Μαζικοί έλεγχοι στην Ξάνθη λόγω συνεχών κρουσμάτων κορονοϊού

4/6/2020 12:19    τι αποφασίστηκε
Προληπτικές δειγματοληψίες (τεστ) για το νέο κορονοϊό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε όλους τους πολίτες των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Η απόφαση αυτή ελήφθη, χθες το απόγευμα, ύστερα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, το δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη και το δήμαρχο Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα επιδημιολογική πορεία της πόλης της Ξάνθης και των όμορων δήμων της περιφερειακής ενότητας και έγινε αναφορά στα νέα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή. Έτσι, αποφασίστηκε η διενέργεια δειγματοληψιών το τριήμερο 4-6 Ιουνίου από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας που θα έρθουν στην Ξάνθη για το σκοπό αυτό.

Ο Δήμος Καβάλας και η Περιφέρεια ΑΜΘ, με ανακοινώσεις τους ενημερώνουν τους πολίτες των δήμων Μύκης, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου να προσέλθουν στα σημεία που έχουν οριστεί προκειμένου να δώσουν δείγματα στα συνεργεία που έχουν δημιουργηθεί.

Συνολικά δεκαπέντε συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτιστικής Προστασίας θα βρίσκονται από σήμερα έως και το Σάββατο σε δέκα περιοχές στους κατά τόπους δήμους, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες δειγματοληψίες και να καταγράψουν τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών που θα προσέλθουν.

Η απόφαση για τις μαζικές δειγματοληψίες έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την κοινή ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι Ιατρικοί Σύλλογοι -μεταξύ άλλων-ζητούσαν την κατεπείγουσα διενέργεια μαζικού ελέγχου του πληθυσμού με τεχνική PCR για τον καθορισμό επιπολασμού της νόσου από την Covid-19 στο νομό Ξάνθης (λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σε σχέση με τους όμορους νομούς), πριν από την άρση του περιορισμού ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έστω και με κάποια καθυστέρηση γίνεται το αυτονόητο, καθώς καθημερινά παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στην Ξάνθη, συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας.

«Χθες το βράδυ», σημείωσε ο κ. Καραδέδος, «είχαμε μια συνάντηση με το δήμαρχο της Ξάνθης ώστε να συντονιστούν όλες αυτές οι προσπάθειες για τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους. Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν να δώσουν δείγματα. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εντοπίσουμε όλες τις εστίες που υπάρχουν ώστε στη συνέχεια να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και επιτέλους να σταματήσει να υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας».



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 27/6/2025

Παρασκευή 27/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 26/6/2025

Πέμπτη 26/6

Οι Γιώργος Σαμπάνης Live στο θέατρο Γης

Οι Γιώργος Σαμπάνης Live στο θέατρο Γης

20:00 25/6/2025

Πέμπτη 26/6

Η Σοφία Μανουσάκη Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Η Σοφία Μανουσάκη Τραγουδά στη Θεσσαλονίκη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

17:00 25/6/2025

Πέμπτη 26/6

Η Παράσταση «Δυτικά της Σαλονίκης» στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

Η Παράσταση «Δυτικά της Σαλονίκης» στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

11:33 25/6/2025

Τετάρτη 25/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 25/6/2025

Τετάρτη 25/6

Καθαρισμός του αύλειου χώρου της ΧΕΝ Καλαμαριάς

Καθαρισμός του αύλειου χώρου της ΧΕΝ Καλαμαριάς

20:30 24/6/2025

Σημαντική παρέμβαση για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

20:00 24/6/2025

Τετάρτη 25/6

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Πάρκο ΧΑΝΘ

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Πάρκο ΧΑΝΘ

18:00 24/6/2025

Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28/6

Θερινό Σινεμά για Παιδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki

Θερινό Σινεμά για Παιδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki

15:00 24/6/2025

17 Ιούν - 4 Σεπ 2025

Κλασικά Έπιπλα