Φθηνότερες οι κούρσες των ταξί από τα αεροδρόμια - Ποιο θα είναι το κόμιστρο

5/6/2020 21:13    δείτε μέχρι πότε
Μειωμένο κόμιστρο θα πληρώνουν οι πολίτες που χρησιμοποιούν ταξί, από τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε υπουργική απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, “μειώνεται κατά το χρονικό διάστημα από 01.06.2020 έως 31.10.2020 και με βάση το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% στις μεταφορές, το κόμιστρο για τις ορισμένες με Υπουργικές Αποφάσεις διαδρομές με (Ε.Δ.Χ.) - ΤΑΞΙ αυτοκίνητα στο νομό Αττικής, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας".

Αναλυτικά, στο νομό Αττικής για τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τέλος σε σημείο εντός του δακτυλίου, που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας (συμπεριλαμβανομένων και των αναφερομένων λεωφόρων – οδών), και αντίστροφα, το τιμολόγιο κομίστρου καθορίζεται στο ποσό των 35 € (από 38 ευρώ) για τις ώρες 05:00' έως 00:00' και 49 € (από 54 ευρώ) για τις ώρες 00:00' έως 05:00'.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, για τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και σημείο λήξης οποιοδήποτε σημείο στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από τις οδούς Αγίας Σοφίας – Ολυμπιάδος – Ηφαιστείωνος – Αγίου Δημητρίου – Δραγουμάνου – Μαργαροπούλου – Αγίων Πάντων – Γιαννιτσών – Στ. Βουτυρά – Στ. Καρατάσου – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λεωφόρος Νίκης, και αντίστροφα, το τιμολόγιο κομίστρου καθορίζεται στο ποσό των 18 € (από 20 ευρώ) για τις ώρες 05:00' έως 00:00' και 26 € (από 28 ευρώ) για τις ώρες 00:00' έως 05:00'.

Στην Δ.Ε. Καβάλας, για τις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και τέλος οποιοδήποτε σημείο της Δ.Ε. Καβάλας που περικλείεται εντός της περιοχής που οριοθετείται από το τέρμα της οδού Νυρεμβέργης (Δημοτικά Κοιμητήρια), το τέρμα της οδού Τενέδου, την Περιμετρική οδό, το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο και την Ιερά Μονή του «ΑΓΙΟΥ ΣΙΛΑ», και αντίστροφα, το τιμολόγιο κομίστρου για όλο το 24ωρο καθορίζεται στο ποσό των 35 € (από 38 ευρώ).

Όπως διαβάζουμε στo real, τα κόμιστρα των (Ε.Δ.Χ.) ΤΑΞΙ σε όλες τις λοιπές διαδρομές, έχουν μειωθεί κατ΄ αναλογία με την εφαρμογή του νέου μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 13%, μέσω της αντίστοιχης προσαρμογής των ταξιμέτρων.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 18/7/2025

Παρασκευή 18/7

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 17/7/2025

Από 17 Ιουλίου έως και Τετάρτη 23 Ιουλίου

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

Η πλατεία Αριστοτέλους μεταμορφώθηκε σε γήπεδο με άμμο

14:04 17/7/2025

Για το μεγάλο πολυαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Καλαμαριάς

12:23 17/7/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 17/7/2025

Πέμπτη 17/7

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

Η Πλαζ Αρετσούς σε ρυθμούς Bob Dylan!

20:00 16/7/2025

17/07 - 9:00 μμ - 11:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 16/7/2025

Τετάρτη 167

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

Άμεση κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την απομάκρυνση φιδιού

20:00 15/7/2025

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Κωστράκη στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

17:30 15/7/2025

Τετάρτη 16 Ιούλ 2025

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Museum Summer Skills 2025: Δημιουργική Απασχόληση από το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

15:00 15/7/2025

16 Ιούν - 1 Αυγ 2025

Κλασικά Έπιπλα