Έξωση οικογένειας με αυτιστικό παιδί - Παρέμβαση της πρυτανείας του Δημοκρίτειου

6/6/2020 22:44    Ξάνθη
Την παρέμβαση του πρύτανη του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρου Πολυχρονίδη προκαλεί η πρωτοβουλία ιδιοκτητών μονοκατοικίας στα Πηγάδια της Ξάνθης να ζητήσουν την απομάκρυνση της οικογένειας από το σπίτι το οποίο νοικιάζει επειδή το αυτιστικό παιδί τους ενοχλεί τους γείτονες.

Το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν από λίγες ώρες, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Όπως είπε στο ethnos.gr o πατέρας του Θανάση, τις επόμενες μέρες ο πρύτανης του Δημοκρίτειου θα στείλει επιστολή στον δήμαρχο Αβδήρων Γεώργιο Τσιτιρίδη, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού προκειμένου να τους πείσει να παραμείνουν σ΄ αυτό ο Θανάσης και η οικογένειά του.

Η πλειοψηφία του χωριού αγκάλιασε τον 16χρονο

«Αν δεν τους μεταπείσουν τότε θα πάμε βάσει νόμου και έξι μήνες μετά τη λήξη του συμβολαίου θα αποχωρήσουμε από τα Πηγάδια. Είναι δύσκολο να βρεθεί άλλο σπίτι στην περιοχή» είπε στο εthnos.gr ο κ. Ευαγγέλου και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, κάποιοι συγκεκριμένοι δημιουργούν τα προβλήματα. Η πλειοψηφία του χωριού αγκάλιασε τον Θανάση, μας πρόσεξαν και έχουμε καλές σχέσεις. Δεν είναι όλο το χωριό εναντίον μας. Το παιδί έχει αυτισμό. Έχει κάποια θέματα. Κάποιοι εδώ ενοχλούνται. Τους δίνω εν μέρει δίκιο γιατί ο καθένας θέλει την ησυχία του.  Αλλά τώρα να σου λένε ''φύγε από το σπίτι''… Και άλλα παιδιά μαζεύονται στην πλατεία και φωνάζουν. Εγώ τι πρέπει να τους πω; Πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε από το χωριό; Παιδιά είναι. Μόνο συστάσεις μπορείς να κάνεις».  

Ο κ. Ευαγγέλου μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ξάνθη το 2004 για επαγγελματικούς λόγους καθώς εργάζεται στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο. Επειτα από παρότρυνση παιδοψυχολόγων, ότι σε ένα χωριό το περιβάλλον θα ήταν ευνοϊκότερο για το παιδί τους -δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότεροι θόρυβοι και είναι πιο ήσυχα- αποφάσισαν να μείνουν στα Πηγάδια.

Άφησαν τα παιδιά με αναπηρία στο έλεος του Θεού μέσα στην πανδημία

«Το παιδί είναι υπερκινητικό και τώρα τελευταία έχει κάνει κάποιες παραπάνω ζημιές. Και τώρα με την πανδημία που δεν λειτουργούν τα σχολεία και όλες οι δομές έχουν κλείσει δεν υπήρξε καμιά πρόνοια για τα παιδιά με αναπηρία. Τα άφησαν στο έλεος του Θεού. Ο μικρός έσπασε κάποια τζάμια στο καφενείο. Τα πληρώσαμε και τα αντικαταστήσαμε. Και έχει σπάσει και 4 τζάμια στο κοινοτικό γραφείο τα οποία δεν δέχτηκε ο Δήμος να τα πληρώσουμε», είπε ο κ. Ευαγγέλου. 

Πριν από μερικούς μήνες είχε επισκεφθεί και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας τον διευθυντή του σχολείου για τον μικρό Θανάση, πιεζόμενος από κατοίκους του χωριού. Όπως του εξήγησε ο διευθυντής, είναι καλύτερα ο Θανάσης να παραμείνει στα Πηγάδια, καθώς έχει κάνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια και η αλλαγή περιβάλλοντος θα τον πάει πίσω. Ούτε όμως και ο δήμαρχος Αβδήρων έχει καμία ανάμειξη στο περιστατικό, όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τη μητέρα του 16χρονου παρουσία δικηγόρου πριν από λίγο καιρό. «Τώρα τι έγινε και φτάσαμε εδώ δεν ξέρω. Τι να πω», κατέληξε ο κ. Ευαγγέλου.



Επόμενο Προηγούμενο
 

iPhone 8 & iPhone 8 Plus : Ήρθαν και στην Ελλάδα

iPhone 8 & iPhone 8 Plus : Ήρθαν και στην Ελλάδα

20:18 29/9/2017

Σε τι τιμή πωλούνται;

Ελληνικό όπλο στην μάχη κατά της ελονοσίας

Ελληνικό όπλο στην μάχη κατά της ελονοσίας

20:14 29/9/2017

Ελληνας επιστήμονας ανέπτυξε νέα μέθοδο αντιμετώπισης της ασθένειας

Νέο καμπανάκι για την ιλαρά: 196 κρούσματα στην Ελλάδα

Νέο καμπανάκι για την ιλαρά: 196 κρούσματα στην Ελλάδα

20:07 29/9/2017

ΚΕΕΛΠΝΟ

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Αναδρομή» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

Τελευταίες ημέρες για την έκθεση «Αναδρομή» στο Πεδίο Δράσης Κόδρα

20:05 29/9/2017

κλείνει τις πόρτες της την Κυριακή

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στους Αμπελόκηπους

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης στους Αμπελόκηπους

20:03 29/9/2017

αποψε

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

Πρόσκληση... διαρκείας του Απόλλωνα σε 50 Πόντιους καλλιτέχνες

19:51 29/9/2017

Μια ωραία πρωτοβουλία

Φοιτητικό επίδομα: Η αιτία καθυστέρησης της πληρωμής

Φοιτητικό επίδομα: Η αιτία καθυστέρησης της πληρωμής

19:34 29/9/2017

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΩ ΚΥΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων

18:59 29/9/2017

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

Ποια επιδόματα, επιτέλους, δεν κατάσχονται

18:48 29/9/2017

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι απλήρωτοι φόροι

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την ερχόμενη Τρίτη

18:45 29/9/2017

«Παρμενίων 2017»

Κλασικά Έπιπλα