Ψευτογιατρός σε θύμα του με 82% αναπηρία: Θα σε κάνω να ...παίζεις μπάλα!

28/6/2020 11:58    Πήρε 98.000 ευρώ
Ενα από τα 45 αρχικά θύματα του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη που εμπεριέχονται στη δικογραφία, έδωσε… 98.000 ευρώ στον «Κόντο», που θα «εξάλειφε» την αναπηρία του, που έφτανε το 82%!

Οπως μάλιστα αναφέρει στην κατάθεσή του που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, χειρουργήθηκε σε ιδιωτική κλινική από πρώην πολιτικό, νυν γιατρό μαζί με τον νευροχειρουργό που ο «Κόντος» θα έκανε… ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και έναν ακόμη νευροχειρουργό, παρουσία του ίδιου του απατεώνα. Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, δεν αποκλείεται και ο ίδιος ο πρώην πολιτικός να είχε εξαπατηθεί από τον «Κοντό» για την ιατρική του ιδιότητα.

«Θα σε κάνω να παίζεις μπάλα»

Ο ταλαιπωρημένος άνδρας ξεκινά την περιγραφή από τον τραυματισμό του και καταγράφει εκείνους που ακούσια ή εκούσια συμμετείχαν στην απάτη σε βάρος του: «Τραυματίστηκα πολύ σοβαρά το 2014 κάνοντας παραπέντε, αλεξίπτωτο πλαγιάς. Μεταφέρθηκα στο ΚΑΤ. Είχα τραυματίσει τον Θ12. Διαγνώστηκα με 82% αναπηρία. Από λιοντάρι έγινα χελώνα. Εψαχνα να βρω κάποια λύση, κάποια ελπίδα. Κάποια στιγμή βρήκα έναν νευροχειρουργό (αυτόν που υποσχέθηκε ο Κόντος ότι θα τον κάνει ταξίαρχο της… ΕΛ.ΑΣ.), τον Μάρτιο του 2018. Εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Πριν από το γραφείο του, όταν πήγα, ήταν ο Κόντος. Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι τού φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. Μην ανησυχείς θα σε κάνω να παίζεις μπάλα, μου έλεγε».

«Αν με κάνεις καλά, θα σου δώσω ένα σπιτάκι»

Αναζητώντας τρόπο να σταθεί ξανά στα πόδια του ο 47χρονος έψαξε τη φερεγγυότητα του «σωτήρα» του, ο οποίος ήταν… ξακουστός στους ιατρικούς κύκλους, όπως τον διαβεβαίωναν: «Τον Αύγουστο του 2018 μού είπε πως μάλλον δεν ταιριάζει το μόσχευμα αλλά κάτι θα καταφέρουμε. Το νέο μόσχευμα κοστίζει 54.000 ευρώ, είπε. Αν με κάνεις καλά, του είπα, έχω ένα σπιτάκι, θα σου το δώσω. Τέλη Σεπτεμβρίου 2018 μού είπε να τον δω γιατί έρχεται το μόσχευμα. Ανέφερε ότι αν κάναμε την εγχείρηση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, θα χρειαστώ 150.000 ευρώ, ενώ αν την κάνω στην κλινική που είχα πάει αρχικά, 100.000 ευρώ. Μου είπε πως εκείνος θέλει 20.000 ευρώ, η κλινική άλλα 20.000 ευρώ και ακόμη 30.000 ευρώ εκείνος μετά την εγχείρηση. Οταν τον συνάντησα, παρουσιάστηκε και φαινόταν κάτι παραπάνω από… Ωνάσης! Εγώ είχα δανειστεί χρήματα από συγγενείς και φίλους. Αρχικά του έδωσα 20.000 ευρώ. Στις 11 Οκτωβρίου 2018 θα γινόταν η εγχείρηση και μία μέρα νωρίτερα έκανα εισαγωγή. Ηρθε στο κρεβάτι μου μαζί με έναν αναισθησιολόγο. Μετά ήρθε ο νευροχειρουργός που με είχε συστήσει στον Κόντο. Ηρθαν μαζί. Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου έδωσαν άλλες 20.000 ευρώ στη ρεσεψιόν. Το χειρουργείο διήρκεσε από τις 09:00 έως τις 16:00».

Ο πρώην πολιτικός και το… κομμένο πλευρό

Η περιγραφή του άτυχου άνδρα είναι συγκλονιστική για τα όσα βίωσε μετά το χειρουργείο: «Μου είχαν κόψει λίγο ένα πλευρό και είχαν αδειάσει τον αέρα από έναν πνεύμονα. Είδα το κανάλι των νευρώνων, μου έλεγε και κούναγες και τα δύο πόδια, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Το χειρουργείο το έκανε ο πρώην πολιτικός, ενώ μέσα ήταν ο νευροχειρουργός που μου είχε συστήσει τον Κόντο, ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο Κόντος. Μετά από 10 μέρες ήρθε στο σπίτι μου και του δώσαμε άλλες 30.000 ευρώ. Σαράντα μέρες μετά ήμουν ακόμη στο κρεβάτι, πονούσα φρικτά από το κομμένο πλευρό και δεν μπορούσα να αναπνεύσω καλά. Οταν διαμαρτυρήθηκα, μου είπε πως θα με αναλάβει μία φυσιοθεραπεύτρια πολύ καλή που έχει έρθει από την Αμερική, η Πέπα. Παίρνει 60 ευρώ την ώρα και χρειάζεσαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είχε έρθει αυτή, αλλά κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει πως λέγεται ο μυς πίσω από το πόδι (δικέφαλος) και εκείνη δεν ήξερε να μου απαντήσει, κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση».

Ενέσεις βλαστοκυττάρων… 28.000 ευρώ

Πρωτοχρονιά με… 10 λεπτά έκανε ο 47χρονος από τη συνεχιζόμενη οικονομική αφαίμαξη: «Αρχές Ιανουαρίου 2019, ο Κόντος μού είπε πως πρέπει να κάνουμε 4 ενέσεις με βλαστοκύτταρα που έχουν έρθει από τη Γαλλία και κοστίζουν 7.000 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα βοηθήσουν στο δέσιμο του κλωβού που είχε τοποθετηθεί στη σπονδυλική μου στήλη. Οταν έκανε τις ενέσεις, έβαζε στην τσέπη του τα φιαλίδια και τις σύριγγες, δεν άφηνε τίποτα πίσω του. Δώσαμε άλλες 28.000 ευρώ. Η οικογένειά μου είχε κάνει Πρωτοχρονιά με… 10 λεπτά του ευρώ. Πρέπει επίσης, να πάρεις κάποια ειδικά χάπια για να γίνεις καλά τα οποία κοστίζουν 15.000 ευρώ. Δεν έχω άλλα λεφτά, του είπα. Καλά, μου λέει, θα τα δώσω σε μία ηγουμένη, που έχει χρήματα, αφού εσύ δεν έχεις».

«Θα μιλάς με τον Νίκο, είναι εξαίρετος επιστήμονας»

Ο Νικόλαος Κοντοστάθης φαίνεται τόσο αδίστακτος, που συνέχιζε να ζητά χρήματα από τον 47χρονο για άλλη φαρμακευτική αγωγή αλλά και το σπίτι που του είχε υποσχεθεί το θύμα: «Τον Μάιο του 2019 με ενόχλησε για το σπίτι που του είχα υποσχεθεί ότι θα του δώσω. Δεν περπάτησα ακόμη του απάντησα, όταν τα καταφέρω, θα σου πω. Από εκείνη τη στιγμή εξαφανίστηκε. Μου έλεγε ότι είχε σώσει τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας από καρκίνο και του είχε δωρίσει ένα ρολόι αξίας 350.000 ευρώ. Ο πρώην πολιτικός που με χειρούργησε, ο άλλος που με σύστησε στον Κόντο και ένας ακόμη, που ήταν στο χειρουργείο, μετά μου είπαν πως από εδώ και πέρα να μιλάω με τον Νίκο (Κόντο), που είναι εξαίρετος επιστήμονας. Ολα αυτά τα έχω καταθέσει. Τώρα είμαι με κομμένο πλευρό και δεν μπορώ να αναπνεύσω γιατί μου είχαν ξεφουσκώσει τον πνεύμονα. Είχαν περάσει την περίπτωσή μου ως εγχείρηση ΣΩΜΑΤΕΚΤΟΜΗΣ».

Η επιταγή του… κουνιάδου

Ο «Νίκος Κόντος» από τον πατέρα της άτυχης Δέσποινας είχε παραλάβει 8 επιταγές συνολικού ύψους 22.000 ευρώ. Αρχικά πήρε μία επιταγή 1.416 ευρώ με ημερομηνία 10/2/2017.

Αλλες τρεις επιταγές του πατέρα της Δέσποινας με ημερομηνία 10/2/2017 εκταμιεύτηκαν από έμπορο παλαιών σιδήρων στον Βόλο, οπτικό στη Σαλαμίνα και τον ελεύθερο επαγγελματία από τη Θεσσαλονίκη, αδερφό της συζύγου του επικεφαλής κόμματος της Βουλής, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές. Για αυτές τις επιταγές δεν προέκυψε σαφής σύνδεση με τον «Κόντο», εκτός της τελευταίας, δηλαδή αυτής του κουνιάδου του επικεφαλής πολιτικού κόμματος, ο οποίος κατέθεσε ότι αυτή ήταν της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Ορους, προερχόμενη από δωρεά, χωρίς αναφορά στον «Κόντο».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Συλλήψεις σε Καλαμαριά και Χορτιάτη - Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ!

Συλλήψεις σε Καλαμαριά και Χορτιάτη - Παρήγγειλαν χασίς από τις ΗΠΑ!

21:55 27/2/2024

δύο υποθέσεις

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

Καλαμαριά: Οργή Αράπογλου για την ΕΤΑΔ και το Παλατάκι - ξενοδοχείο

20:50 26/2/2024

Τι αναφέρει η δήμαρχος

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

Καλαμαριά - Νοτοπούλου: Θέλουν να κάνουν το Παλατάκι, ξενοδοχείο!

18:42 26/2/2024

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

14:13 26/2/2024

Δευτέρα 26/02 και Τρίτη 27/02

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

Καλαμαριά: Τo βιβλίο πάει..Remezzo - Ξεκινούν οι δράσεις της Κεντρικής Βιβλιοθήκης (το πρόγραμμα)

13:12 26/2/2024

Ο κόσμος του βιβλίου συναντά την ομορφιά της θάλασσας

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

Καλαμαριά: Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών (βίντεο)

23:10 25/2/2024

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

Καλαμαριά: Παρουσίαση βιβλίου ''Το Αγνάντι''

19:34 24/2/2024

του Παναγιώτη Τσαμπαρλή

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού  (οδηγίες)

Καλαμαριά: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (οδηγίες)

19:23 24/2/2024

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

Καλαμαριά: Υγιεινά γεύματα στα δημοτικά σχολεία του δήμου!

15:41 24/2/2024

Ο Δήμος εντάσσεται στο πρόγραμμα

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Γεύμα της δημάρχου Καλαμαριάς με τον υποπρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

23:06 23/2/2024

Karlo Chkhaidze

Κλασικά Έπιπλα