Ο Παπαγγελόπουλος μίλησε για όλα (βιντεο)

27/6/2020 12:08    ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης
Παρέμβαση για όλους και για όλα μέσα από την δική του οπτική έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο».

Τα κυριότερα σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης έχουν ως εξής:

Για την αποχώρηση από την Προανακριτική της Βουλής: «Στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η ποινική αλλά η ηθική διάσταση. Η επιτροπή έχει παρανομήσει και ίσως κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας. Όταν αποχώρησα δεν είχα πει ούτε το 1/10 όσων ήθελα να πω» είπε παραλληλίζοντας την υπόθεση του με τη δίκη του Κάφκα, διότι όπως είπε ποτέ δεν τον ενημέρωσαν για τους λόγους για τους οποίους κατηγορείται, και πως δεν υπήρχε κατηγορητήριο.

Έκανε λόγο για «παραβίαση των δικαιωμάτων του» και για «στρατοδικείο», ενώ σημείωσε πως εκ του νόμου είχε το δικαίωμα να μην δεχθεί ερωτήσεις στην Προανακριτική.

«Τους είπα "Δώστε μου ένα κατηγορητήριο να σας απαντήσω σε δέκα λεπτά"». Είπε επίσης πως ζήτησε από την Επιτροπή να φέρουν τρεις χρήσιμους μάρτυρες μεταξύ των οποίων ο κ. Σαμαράς.

Για τον πρώην  πρωθυπουργό μάλιστα είπε πως δεν είχε το θάρρος να εμφανιστεί στην Προανακριτική -όπου επιπλέον, όπως είπε, θα είχε και την ασφάλεια της πλειοψηφίας της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

«Αν είχε το θάρρος ο κ. Σαμαράς να εμφανιζόταν στην Προανακριτική». Σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε πως ο κ. Σαμαράς θα υποχρεωθεί να εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο, «εκεί  όπου θέλει να με στείλει».

Για το ενδεχόμενο Ειδικού Δικαστηρίου είπε:

«Πώς προδικάζουν την απόφαση που θα βγάλουν η Βουλή και το δικαστικό συμβούλιο; Αυτό και μόνο δείχνει ότι ορισμένοι προδικάζουν. Κάποιοι μου ετοιμάζουν και κελί στον Κορυδαλλό».

Για τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή και το ηχητικό υλικό Μιωνή-Παππά υποστήριξε ότι ο κ. Μιωνή έχει διαπράξει κατασκοπεία, ενώ το ίδιο ενδεχομένως να επεκτείνεται βάσει του νόμου και σε μέλη της Επιτροπής που παρέλαβαν και έχουν γνώση του υλικού. «Κάποιοι θα διωχθούν για κατασκοπεία».

Για το ηχητικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, είπε ότι πρέπει να γίνει πραγματογνωμοσύνη. Για το σημείο που τον αφορά - τα σημεία ότι "ο Παπαγγελόπουλος έχει δική του ατζέντα" και "κάποιοι βγάζουν λεφτά"- τόνισε ότι είναι σίγουρα παραποιημένο και πως τα συγκεκριμένα σημεία είναι ακατάληπτα. 

Ερωτηθείς ειδικότερα για το σημείο της συνομιλίας με την ατζέντα, είπε «Τιμή μου και καμάρι μου η ατζέντα που μου εμπιστεύθηκε ο πρωθυπουργός για την πάταξη της διαφθοράς».

Ως προς την επικοινωνία που είχε με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως υπήρχε απευθείας επικοινωνία και ότι ο κ. Τσίπρας τον εμπιστευόταν και τον εμπιστεύεται. Ενω από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε πως εκτιμά τον κ. Τσίπρα και όσο περνά ο καιρός τον εκτιμά ακόμη περισσότερο.

«Δεν έδωσα καμία εντολή» είπε, για να συμπληρώσει πως «ο κ. Τσίπρας και εγώ δεν ευθυνόμαστε για τίποτα».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κλήθηκε να απαντήσει στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των σημερινών «Παραπολιτικών» και τις σημειώσεις του κ. Τζένου από τη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο και οι οποίες είναι διαφωτιστικές για τις παρακρατικές μεθόδους που ακολουθούσε ο κ. Καμμένος και την στοχοποίηση των επιτελών της εφημερίδας.

Όπως είπε δεν θα μπει στη διαδικασία να σχολιάσει αν είναι αλήθεια ή όχι οι αποκαλύψεις και έκανε λόγο για παράνομη διαδικασία ως προς τη δημοσιογραφική δεοντολογία. 

Έκανε επίσης λόγο για αποπροσανατολισμό μπροστά στην υπόθεση των εκατομμυρίων της Novartis από την οποία «φάνηκε ότι πολιτικοί τα έχουν πάρει χοντρά», «το παρακράτος είναι σε παράκρουση» είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε στο θέμα της συμφωνίας της Novartis και όπως είπε προκύπτει ανενδοίαστα χρηματισμός πολιτικών, κάτι που, αποδεικνύεται και από το τεράστιο ποσό των εκατομμυρίων δολ. που πρέπει να καταβάλει η εταιρεία. «Νιώθω δικαιωμένος, απεδείχθη ότι η Novartis δωροδοκούσε πολιτικούς». 

Τέλος για τον ρόλο του κ. Π. Καμμένου και της συζύγου του είπε πως «δεν θα γίνω δικηγόρος του κ. Καμμένου».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 14/5/2025

Τετάρτη 14/5

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για Καλό Σκοπό

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για Καλό Σκοπό

20:00 13/5/2025

Τετάρτη 14/5

Thessaloniki Street Food Festival 2025: Πενθήμερη Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ

Thessaloniki Street Food Festival 2025: Πενθήμερη Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ

15:31 13/5/2025

21 Μάι - 25 Μάι 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 13/5/2025

Τρίτη 13/5

Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο από τον Δήμο Καλαμαριάς

Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Γιάννη Μαρκόπουλο από τον Δήμο Καλαμαριάς

20:00 12/5/2025

Μια βραδιά για δύο σπουδαίους συνθέτες στις 14/05 - 8:30 μμ - 10:30 μμ

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για τις αιτήσεις

Κοινωνικός τουρισμός: Παράταση για τις αιτήσεις

16:00 12/5/2025

Πότε λήγει η νέα προθεσμία

Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Summer Olympic Camp 2025 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

14:00 12/5/2025

16 Ιούν - 28 Ιούν 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:25 12/5/2025

Δευτέρα 12/5

Η Παράσταση “Γυναίκες στα Κόκκινα με Μαχαίρι” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση “Γυναίκες στα Κόκκινα με Μαχαίρι” στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 11/5/2025

16 Μάι - 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 11/5/2025

Κυριακή 11/5

Κλασικά Έπιπλα