Νέες μαρτυρίες για τον ψευτογιατρό - Έβρισκε «πελάτες» σε ΜΕΘ

2/7/2020 23:11    βιντεο
Την πίστη των ανθρώπων στον Θεό και την απελπισία των ασθενών και των συγγενών τους, εκμεταλλευόταν ο 47χρονος που υποδυόταν τον γιατρό. Όπως αποκαλύπτεται από νέες μαρτυρίες που φέρνει στο φως το MEGA, o ψευτογιατρός «ψάρευε» θύματα στα μοναστήρια και στις εντατικές των νοσοκομείων...

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες ανθρώπων που εξαπάτησε ο 47χρονος Νίκος Κοντοστάθης. Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη τα χρήματα που είχε καταφέρει να αποσπάσει από τα θύματα του καθώς δεν βρέθηκαν παρά τις επισταμένες έρευνες στα δωμάτια της βίλας του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Το «ψάρεμα» θυμάτων στο Άγιο Όρος

Ο 47χρονος παρουσιαζόταν και εκεί ως δόκτορ Κόντος. Από την έρευνα των αστυνομικών είχε προκύψει πως προσέγγιζε τα θύματα του εκμεταλλευόμενος την βαθιά τους πίστη στο Θεό.

«Αυτός είχε αναλάβει κάποιο μοναστήρι, γυναικείο μοναστήρι απ’ έξω και τους βοηθούσε κι ένας δικός μας συνεργάτης, ένας από τους αρχιτέκτονες μας έλεγε γι’ αυτόν ότι είχε πάει η κόρη του, είχε κάποια προβλήματα στα μάτια… Αυτός έλεγε ότι πρέπει να σου κάνει ενέσεις, η κάθε ένεση κοστίζει τόσες χιλιάδες…»

Έβρισκε «πελάτες» έξω από ΜΕΘ

Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας δείχνει με ποιο τρόπο προσπάθησε να την πείσει να μεταφέρει τον σοβαρά τραυματία αδελφό της από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης σε άλλη κλινική για να τον θεραπεύσει.

- Πού σας βρήκε; - Μέσα στην εντατική, στον διάδρομο. «Το πολύ σε ένα μήνα ο αδελφός σου θα περπατήσει» μου είπε, «μην τον αφήνεις εδώ» μου λέει, «στο Ιπποκράτειο». Πρέπει να πάει το παιδί στην Κατερίνη, να βάλει ασθενοφόρο να μεταφέρει το παιδί σε δικιά του κλινική.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον γιατρό που παρακολουθούσε τον ασθενή για να εγκρίνει την μεταφορά από το νοσοκομείο στην κλινική.

«Απείλησε τον γιατρό μου, ότι είναι μεγάλος, ότι έχει «μέσα», ότι είναι από την Αμερική, ότι θα βρει τον μπελά του ο γιατρός εάν δεν τα καταφέρει»

Ο γιατρός τελικά δεν συναίνεσε για την μεταφορά, καθώς η κατάσταση της υγείας του αδελφού της, ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Ο άνδρας απεβίωσε 10 ημέρες αργότερα.

Συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων 

Το κατώφλι του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής συνεχίζουν και περνούν άνθρωποι που έπεσαν στα δίχτυα του ψευτογιατρού. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν λάβει 12 νέες καταθέσεις.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονταν να λάβουν μια ακόμη. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί που είχαν επικοινωνήσει με τις Αρχές ακυρώνουν τα ραντεβού με τους αστυνομικούς για να καταθέσουν.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

13:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Μιχάλη Χουρδάκη για τη σχολική στέγη

11:16 4/7/2025

Και τις μαθητικές κατανομές στον Δήμο Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 4/7/2025

Παρασκευή 4/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 3/7/2025

Σήμερα έως και Τετάρτη 9 Ιουλίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέλαβε δωρεάν ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέλαβε δωρεάν ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης

17:41 3/7/2025

Mε ένα ολοκαίνουριο απορριμματοφόρο αποκλειστικά για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

Ημέρες Θεάτρου 2025 με δωρεάν είσοδο

12:00 3/7/2025

Πέμπτη 3/7

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βυζάντιο, Ν. Κρήνη και Καραμπουρνάκι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βυζάντιο, Ν. Κρήνη και Καραμπουρνάκι

10:56 3/7/2025

Στο πλαίσιο του έργου «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 3/7/2025

Πέμπτη 3/7

Ιούλιος στην Καλαμαριά με «Μουσικές Πέμπτες δίπλα στη Θάλασσα»

Ιούλιος στην Καλαμαριά με «Μουσικές Πέμπτες δίπλα στη Θάλασσα»

18:34 2/7/2025

3/07 - 31/07

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Στη Βουλή το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

16:32 2/7/2025

Το θέμα των μαθητικών κατανομών στον Δήμο Καλαμαριάς

Κλασικά Έπιπλα