλαμβάνει επίσης την υποχρέωση διατήρησης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των πελατών σε σφραγισμένο φάκελο επί τέσσερις εβδομάδες για παρακολούθηση και ανίχνευση.

Φύλλα λευκού χαρτιού είναι κολλημένα στους καναπέδες στην αίθουσα αναμονής για να υπενθυμίσουν στους πελάτες να τηρούν τις αποστάσεις.

«Η δουλειά μας είναι βασικά ρώσικη ρουλέτα. Βάζουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας σε κίνδυνο, διαφορετικά θα λιμοκτονήσουμε», επισημαίνει η τρανσέξουαλ Άννα Κουρούπου, που ηγείται της «Red Umbrella Athens», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει τις ιερόδουλες.

«Αυτή είναι ίσως η χειρότερη περίοδος για το επάγγελμα», είπε. «Τα πράγματα ήταν πραγματικά άσχημα όταν ξέσπασε το AIDS, αλλά τότε ύστερα από μερικούς μήνες, ξέραμε ότι η χρήση προφυλακτικού θα μας κρατούσε ασφαλείς. Τώρα δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτούμε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την «Red Umbrella», στην Αθήνα πάνω από 600 πορνεία λειτουργούν παράνομα στην Ελλάδα.

«Βασικά δεν υπάρχει κτίριο που να πληροί τα κανόνες προφύλαξης σε σε όλη την Αθήνα», δηλώνει ο Δημήτρης Μωραΐτης, δικηγόρος της Ένωσης Ιερόδουλων.
 
 «Υπάρχουν περισσότεροι από 100 χιλιάδες άτομα που εργάζονται στον κλάδο και μόνο εκείνοι με άδεια λειτουργίας μπορούν να λάβουν οικονομική βοήθεια από το κράτος, κι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου», είπε.

Ως μέρος των μέτρων προστασίας, οι ελληνικές αρχές προτείνουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες για την πληρωμή των υπηρεσιών, κάτι που είναι αδύνατο στις επιχειρήσεις που λειτουργούν παράνομα.


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 19/7/2025

Σάββατο 19/7

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Κατερίνα Κίτσου & PerHaRps στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

20:40 18/7/2025

Τετάρτη 23/7

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

Ανοιχτή Συναυλία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για τη Γιορτή της Δημοκρατίας 2025

20:00 18/7/2025

Πέμπτη 24/7

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ακτών της Καλαμαριάς

12:39 18/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/7/2025

Παρασκευή 18/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα